ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 28, 2015 - Fórum téma

PHP Logolás

alkony4 · 2015. Okt. 28. (Sze), 21.05
Szíves elnézését kérem a fórumnak, ha nem megfelelően hoznám létre a témát. Nem nagyon szokásom fórumozni, inkább csak aktív olvasója vagyok azoknak, viszont most egy érdekes problémába ütköztem. Egy ip logolást csinálok épp, a beérkező lekérdezéseket az oldalon menti (ip, useragent, referer, stb) illetve, hogy melyik oldal volt lekérdezve, amit az alábbi módon állítok elő: "http://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['REQUEST_URI'].
Ennek ellenére, befutott egy olyan (valószínűleg) bot által logolás ami az alábbi címet tartalmazta: http://www.cloud.ph/... Természetesen, ilyen oldalt nem nézhetett mert az oldal nem az én tulajdonomba van... képzelhetitek mennyire meglepődtem.
A leglogikusabb magyarázat, hogy valamiképp a $_SERVER['SERVER_NAME'] értéket változtatta meg. Merül fel a kérdés, ez hogy lehetséges? Szeretnék hatékonyan védekezni ellene.
Még egy olyan záradékot is tettem bele a kódomba miszerint ha $_SERVER['SERVER_NAME'] nem egyezik a $_SERVER['HTTP_HOST'] -al akkor ne is szolgálja ki... ennek ellenére még is.
Szeretném kérni a tanácsotok ez ügyben.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
(Google, megvolt de hiányos angol ismereteim végett neeem túl sokra jutottam).
Köszönöm