ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 24, 2013 - Fórum téma

Mit kell tudjon egy senior PHP fejlesztő?

ors · 2013. Aug. 24. (Szo), 20.02
Helló,

kábé 3 éve dolgozom PHP-vel és úgy érzem, hogy kezdek stagnálni. Keretrendszereket használok (Yii, Codeigniter), frontenden is nagyon otthonosan mozgok, azonban az az érzésem, hogy többnyire ugyanazt csinálom. Nem igazán érzem úgy, hogy szoftver fejlesztő vagyok, inkább csak olyan szkriptelő vagy nem is tudom.

Mi az amit kéne tudjon egy senior PHP programozó? Olvastam pl. tervezési minta könyveket, de nem igazán látom, hogy a PHP fejlesztésbe ez hogy illene bele. Lehet csak én dolgozom túl egyszerű alkalmazásokon?

Témák mellett könyveket vagy más anyagok ajánlása is jól fogna, előre is köszi.

Ui.: bocs ha nem ide kellett volna írjam ezt.
 

MySQL error 1336, prepared statement nélkül?

eBandee · 2013. Aug. 24. (Szo), 10.25
Van egy egyszerű tárolt eljárásom, ami bizonyos feltételeknek megfelelően ír egy adattáblába rekordokat. A beszúrandó sor értékei egy részét az eljáráson belül állítom elő úgy, hogy lekérdezem egy másik táblából.
Az első INSERT híváskor azonban a következő hibaüzenetet kapom: ERROR 1336 (0A000): Dynamic SQL is not allowed in stored function or trigger
Tudomásom szerint ez a hibaüzenet csak prepared statement-ek hívásakor (belefutottam 1x-2x) fordulhat elő, na de jelen esetben ilyesmiről szó nincs.