ugrás a tartalomhoz

HTML iframe tag és a külső fájlok

Mistic97 · 2015. Okt. 25. (V), 23.49
Korábban már feltettem egy kérdést a témában, de csak ideiglenes megoldást találtam rá. A probléma az, hogy alkalmakkor egy helyes elérési úton nem talál bizonyos css vagy js kiterjesztésű fájlokat a weblap.

Egy iFrame-be ágyazott weblapról beszélek, az iFrame betöltésekor ugye a weblap megjelenik, de az ahhoz a weblaphoz tartozó külső fájlok gyakran sehol sem jelennek meg, eltűnnek és nem reagálnak. Az elérési út helyes, ezt alá tudom azzal támasztani, hogy amikor egy betűt megváltoztatok a fájl nevén és az elérési utat frissítem, akkor már megtalálja a fájlt. Ez gondolom frissítési hiba lehet.

A projektemben használok AJAX technológiát, habár az iFrame akkor töltődik be, amikor egy esemény aktiválódik, a háttér mögötte annyi, hogy az iFrame elérési útja megváltozik, és szépen betölti az új weboldalt (simán js-el kicserélem a src attribútumot). Ez működik is, addig, amíg újra nem indítom a gépet, ezután már lemondhatok a stílusfájlokról és a js fájlokról, addig, amíg egy betűt meg nem változtatok a fájlnéven, amit el szeretnék érni.

Az elérési út direkt, tehát nincs benne könyvtárak közötti ugrándozás (../ és társai), mégis, a probléma továbbra is fennáll.

Próbáltam, hogy a WAMP-ot lecseréltem XAMPP-ra, ekkor sem működött. Próbáltam másik gépen, ugyanaz a hiba.

Ezzel az idegesítő kis buggal küzdök már egy ideje, és ahogy növekszik a projektem egyre inkább durvább lesz.

Még úgy gondolom van lehetőségem változtatni a módszeren, akár azzal is megpróbálkozhatnék, hogy az iframe-ek helyett AJAX-ot használok az új tartalom betöltésére, de ebben az esetben szükségem lenne egy kis felvilágosításra (mire figyeljek oda, hogyan induljak el, stb.).

Előre is köszönöm!
 
1

A fejlesztői eszközökben

Hidvégi Gábor · 2015. Okt. 26. (H), 11.25
A fejlesztői eszközökben nézted a hálózati fülön, hogy amikor nem tölti be a kívánt css és js fájlokat, milyen elérési útvonallal próbálkozik a böngésző?
2

Szóval szerinted itt

Mistic97 · 2015. Okt. 26. (H), 15.22
Szóval szerinted itt akadhatott el?

http://kepfeltoltes.hu/151026/K_p_2_www.kepfeltoltes.hu_.png

És ezt hogyan küszöbölhetem ki?
3

Meg kéne nézni, milyen HTTP

Hidvégi Gábor · 2015. Okt. 26. (H), 15.52
Meg kéne nézni, milyen HTTP fejlécekkel küldi ki a szerver a képeket.
5

Igen, annyit kéne még

Hidvégi Gábor · 2015. Okt. 26. (H), 16.38
Igen, annyit kéne még megnézni, hogy itt a fejlécekben mi a Request URL akkor, amikor sikerül a betöltés, és mi az, amikor nem.
6

Próbáld ki több böngészővel,

inf · 2015. Okt. 28. (Sze), 17.30
Próbáld ki több böngészővel, ha mindegyikben gond van, akkor a szerver vagy a szerver oldali kódod okozza, ha nem mindegyikben, akkor a böngésző vagy a kliens oldali kód. Innen lehetne tovább nyomozni.

Első körben arra gyanakodnék, hogy rosszul kesseli valami miatt a böngésző a kódot, és ezért nem kapsz semmit.