Archívum - Júl 16, 2011 - Fórum téma
php form debug xampp-on
Alapszitu:
WP-hez fejlesztettem plugint, amivel frontendről is lehet post-ot beküldeni.
A plugin tartalmazza a form-ot, amit postol egy szerveren található "frontpost.php" fájlnak, ami feldolgozza, majd átadja wp-nek az anyagot.
Képek beillesztéséhez a nicedit WYSIWYG szerkesztőt használom, ami feltölti a képet az ImageShack szerverére, majd beilleszti a kép linkjét a megfelelő html kóddal.
A dolog tökéletesen működik szöveggel. Ha képet is töltök fel akkor viszont felmegy az anyag, de utána nem irányítja vissza a főoldalra, hanem megáll a böngészőben a "frontpost.php" állományon.
Guglit már széttúrtam a "php debug" kulcsszavakkal, de mindenhol fejlesztőrendszerekkel, meg hasonlókkal jönnek.
Netbeans mondjuk van a gépen, de az meg külön webszervert indít magának. (ahogy én láttam)
Van valami egyszerű megoldás kéne, amivel meg tudom nézni, hogy mi is történik a (helyi) xampp serveren?
Ha meg mindenképpen kell valami komolyabb IDE, akkor azt hogy gyógyítsam egybe helyi wp-vel?
■ WP-hez fejlesztettem plugint, amivel frontendről is lehet post-ot beküldeni.
A plugin tartalmazza a form-ot, amit postol egy szerveren található "frontpost.php" fájlnak, ami feldolgozza, majd átadja wp-nek az anyagot.
Képek beillesztéséhez a nicedit WYSIWYG szerkesztőt használom, ami feltölti a képet az ImageShack szerverére, majd beilleszti a kép linkjét a megfelelő html kóddal.
A dolog tökéletesen működik szöveggel. Ha képet is töltök fel akkor viszont felmegy az anyag, de utána nem irányítja vissza a főoldalra, hanem megáll a böngészőben a "frontpost.php" állományon.
Guglit már széttúrtam a "php debug" kulcsszavakkal, de mindenhol fejlesztőrendszerekkel, meg hasonlókkal jönnek.
Netbeans mondjuk van a gépen, de az meg külön webszervert indít magának. (ahogy én láttam)
Van valami egyszerű megoldás kéne, amivel meg tudom nézni, hogy mi is történik a (helyi) xampp serveren?
Ha meg mindenképpen kell valami komolyabb IDE, akkor azt hogy gyógyítsam egybe helyi wp-vel?
Egyszerű slideshow
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok valami gyakorlott javascript programozó, így a következő probléma megoldása már túl nagy falat nekem. Egy egyszerű slideshow-t kellene kivitelezni (még fade sem szükséges) 3 div-re alkalmazva úgy, hogy ha a 3 divet összefogó div fölé viszem az egeret, a divek váltogatása leálljon, majd ha elvittem onnan az egeret, folytatódjon.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
■ A segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok valami gyakorlott javascript programozó, így a következő probléma megoldása már túl nagy falat nekem. Egy egyszerű slideshow-t kellene kivitelezni (még fade sem szükséges) 3 div-re alkalmazva úgy, hogy ha a 3 divet összefogó div fölé viszem az egeret, a divek váltogatása leálljon, majd ha elvittem onnan az egeret, folytatódjon.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
Google Image Api kérdés
Szeretném használni a google image search api-t
Egy hasonló megoldást szeretnék:
http://code.google.com/apis/ajax/playground/?exp=image#size_restriction
Hogyan tudom meghatározni, hogy a thumbnail mérete mekkora legyen?
Mert ez most alapértelmezetten be van állítva, de én ennél nagyobb képeket szeretnék a találatokban.
Itt a dokumentáció, amit hiába olvastam el, nem találtam benne a megoldást.
http://code.google.com/intl/hu-HU/apis/imagesearch/v1/index.html
Egy fél napomat rászántam a megoldásra, sokat keresgéltem a google-ben is, de sehol sem találtam a megoldást.
Van valakinek valami ötlete?
■ Egy hasonló megoldást szeretnék:
http://code.google.com/apis/ajax/playground/?exp=image#size_restriction
Hogyan tudom meghatározni, hogy a thumbnail mérete mekkora legyen?
Mert ez most alapértelmezetten be van állítva, de én ennél nagyobb képeket szeretnék a találatokban.
Itt a dokumentáció, amit hiába olvastam el, nem találtam benne a megoldást.
http://code.google.com/intl/hu-HU/apis/imagesearch/v1/index.html
Egy fél napomat rászántam a megoldásra, sokat keresgéltem a google-ben is, de sehol sem találtam a megoldást.
Van valakinek valami ötlete?
Objektum orientált HTML generálás?
Elkövettem egy ilyet:A cél kb. az lenne, hogy egy objektumként kezelem a HTML oldalakat, amelyek a HTML Tag-eknek megfelelő objektumokból épülnek fel. (A HTML1tag a <br/> jellegű tag-ek miatt tűnt szükségesnek)
Két kérdés ezzel kapcsolatban:
1. A kódban látható-e valami, amivel felrúgok/megsértek valamiféle elvet?
2. Az tiszta, hogy ismét a kerék feltalálásának esetével állunk szemközt, de az nem, hogy ilyesmit csak keretrendszerben valósítottak meg vagy az alap PHP is tartalmaz ilyet, csak nem találom?
+1: gyanítom, ez messze nem az optimális módszer HTML oldalak generálásához, de most nem is ez a cél. :-)
ui: valaki szóljon rám, ha már fárasztó vagyok! Ezt - kivételesen - komolyan kérem!
■
<?php
abstract class HTMLtag {
protected $content=array();
protected $options=NULL;
function __construct($content=NULL,$opt=NULL){
$this->initialize();
if(isset($content)){ $this->add($content); }
if(isset($opt)){ $this->options=$opt; }
}
function add($content){
$this->content[]=$content;
}
function initialize(){
$this->content=array();
}
function show(){
echo $this->tagOpen();
foreach($this->content as $v){
if($v instanceof HTMLtag){ $v->show(); }
else { echo $v; }
}
echo $this->tagClose();
}
protected function tagOpen(){
return '<'.get_class($this).' '.$this->options.'>';
}
protected function tagClose(){
return '</'.get_class($this).'>';
}
}
class HTML1tag extends HTMLtag {
protected function tagOpen(){
return '<'.get_class($this).' '.$this->options.' />';
}
protected function tagClose(){
return "";
}
class Div extends HTMLtag {
}
class Body extends HTMLtag {
}
class BR extends HTML1tag{
}
Két kérdés ezzel kapcsolatban:
1. A kódban látható-e valami, amivel felrúgok/megsértek valamiféle elvet?
2. Az tiszta, hogy ismét a kerék feltalálásának esetével állunk szemközt, de az nem, hogy ilyesmit csak keretrendszerben valósítottak meg vagy az alap PHP is tartalmaz ilyet, csak nem találom?
+1: gyanítom, ez messze nem az optimális módszer HTML oldalak generálásához, de most nem is ez a cél. :-)
ui: valaki szóljon rám, ha már fárasztó vagyok! Ezt - kivételesen - komolyan kérem!
Információ kérés beérkező átutalásokról
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy bankszámlára jövő beérkező átutalásokról hogyan lehetne információkat átadni egy weboldalnak? Meg hogy mekkora munka megcsinálni egy ilyen rendszert, esetleg vannak kész megoldások is? Kell e szerződés a bankkal?
stb...
Olyasmiről van szó, hogy vannak tételek, amiket vehetnek a felhasználók, aztán egy bankszámlára történő átutalással fizethetnek ki. A megjegyzés rovatba beteszik az adott tétel azonosító számát, ez alapján tudja a rendszer, hogy melyik tételről van szó, és hogy stimmel e az aktuális összeg. Amennyiben nem stimmel az összeg, úgy automatikusan vissza kellene küldeni. Ha viszont stimmel az összeg, akkor az adott tételt megkapja a felhasználó.
■ Érdekelne, hogy egy bankszámlára jövő beérkező átutalásokról hogyan lehetne információkat átadni egy weboldalnak? Meg hogy mekkora munka megcsinálni egy ilyen rendszert, esetleg vannak kész megoldások is? Kell e szerződés a bankkal?
stb...
Olyasmiről van szó, hogy vannak tételek, amiket vehetnek a felhasználók, aztán egy bankszámlára történő átutalással fizethetnek ki. A megjegyzés rovatba beteszik az adott tétel azonosító számát, ez alapján tudja a rendszer, hogy melyik tételről van szó, és hogy stimmel e az aktuális összeg. Amennyiben nem stimmel az összeg, úgy automatikusan vissza kellene küldeni. Ha viszont stimmel az összeg, akkor az adott tételt megkapja a felhasználó.