ugrás a tartalomhoz

Access adatbázis HTML-hez

deetee · 2009. Már. 6. (P), 22.01
Sziasztok!

Én kb. 2 éve foglalkozom hobby szinten a HTML-el és a CSS-el. PHP-val illetve adatbáziskezeléssel még nem foglalkoztam, így elég nehez "dolgoznom".
Arról lenne szó, hogy megvan már egy kialakított weboldalam, de szeretnék hozzáadni adatbázist.
Nem tudom, hogy a MS Access-el könnyebb lenne-e dolgozni, de én arra gondoltam. Nem kell túl bonyolúlt dolgokat véghez vinnem, ezért röved le is írom, hogy miről lenne szó:

A weboldalamon megvan a menü, benne több lehetőséggel. Köztük van pl. hogy "fogalmak". Erre rákkattintva előhozza a fogalmak nevét, de a meghatározásukat már adatbázisból szeretném lekérdezni, hiszen eddig úgy szeretném, hogy egy elkészített htm oldalhoz mindig előhívja a megfelelő meghatározást.

stb..

Tehát én leginkább txt fájlokat készítenék az adatbázisban, de még ennek sem tudom a lépéseit valamint azt sem, hogy hogyan tudom behívni a htm fájlomba.

Tudna nekem ebben valaki segíteni, vagy részletes leírást adni a lépésekről?

Nagyon hálás lennék érte!

Üdv.
 
1

Access?

janoszen · 2009. Már. 7. (Szo), 16.09
A PHP nem igazán van kihegyezve Access adatbázisokra, ha jól tudom. (Ha már itt tartunk, eleve nem tartom célszerűnek Windowson PHP-t futtatni, a történelem már többször megmutatta, hogy itt mindenféle bugok lépnek föl.)

Ha ilyet szeretnél, akkor inkább MSSQL, MySQL, PGSQL vagy Oracle adatbázisokkal próbálkozz, az Access inkább desktop DB. Ha mégis kitartasz mellette, akkor: http://www.w3schools.com/PHP/php_db_odbc.asp Egyébként szerintem, nézd meg a webhostod mit támogat, mert az nyilván nem egészen lényegtelen paraméter.

Ami a lekérdezést illeti, elolvasod az általad választott adatbázis-kezelő SELECT parancsra vonatkozó részét valamint az előbbi szoftver PHP-s dokumentációját, ahol tömérdek példát találsz.