ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2008 - Fórum téma

szeptember 10

java script navigáció fájllista alapján

carolusmagnus · 2008. Szep. 10. (Sze), 17.09
Tisztelet mindenkinek!
A következő probléma megoldásához szeretnék segítséget kérni: adott egy tudományos projekt weboldala, melyben van néhány tanulmány és az azokhoz csatolt több száz szimpla html oldalból álló galéria, melyekhez később újabbakat kell majd csatolni. Minden galéria-oldalon egy kép, a képhez adatok, leírások, különböző kütyük (pl. a kép részletének kinagyítására használt java script. Egy-egy kép több tanulmányhoz, illetve több különálló sorozathoz is tartozik (különböző kérdéskörök szerint), ezeket nevezzük most "kontextus"-nak. A feladat az, hogy az önálló galéria-oldalakon olyan navigációs gombokat helyezzek el, melyek segítségével a felhasználó előre-hátra lépkedhet a képhez tartozó különböző kontextusokban. Egy képhez átlag három ilyen kontextus tartozik. A problémát úgy próbálnám megoldani, hogy egy-egy külső .txt (vagy akármilyen) fájlban tárolnám egy-egy megnevezett kontextus fájljainak (.html oldalak) listáját, majd egy script segítségével az adott listában próbálnék navigálni előre-hátra. Minden lista külön navigációs eszköztárat igényelne (bár álmaim netovábbja, hogy a felhasználó egy gombsort lásson, s egy legördülő listából tudja kiválasztani azt, hogy melyikben akar mozogni :-). Ehhez hasonló scripteket találtam a neten (pl. galériák scriptje), olyanokat is, melyekhez lista fájl sem kell, ám azok feltételezik, hogy a megjelenítendő fájlok csak képek, és azok ráadásul sorban számozottak. Az én esetemben azonban a fájlok neve leltári jelzetekből származik, sőt, a listába szervezéssel arra is lehetőséget kellene teremtenem, hogy a megjelenítés sorrendje ne az abc-t kövesse. Ez kezdő javascriptes ismereteimet messze felül haladja. Van valakinek esetleg tippje? Konkrét segítség esetén a script szerzőjét a honlap impresszumában is feltüntetném (cc licenc)! Köszönet!

SELECT, több mező kiválasztása

haho · 2008. Szep. 10. (Sze), 16.46
Hello!
Van egy Legördülő listám, aminek megadtam tulajdonságként, hogy: "multiple" és, hogy type="4", ez nem azt kéne jelentse, hogy akkor 4 elem is kijelölhető? Mert bár több elemet is ki lehet jelölni, de a kijelöltek közül csak az utolsó töltődik fel az adatbázisba.
Mit változtassak?

<SELECT name="valami" type="4" multiple>

Jquery: Edit on place

zoliky · 2008. Szep. 10. (Sze), 16.30
Van egy jQuery kod amely lehetove teszi, hogy egy szoveget modositsak amikor raklikelek. A kovetkezot csinaltam. A weben talaltam egy demot: http://iamntz.com/wdb/EIP/pasul2.html

Az en kodom is mukodik, csak sajnos masodjara nem tudom hasznalni. Szoval modositom a szoveget azutan mar nem valaszol a $('.username').click(function()

Itt a HTML kodom:
<body>
  Username: <span class="username">Author Name</span>
</body>
es a jQuery:

$(document).ready(function() {
  $('.username').click(function() {
    var editBox = '<input type="text" value="' + $(this).html() + '" />';
    $(this).after(editBox).remove();
    $('input').focus();

$('input').blur(function() {
      var edited = '<span class="username">' + $('input')[0].value; + '</span>';
      $(this).after(edited).remove();
    });
  });
});
Hogyan lehetne megcsinalni, hogy tobbszor tudjam editalni a szoveget ? Mindig ervenyes legyen a Click event.

Drupal - könyv gyermek lapja nem hozható létre

Kimmuriel · 2008. Szep. 10. (Sze), 15.21
Sziasztok! Egy elég komolynak tűnő problémával küzdök: adminként létrehoztam egy könyvet, és mikor ennek szeretnék létrehozni egy gyermek lapot, akkor csak egy újabb könyvet tudok létrehozni, hiába kattintok a "Gyermek lap hozzáadása" linkre. A szerkesztés során a "Szülő" legördülő listából is kizárólag csak a "legfelső szint" választható ki, magyarán nem tudok lapot hozzárendelni egy meglévő könyvhöz. Alul, ahol a gyermek lapok listájának kellene szerepelnie, szintén üres maradt. 5.9-es Drupal verziót használok, próbálkoztam modulcserével is, és kipróbáltam az 5.7-es verzióval is (ami egy másik weboldalamon hibátlanul működött, ott semmi ilyen jellegű probléma nem jelentkezett), de ismét ugyanez volt a probléma. Mi lehet a gond?

PHP+AJAX+JS fájl-feltöltés mérő

Velias9 · 2008. Szep. 10. (Sze), 15.14
Sziasztok!

Ez a téma már előkerül egy korábbi témán belül, de nem találtam meg, és az emlékeim szerint nem lett kidolgozva, csak, mint ötlett lett felvetve.

Az ötlet az volt, hogy a fájlt normál módon töltjük fel (pl.: iframe), aztán bizonyos időközönként kérdést küldünk a szervernek (itt jön az AJAX), hogy mekkora a fájl mérete. Ebből azt adatból és a fájl eredeti méretéből kiszámolható, hogy hol tart a feltöltés.

form select, mysql adatbázisból

Wearwolfff · 2008. Szep. 10. (Sze), 15.03
Sziasztok !

Azt hiszem a cím magáért beszél.
Van jópár könyvem de valahogy egyik sem tartalmazza és a gugli sem dobott ki semmit igazán.

Van egy főtáblám de az most lényegtelen. A második táblában id+nevek vannak ami esetünkben soha nem fog változni, csak bővülni. Ezt az egyetlen mezőt szeretném betenni egy űrlap select részébe. Ami ugye a főtáblám feltöltő formja lenne.
A lekérdezést megtom csinálni, hogy abc szerint rendezze, csak egyszerűen nem tudom hogy kell ezt egy select-hez kötni.

Légyszi segítsetek, még kezdő vagyok.

Jogi kérdés

lorko · 2008. Szep. 10. (Sze), 14.10
Sziasztok,

egy ügyfélregisztrációs rendszeren dolgozunk éppen.
A rendszer lényege, hogy egy cég különböző irodáiba betérő ügyfelek kérdéseit, illetve nekik tett árajánlatot rögzítse.

Így az irodák tudják, hogy az épp odatévedt ügyfél járt-e aznap a másik irodában, ott esetleg milyen árajánlatot kapott.

Ezzel kapcsolatban merült fel egy kérdés bennünk.

Vajon tájékoztatni kell-e az ügyfelet arról, hogy az érdeklődését rögzítik, (valamint minden adatot róla amit kiejt a száján,) és az adatait megőrzik két évig?
Illetve elég-e tájékoztatni, vagy beleegyező nyilatkozatot is kell aláíratni vele?
Milyen adatok rögzíthetőek ily módon?

És egyáltalán: mennyi ideig szabad megőrizni a tárolt adatokat?

Fontos: az adatok csak cégen belül kerülhetnek felhasználásra.

Mi a helyzet, ha a rögzített e-mail címre hírlevelet is küldene a cég?

Válaszaitokat előre is köszönjük.

Email cím küldése Mailan proginak

mezofi · 2008. Szep. 10. (Sze), 12.50
Sziasztok!
A kérdésem a Mailman programmal kapcsolatos. Van egy különálló netes felületem, ahol egy formba kell beírni a hírlevélre feliratkozni szándékozónak a mail címet és a nevet. A form meghívja a mailman felületét egy iframe-be ami nulla szélességgel bír, és nulla magassággal.
A lényeg, hogy egy darabig így adtam át neki:

echo '<iframe src="http://listserver.xxxxxx.hu/join?list=xxxxxx-noi-munka&email='.trim($_POST['hir_email']) .'&fullname='.trim($_POST['hir_nev']).'&digest=0" width="0" height="0" /></iframe>';

Hát most nem veszi, mert nincs ilyen aloldal, hogy join.
Lehet költöztetéskor nem vitték át az új szerverre, vagy mit tudom én. Van valaki aki ért ehhez a progihoz?

Köszi

DOM inspector

zoliky · 2008. Szep. 10. (Sze), 12.04
Letezik egy olyan plugin FF-hoz amivel latszik mi tortenik a DOM-ban, peldaul amikor letrejon egy uj DIV amelyet jQuery-vel szurok be ? A HTML kod ezeket nem mutatja.
A Firebug kicsit nehezkesnek tunik es nem latom a DOM fele kodot. Letezik valami jobb plugin ? Koszonom!

Drupal / Tomcat együttélés

dvc1201 · 2008. Szep. 10. (Sze), 11.20
Sziasztok!
Egy Drupal / Tomcat együttélési probléma megoldására keresek megfejtést.

Adott egy gép (szerver hotelben, Linux oprendszer, fix ip cím, minden jog
van hozzá)
van egy bejegyzett valami.hu név (nem annál a szolgáltatónál, akinél a
szerver van)
Amit el szeretnénk érni:
1.) a www.valami.hu címre egy a gépen istallált Drupal-nak kellene
jelentkezni

2.) az xxx.valami.hu címen egy a Tomcat-ben értelmezett web alkalmazás
legyen elérhető
context alapú, a config fáj a conf/catalina/localhost könyvtárban

3.) az yyy.valami.hu címen egy a Tomcat-ben értelmezett másik web
alkalmazás legyen elérhető
context alapú, a config fáj a conf/catalina/localhost könyvtárban

A megoldás üzleti alapon (pl. szakértői megbízás) is elképzelhető ha valaki tudja a megfejtést.

Előre is kösz a segítséget!