ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 18, 2014 - Fórum téma

Hézag a weblap tetején

tacsiazuma · 2014. Aug. 18. (H), 16.19
A következő problémával fordulok hozzátok:
(Nem tudtam, hogy PHP vagy CSS/HTML kategóriába töltsem, mindkettőt érintheti)
Nemrégiben elkezdtem egy MVC alapon működő weblapot készíteni és az a problémám, hogy a weboldal tetejére bekúszik egy sornyi hézag.

Utánajártam már pár helyen, hogy hol is lehet a gond, de nem nagyon sikerült előrejutnom.

A történet rendkívül egyszerű, index.php definiál pár konstanst, utána include router.php, ami aztán a szétkapott URI alapján megkeresi a megfelelő fájlokat/osztályokat, model lekéri az oldal tartalmát, view végül kihámozza a templatekből a php kódot, css-t és összerakja egy md5(URI+ pár változó).tmp fájlban, amolyan cache jelleggel, ezt includeolja és exit().

Minden php fájl elejére a CI-ből lesett direkt script elérést gátló kódot raktam bele, de a kihámozáskor ezeket az offseteket átugorja a program. A fájlok végén nincs ott a záró ?>, de ez se oldott meg semmit.

Ugye HTML elemeket nem nagyon tudok beletenni a template fájlok előtt, mert a title tag-et csak akkora tudom meg, így az kimarad, hogy előtte megcsináljam a wrapper div-et. (Bár akkor valszeg abban lenne hézag.)
 

Weboldalak, kihasználatlan de értékes domainek apróhírdetője, adás-vétele

GG · 2014. Aug. 18. (H), 15.20
Régóta keresek egy olyan oldalt, ahol el lehet adni domaineket, weboldalakat és egyéb olyan cuccokat, amikre a webfejlesztőknek szükségük van. Sajnos egy ilyen oldalt sem találtam sehol, vagy ha találtam az meghalt, vagy nem működött már megfelelően. Így hát gondoltam megoldom magam a problémát, és megpróbálok összedobni egy hasonló oldalt. Nem tudom, másoknak volt, vagy van-e ilyen problémája, mert ha igen, hátha segítségetekre lehet az oldalam eladni szolgáltatásaitokat (weboldalkészítés, tárhely, domain, linképítés) vagy kihasználatlan, de értékes domain neveiteket, felépített weboldalakat.

Az oldalam címe: http://weborigo.eu/

Ha esetleg észrevételetek, javaslatotok van, vagy nem értenétek valamit, kérlek szóljatok!
 

Miért nem jelenik meg a cikkem?

GG · 2014. Aug. 18. (H), 15.10
Beküldtem a blogba egy cikket közel egy hónapja, de még mindig nem rakták ki. Mi történt vele? Nem volt megfelelő, vagy csak még nem volt ideje a szerkesztőnek?