Archívum - Júl 2009 - Fórum téma
OFF: Fejlődik a mav.hu
ÚÚÚÚÚÚÚtálom, ha valami zajos, idegtépő hangot az arcomba nyomnak, és esélyem sincs időben lereagálni. Véletlenül behúzva maradt a hangrendszeren a noti, hát lányzó úgy megijedt lenn, h eldobta a poharát..
Mondjuk az Arthur C. Clarkot idéző futurisztikus zaj is teljesen beleillik a jelenlegi világképembe a magyarvasúttal kapcsolatban. De legalább dögösen szól Dolbyn, amíg rá nem jössz, hogy tudod kikapcsolni :)
mav.hu
Ezekután nem tudom mit lehet még mondani hozzá, én biztos, h az elkövetkező 1 évben nem fogom megnézni...
■ Mondjuk az Arthur C. Clarkot idéző futurisztikus zaj is teljesen beleillik a jelenlegi világképembe a magyarvasúttal kapcsolatban. De legalább dögösen szól Dolbyn, amíg rá nem jössz, hogy tudod kikapcsolni :)
mav.hu
Ezekután nem tudom mit lehet még mondani hozzá, én biztos, h az elkövetkező 1 évben nem fogom megnézni...
AJAX alkalmazás milyen vastag legyen VIEW tekintetében kliens oldalon
Adott egy AJAX alapú webalkalmazás. Adott számos funkció melyeknél egy-egy formon keresztül lehet adatokat bevinni, módosítani.
Kérdés: a form előállítása szerver oldalon történjen, vagy kliens oldalon?
1. eset - kliens oldali form előállítás JS segítségével
Hátránya: Elég terjengős kód kell a VIEW előállításához
2. PHP oldalon generáljuk a teljes VIEW-t
- Szerver oldali VIEW kezelés használata
- Egyszerűbb kliens kód
Hátránya:
- Nem csak az adatok, hanem a markup is közlekedik AJAX segítségével a hálózaton
- (van még egy hátránya, de ez az én rendszerem miatt van, nem ide tartozó probléma)
■ Kérdés: a form előállítása szerver oldalon történjen, vagy kliens oldalon?
1. eset - kliens oldali form előállítás JS segítségével
- Célszerű template jellegű helper függvényeket írni
- View módosítása JS ismeretet igényel
- Terjengős kód állítja elő a VIEW-t (lévén, hogy egy táblázaton belül vannak az input elemek -- bár ezen valamelyest segítenek a helper függvények)
- Külön művelet a form feltöltése adatokkal (AJAX segítségével lekért adatok beillesztése a form-ba)
Hátránya: Elég terjengős kód kell a VIEW előállításához
2. PHP oldalon generáljuk a teljes VIEW-t
- Szerver oldalon meglévő VIEW és a hozzá kapcsolódó template rendszer, helperek alkalmazása a VIEW generálására (végkonyabb kliens)
- A form előállításához szükséges DB műveletek egy lépésben zajlanak a VIEW előállításával, azaz a kliens kész VIEW-t kap
- Kliens oldalon már csak az eseménykezelőket kell beállítani
- Szerver oldali VIEW kezelés használata
- Egyszerűbb kliens kód
Hátránya:
- Nem csak az adatok, hanem a markup is közlekedik AJAX segítségével a hálózaton
- (van még egy hátránya, de ez az én rendszerem miatt van, nem ide tartozó probléma)