ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 16, 2009 - Fórum téma

setlocale beállítás után ékezetek helyett idézőjelek jelennek meg

hanso · 2009. Már. 16. (H), 19.29
Próbálkozom a setlocale() függvénnyel, de egy furcsa hiba jött elő. A hétfő helyett ez jelenik meg: he'tfo"

Nézegget a fórumon és a Google-ban is, de nem találtam rá megoldást.

setlocale(LC_ALL, "hu_HU.ISO88592");
echo strftime("%Y.%m.%d - %A");
ISO-8859-2 karakterkódolást kell használnom.

Tudna valaki segíteni? Köszi.
 

Mit érdemes tanulni, miből lehet majd megélni?

rockybro · 2009. Már. 16. (H), 19.10
Üdv!

Milyen programozási nyelvre érdemes nagyon rámenni, amiből majd pár év múlva meg lehet élni? Webes nyelvek előnyben, de a többi is jöhet... xHTML, CSS, PHP, MySQL már faszán megy, össze tudok már dobni pl. dinamikus blogoldalakat és hasonlókat, most épp egy kisebbfajta online játék elkészítésébe kezdtem... (nyugi nem a szokásos értelmetlen online játék, ennek lesz értelme, lehet majd belőle okosodni..) Mondjuk ahogy látom mostanában Dunát lehet rekeszteni a webprogramozókból, és a webdesigner cégekből... És ha profi szintre fejleszteném a tudásomat, és valamilyen véletlen folytán még ismertté is válnék a webfejlesztői világban, akkor meg tudnék élni? Ráadásul mostanában annyi opensource oldalmotor, blogmotor, webáruházmotor stb van ezer meg ezer különböző sablonnal, hogy a kisebb cégek már nem tartanak igényt a drága, de egyedi munkákra, inkább beállítják vmelyik CMS-t és már kész is... Félre ne értsetek, semmi bajom az opensource dolgokkal, sőt egyszer én is szeretnék írni olyanokat.. Sokan ajánlották a Java és a C# nyelveket, azt mondták, hogy rengeteg lehetőség rejlik bennük... Vélemény? Tudom, hogy itt senki sem jósnő/jósférfi, de azért vmennyire mégiscsak lehet tudni, hogy mi lesz a jövőben.

Egyébként, találtam egy nekem tetszetős foglalkozást: webes biztonsági specialista/tanácsadó... Leszerelt feketekalapos hackerekről olvastam, hogy ezzel foglalkoztak, miután abbahagyták a bűnözést... (nem mintha valaha is feketekalapos hacker akarnék lenni)

Tudom, tudom, a legfontosabb, hogy tanuljak, tanuljak és tanuljak, nézegessem a profik kódjait, értsem meg, és próbáljak hasonlókat írni, a problémás dolgokra pedig keressek rá, és tanulmányozzam...

Köszönöm!
 

Rekurzív drag and drop

Castor87 · 2009. Már. 16. (H), 03.12
Üdv,

A YUI Drag and Drop megoldását szeretném felhasználni menüpontok sorrendjének módosításához. A menüt ul, li-val valósítottam meg, ami bonyolítja a helyzetet, hogy rekurzívan végtelen almenü lehet. Valaki csinált már hasonlót?

Igazából a legszebb az lenne, ha szülő-gyerek között is lehetne dobálni a menüpontokat(a gyerek gyerekeivel együtt), de az is elég lenne ha egy szinten belül lehetne csak mozgatni!

Az a fő problémám hogy nem tudom hogyan válasszam külön egymástól a két ul-t. Valahogy így néz ki:

<ul>
 <li>a</li>
 <li>b</li>
 <li>c
  <ul>
   <li>d</li>
   <li>e</li>
  </ul>
 </li>
</ul>
Jelenleg ott tartok, ha a "c"-t átmozgatom "a" és "b" közé, akkor "c" eltűnik a gyerekeivel együtt.:)