Archívum - 2009 - Fórum téma
október 10
select probléma
Üdv mindenkinek !
Egy irtó gyökér kérdésem lenne :D Van egy select elemem, és alapértelmezettként azt akarom, hogy mondjuk az legyen beleírva hogy "Nincs". Most ezt én eddig csak úgy tudtam megcsinálni hogy felvettem belül egy option-t ilyen értékkel. De ez nem valami szép megoldás, mert ha legörgetem akkor ott ez lesz az első opció, és nekem ez így nem tetszik...Az se jobb megoldás ha utolsónak vagy akárhanyadiknak veszem fel és mondjuk beállítom selected='selected' -re. Szóval ne foglalja a helyet a lenyíló listában az a lényeg. Ezt meg lehet oldani valahogy ?
A segítséget előre is köszönöm.
■ Egy irtó gyökér kérdésem lenne :D Van egy select elemem, és alapértelmezettként azt akarom, hogy mondjuk az legyen beleírva hogy "Nincs". Most ezt én eddig csak úgy tudtam megcsinálni hogy felvettem belül egy option-t ilyen értékkel. De ez nem valami szép megoldás, mert ha legörgetem akkor ott ez lesz az első opció, és nekem ez így nem tetszik...Az se jobb megoldás ha utolsónak vagy akárhanyadiknak veszem fel és mondjuk beállítom selected='selected' -re. Szóval ne foglalja a helyet a lenyíló listában az a lényeg. Ezt meg lehet oldani valahogy ?
A segítséget előre is köszönöm.
Kvartilis
Sziasztok!
Valaki írt már function()-t kvartilis számítására? Nem találtam rá php fügvényt
Köszönöm
■ Valaki írt már function()-t kvartilis számítására? Nem találtam rá php fügvényt
Köszönöm
vertical (tree) menü probléma
Sziasztok,
Egy feladat megoldásában szeretném kérni a segítségeteket. Adott a következő: egy oldal, ahol a hasznos tartalmat(azaz a menükre klikkelve oda tölti a lapot) egy js pakolja egy "content" div-be. Szeretnék az egyik ilyen divbe egy éves naptárat készíteni, ami a jeles napokat tartalmazza.
Odáig el is jutottam, hogy megtaláltam két elég jónak tűnő js (az egyik a www.destroydrop.com/javascript/tree/ amit Ti is javasoltatok korábban, a másik http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/navigate1.htm), csakhogy valamiért nem akarnak megjelenni a content-ben. Ha külön futtatom a html filet, akkor mejelenik.
Nem tudom mi okozhatja ezt, hiszen futtatok más js is az oldalon, azok problémamentesen futnak.
Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm.
■ Egy feladat megoldásában szeretném kérni a segítségeteket. Adott a következő: egy oldal, ahol a hasznos tartalmat(azaz a menükre klikkelve oda tölti a lapot) egy js pakolja egy "content" div-be. Szeretnék az egyik ilyen divbe egy éves naptárat készíteni, ami a jeles napokat tartalmazza.
Odáig el is jutottam, hogy megtaláltam két elég jónak tűnő js (az egyik a www.destroydrop.com/javascript/tree/ amit Ti is javasoltatok korábban, a másik http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/navigate1.htm), csakhogy valamiért nem akarnak megjelenni a content-ben. Ha külön futtatom a html filet, akkor mejelenik.
Nem tudom mi okozhatja ezt, hiszen futtatok más js is az oldalon, azok problémamentesen futnak.
Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm.
php 5.3 pdo_sqlite full text search gond
CREATE VIRTUAL TABLE example USING FTS3(title TEXT, TOKENIZE icu hu_HU)
október 8
PHP-->JavaScript
Sziasztok, -használni szeretném a Open Flash Chart-ot diagram megjelenítésére. Egy kis segítséget kérnék az adatok átadását illetően. Itt a js részlet :
Részben sikerült átadnom a php változót :
<script type="text/javascript">
var nev_1="<?php echo $elso_nev; ?>";
</script>
majd :
{
"type": "bar_3d",
"colour": "#9933CC",
"text": nev_1,
"font-size": 10,
"values" : [10,0]
},
-de a "values" : [10,0] -et nem sikerült.
$tiz = 10;
var tiz="<?php echo $tiz; ?>";
</script>
...
"values" : [tiz,0] -nem müködik... :-(
Biztos én bénázom el, a JS nem ismerem, ezért egy kis lökésre volna szükségem, hogy átlépjek ezen a gondon.
Köszönöm : -figyuri
■ var data = {
"elements": [
{
"text": "NEV_1",
},
{
"colour": "#ffffff",
"text": "NEV_2",
"values" : [30,0]
},stb...
"elements": [
{
"text": "NEV_1",
},
{
"colour": "#ffffff",
"text": "NEV_2",
"values" : [30,0]
},stb...
Részben sikerült átadnom a php változót :
var nev_1="<?php echo $elso_nev; ?>";
</script>
majd :
{
"text": nev_1,
},
-de a "values" : [10,0] -et nem sikerült.
$tiz = 10;
var tiz="<?php echo $tiz; ?>";
</script>
...
"values" : [tiz,0] -nem müködik... :-(
Biztos én bénázom el, a JS nem ismerem, ezért egy kis lökésre volna szükségem, hogy átlépjek ezen a gondon.
Köszönöm : -figyuri
JSP változó feltöltése javascriptből
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek milyen módon lehetne azt megoldani, hogy értéket adjak jsp változónak javascit-ből. Javascriptel lekérdezem a form adatait és azokat akarom megadni paraméterként egy jsp-s java függvény meghívásánál. De nem megy.
Tehát kérdés az, hogy az a, b, c változó hogyan lenne képes felvenni a javascript által megszerzett értékeket? Vagy jsp-vel kellene lekezelnem a formot?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv,
Tibi
■ Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek milyen módon lehetne azt megoldani, hogy értéket adjak jsp változónak javascit-ből. Javascriptel lekérdezem a form adatait és azokat akarom megadni paraméterként egy jsp-s java függvény meghívásánál. De nem megy.
Tehát kérdés az, hogy az a, b, c változó hogyan lenne képes felvenni a javascript által megszerzett értékeket? Vagy jsp-vel kellene lekezelnem a formot?
if(msg == "<%=a.initPayment( a, b, c %>"){
var m = $error.find("message").text();
}
var m = $error.find("message").text();
}
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv,
Tibi
MySQL JOIN időköltsége (Hogyan ésszerűbb lekérdezni?)
Üdv mindenkinek!
Alapvetőnek tűnik, de nem sikerült választ találnom rá. A MySQL "EXPLAIN EXTENDED SELECT..." eredményét nem igazán sikerült értelmeznem.
Adott egy MySQLadattár:A 3,000 tételből meg kell jelenítenem 20-at egy lapon. Mi a gyorsabb megoldás, mi használ kevesebb erőforrást?
1.
Alapvetőnek tűnik, de nem sikerült választ találnom rá. A MySQL "EXPLAIN EXTENDED SELECT..." eredményét nem igazán sikerült értelmeznem.
Adott egy MySQLadattár:
SET NAMES utf8;
CREATE TABLE `zokni` (
`SORSZAM` tinyint(4) unsigned NOT NULL default '0',
`FAJTAKULCS` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '0',
`SZINKULCS` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '0',
`LEIRAS_1` varchar(45) COLLATE utf8_general_ci NOT NULL COMMENT 'ide jöhet pl. a gyártó',
`LEIRAS_2` text COLLATE utf8_general_ci NOT NULL COMMENT 'ecsetelgetem, milyen szép is ez',
`AR` tinyint(4) unsigned NOT NULL default '0' COMMENT 'az ár forintban',
PRIMARY KEY (`SORSZAM`)
KEY `FAJTAKULCS` (`FAJTAKULCS`),
KEY `SZINKULCS` (`SZINKULCS`),
) ENGINE=MyISAM COLLATE=utf8_general_ci;
INSERT INTO `zokni` VALUES (1, 1, 2, 'Egyesült Zokniművek Rt.', 'csodás benne a séta', 800);
INSERT INTO `zokni` VALUES (2, 2, 1, 'Alsókukutyinfalvi Zoknikunyhó', 'szinte ingyen', 100);
# ... stb. (3,000 tétel)
CREATE TABLE `fajta` (
`FAJTAKULCS` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '0',
`FAJTA` varchar(128) COLLATE utf8_general_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY (`FAJTAKULCS`)
INSERT INTO `fajta` VALUES (1, 'rövid szellős tavaszi');
INSERT INTO `fajta` VALUES (2, 'hosszú vastag téli');
# ... stb.
CREATE TABLE `szin` (
`SZINKULCS` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '0',
`SZIN` varchar(128) COLLATE utf8_general_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY (`SZINKULCS`)
INSERT INTO `szin` VALUES (1, 'piros, zöld pöttyökkel');
INSERT INTO `szin` VALUES (2, 'sárga, szürke csíkokkal');
# ... stb.
1.
2D-os adatok ábrázolása
Felmerült az igény, hogy kellene ehhez a képhez hasonló okosságot csinálni: Minta kép
Tehát van egy 2D-os adatsorom és abból kellene vhogy vmi hasonlót produkálni. Igazából azt se tudom, hol kezdjek neki a keresgélésnek. Próbáltam Fourier transzformációról és különböző simításokról olvasni, de nem tudom, hogy jó úton járok-e. Tudna vki segíteni, hogy minek kezdjek egyáltalán utána olvasni, hogy ne fussak felesleges köröket?
■ Tehát van egy 2D-os adatsorom és abból kellene vhogy vmi hasonlót produkálni. Igazából azt se tudom, hol kezdjek neki a keresgélésnek. Próbáltam Fourier transzformációról és különböző simításokról olvasni, de nem tudom, hogy jó úton járok-e. Tudna vki segíteni, hogy minek kezdjek egyáltalán utána olvasni, hogy ne fussak felesleges köröket?
Melyik link jobb a google-nak?
Sziasztok!
Van-e vajon google indexelés szempontjából valami különbség a két link között?
Úgy értem, hogy a másodikat hamarabb be fogja indexelni és teljesebb
érékűként kezeli a google, mert nincs benne a sok / jel?
Ez a link a főoldalam menükategóriájának egy linkje:
1. valami.hu/t/1/46/DESIGN_es_TUNING.html
2. valami.hu/DESIGN_es_TUNING.html
■ Van-e vajon google indexelés szempontjából valami különbség a két link között?
Úgy értem, hogy a másodikat hamarabb be fogja indexelni és teljesebb
érékűként kezeli a google, mert nincs benne a sok / jel?
Ez a link a főoldalam menükategóriájának egy linkje:
1. valami.hu/t/1/46/DESIGN_es_TUNING.html
2. valami.hu/DESIGN_es_TUNING.html
október 7
Random sorok megjelenítése htmlben egy txt fileból
Lehet-e olyat, hogy egymás alatt vannak felsorolva egy txt fájlban adatok, és ezeket - a sorokhoz hűen, egyszerre csak egy sort - randomként dob ki?
■