ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 6, 2009 - Fórum téma

Child and adjacent sibling selectors

zoliky · 2009. Már. 6. (P), 22.44
Sziasztok!
A "CSS Mastery" konyvet olvasom, amelyben a kovetkezot irja:

Child and adjacent sibling selectors The first of these advanced selectors is the child selector. Whereas a descendant selector will select all the descendants of an element, a child selector only targets the element’s immediatedescendants, or “children.” In the following example, the list items in the outer list will be bold while list items in the nested list will remain unaffected:


Es itt a kod:

#nav > li {font-weight: bold;} 

<ul id="nav"> 
<li>Home</li> 
<li>Services 
<ul> 
<li>Design</li> 
<li>Development</li> 
<li>Consultancy</li> 
</ul> 
</li> 
<li>Contact Us </li> 
</ul>
Begepelem a kodot de az a problema, hogy nalam az osszes LI vastag. Akkor nem ertem miert irja ezt:

In the following example, the list items in the outer list will be bold while list items in the nested list will remain unaffected:


Valami otlet ? Firefox 3.0.6 szalad nalam.
 

Access adatbázis HTML-hez

deetee · 2009. Már. 6. (P), 22.01
Sziasztok!

Én kb. 2 éve foglalkozom hobby szinten a HTML-el és a CSS-el. PHP-val illetve adatbáziskezeléssel még nem foglalkoztam, így elég nehez "dolgoznom".
Arról lenne szó, hogy megvan már egy kialakított weboldalam, de szeretnék hozzáadni adatbázist.
Nem tudom, hogy a MS Access-el könnyebb lenne-e dolgozni, de én arra gondoltam. Nem kell túl bonyolúlt dolgokat véghez vinnem, ezért röved le is írom, hogy miről lenne szó:

A weboldalamon megvan a menü, benne több lehetőséggel. Köztük van pl. hogy "fogalmak". Erre rákkattintva előhozza a fogalmak nevét, de a meghatározásukat már adatbázisból szeretném lekérdezni, hiszen eddig úgy szeretném, hogy egy elkészített htm oldalhoz mindig előhívja a megfelelő meghatározást.

stb..

Tehát én leginkább txt fájlokat készítenék az adatbázisban, de még ennek sem tudom a lépéseit valamint azt sem, hogy hogyan tudom behívni a htm fájlomba.

Tudna nekem ebben valaki segíteni, vagy részletes leírást adni a lépésekről?

Nagyon hálás lennék érte!

Üdv.
 

Flash és VoIP

sibidiba · 2009. Már. 6. (P), 19.04
Egy igen ígéretes projekt van kialakulóban, de sajnos technikai akadályokba ütközött az egyik része.

VoIP tartalmat kellene közvetlenül a böngészőből egy SIP szerverre eljuttatni, RTP-vel, értelmes codeckel.

Sajnos a Java zsákutcának bizonyult (http://gablog.eu/online/node/83)

Alternatív megoldás lenne a Flash. Sajnos erre nincs ember (de ha működik, feltétlen szükség lesz egy munkatársra), hozzáértő embereket kérdeznék az alábbiakról:

1. Van-e lehetőség Flash-ben közvetlenül SIP szerverre csatlakozni?

2. Ha nincs, akkor jól sejtem egy Flash Media Serveren keresztül valósítható meg. Ehhez létezik szerveroldali komponens (akár már az FMS-ben), vagy külön kell implementálni az FMS<->SIP összekapcsolást? Ha az utóbbi, ez mennyire bonyolult? Egyáltalán mivel/miben lehet az FMS-t programozni, kiegészíteni szerveroldali komponensekkel?

3. Az FMS elég drága, vajon RED5 elég lenne erre?

4. Van bármilyen open source megoldás a problémák bármelyikére?

Léteznek kész megoldások (https://www.gizmocall.com/gc/app?class=GizmoCall&proc=gcStart) de fogalmam sincs, hogy 0-ról írták meg, vagy csak illesztettek néhány libet.
Komplett architektúra is van, ami még sokkal de sokkal többet is tud (http://www.ribbit.com/platform/), de ők meg csak szolgáltatást árulnak, szoftvert nem.

Sajnos az a sejtésem, hogy e mögött Flash-ben igen komoly munka van http://groups.google.com/group/flex_india/browse_thread/thread/b6e03228a24dbd08?pli=1
 

függvény referenciát ad vissza, de miért?

hollo.levente · 2009. Már. 6. (P), 17.56
Sziasztok!

Próbálom dióhélyban vázolni a problémám. A teljes kódot nem copyzom be, mert az osztályok implementációja több100 sor.

Van egy saját osztályom, DataTable néven és egy Adapter néven.

1. $adapter = new Adapter();
2. print $adapter->dataTable;  3. $table = $adapter->GetData();
4. $table->Row = "xyz";
5. print $adapter->dataTable;


1. //konstruktorban generál (feltölt) egy tömböt különböző értékekkel, amit beállít a DataTable típusú $adapter->dataTable attribútum értékének
2. //kiírja a tartalmát korrekten, az 1. sorban létrehozott DataTable objectnek, az osztályban a __toString()-ben mondom meg, hogy hogy írja ki.
3. //visszaadja a DataTable típusú objectet, az $adapter példány $dataTable attribútumát ($adapter->dataTable). Ezt eltárolom a $table változóba.
4. //A szintén DataTable típusú $table változónak megváltoztatom a $Row attribútumának értékét.
5. //megint kiírja a tartalmát. Azt várnám, hogy ugyanazt írja ki, mint az előbbi kiiratásnál, hiszen nem az $adapter->dataTable->Row értékét változtattam, hanem a $table->Row attribútumának értékét. Azonban a kiiratás a megváltozott Row attribútummal írja ki a táblát. De miért? Ezt csak akkor tudnám elképzelni, hogy ha az $adapter->GetData() függvény referenciaként adná vissza a $dataTable attribútumát. De egy darab & sem szerepel a GetData függvényben, nem akarom referenciaként visszaadni. Mit nézek el?

Remélem érthető. Köszi előre is.

Lev
 

FLOAT típusú változóval számítás

mokat · 2009. Már. 6. (P), 12.12
Sziasztok,

ismét kis help kéne: mysql-ből származó float típusú mezőértékekkel végzek műveleteket (összeadást és kivonást). Majd egy másik mezőbe eltárolom az eredményt, ezt változóba teszem és megjelenítem a weblapon.

hiba(?): ha az egyik ilyen művelet után ha 0 értéke lesz a mezőnek, akkor a weblapon és az adatbázisban egy ilyen formátum jelenik meg: 45632e-8 (vagy ilyesmi, a lényeg hogy e-adosban)
Ezt hogy lehet kikerülni/kijavítani?

Köszi előre is a segítséget!