ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2008 - Fórum téma

január 23

Nyomtatás interakció nélkül

zzrek · 2008. Jan. 23. (Sze), 17.38
Sziasztok!

Lehetséges vajon a háttérben nyomtatást indítani böngészőből anélkül, hogy megkérdezné a windows, hogy melyik nyomtatóra (stb) akarunk nyomtatni? Platform: IE7 és FF2, windows XP.
Természetesen nekem se tetszene, ha a gép egy oldal meglátogatásakor elkezdene nyomtatni engedély nélkül. De amolyan egy-klikkes megoldást már lehetségesnek tartok. Furfangos módszerek is érdekelnének, pl flash vagy más plugin használata, esetleg XP hack (csak FF alatt is jó lenne, ha menne).
A lényeg, hogy a böngésző felületén a htmlben valamire 1 klikk, aztán semmi más, semmi rendszerablak, és megy a nyomtatás.

Ha valaki tud tanácsot adni, megköszönöm.

Kis és nagybetű szerinti beléptetés MySQL és PHP párossal

Inferno · 2008. Jan. 23. (Sze), 13.17
sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom pontosan a felhasználó nevének reggelésekor megadott módon beléptetni a felhasználókat az alábbi beléptetési kód átalakításával, tekát a "Próba" néven reggeltek csak a pontos nevük megadásával(Kis és nagy betűk szűrésével) tudjanak belépni. a "Próba" user így ne tudjon bejutni "próba" "PRÓBA" stb, azt szeretném ha a pontos nevet kellene megadni a belépéshez.

a nick mező ugyan BINARY ra van állítva, de a problémát nem oldotta meg!
a kódrészletem a beléptetéshez az alábbi:
if ($_SESSION['belepett']!== true)
{
  if (isset($_POST['login']))
  {
    $nick = addslashes($_POST['nev']);
    $pass = md5($_POST['jelszo']);

$sql = "SELECT * FROM users ";
    $sql.= "WHERE LIKE BINARY(nick='".$nick."'";
    $sql.= " AND jelszo='".$pass."')";

$query = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($query) !== 0)
    {
      $_SESSION['nick'] = addslashes($_POST['nev']);
      $_SESSION['belepett'] = true;

header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);
    }

sajna ez így nem jó megoldás! ebben kérném a segítségeteket SOS
Nagyon köszönöm!

div-ben hogy kell középre igazítani?

grandvoyager · 2008. Jan. 23. (Sze), 11.35
Helló!

Egy szerintem triviális probléma, de nem tudom:
Hogy kell egy div-en belül egy másik div-et vízszintesen középre tenni? Pl. van egy 3 oszlopos hírportál, és az oszlopokban középre kerüljenek a képek.
text-align:center; align:center; justify:center már ki lettek próbálva. Mind a középre igazítandó div-eknek, mind a befoglaló divnek próbáltam megadni.
Nem kerül középre semmi.

Pedig biztos megoldható, nem? Hogyan?

Eclipse - kijelölt szöveg utólagos tag-elése.

ktomcso · 2008. Jan. 23. (Sze), 11.14
Szeretném az ügyfél által megadott, átadott eclipse-be paste-elt szöveget beformázni HTML TAG-ekkel. Lehet-e kijelölt szövegre megfelelő (p, span, div stb.) TAG-et tenni, tehát egy lépéssel a kijelölt szöveg elő a kezdő TAG-et, a végére pedig a záróü TAF-et. Ez a funkció megléte alap lenne. Megvan?

Enter helyett sortörés a szövegmezőbe írt szöveg megjelenítésénél

Joles · 2008. Jan. 23. (Sze), 00.56
Üdv!

Van nekem egy szövegmezőm, és azt szeretném, hogy ha a felhasználó egy entert üt ezen belül, akkor azt a rendszer sortörésnek vegye!
(Tehát ha az űrlap elküldésre kerül, és egy új oldalon jelennek meg a bevitt adatok, akkor ahol enter lett ütve, ott sortörés legyen!)

Előre is köszi!

Független select-ek feltöltése AJAX-szal

sada · 2008. Jan. 23. (Sze), 00.41
Sziasztok!

Egy kereső oldalon be lehet állítani 2 keresési feltételt 2 db select mezővel (a selectek függetlenek egymástól). A listaelemeket AJAX biztosítja XML segítségével. A problémám az, hogy csak az első select töltődik fel, a többi nem. Magyarán: Hogyan lehet feltölteni dinamikusan több select-et úgy, hogy a select-eket a getElementById-vel választom ki, majd for ciklussal megyek végég rajtuk.

Van erre megoldás?
Köszönöm a segítséget.
Hatvani Sándor

január 22

Honlapon keresés

Castor87 · 2008. Jan. 22. (K), 18.03
Üdv!

Egy olyan PHP-ben írt lapot szeretnék készíteni, ahol megadok egy internet címet pl. http://weblabor.hu és ezen az oldalon egy reguláris kifejezés alapján keres. Az lenne a kérdésem, hogy lehetne az adott oldal forráskódját kinyerni akár egy változóba? Vagy milyen egyéb módon lehet keresni egy másik honlapon?

Password manager letiltása Firefoxban egy adott password mező esetén

Hodicska Gergely · 2008. Jan. 22. (K), 13.40
Sziasztok!

Egy kollégám futott bele a következő problémába. Egy adott oldlaon a user megadhat egy jelszót. A mező perpillanat password típusú, és emiatt a Firefox feldobja, hogy szeretnénk-e menteni a jelszót. Ez állítólag nagyon zavaró, ezért meg kéne szabadulnunk ettől a működéstől. Van esetleg valami olyan FF specifikus attribútum, amivel ezt meg lehet tenni, vagy egyéb workaround? Felmerült még, hogy használjunk rendes text mezőt, és JS-ből tegyünk ki csillagokat, de utálnám, ha csak így lehet megoldani.

Köszi,
Felhő

január 21

checkbox-os probléma PHP és MySQL

bob007 · 2008. Jan. 21. (H), 21.55
Sziasztok
Van egy nagy problémám. Elég régóta szórakozom vele, és nem találok megoldást.
A lényeg az hogy van 1 termékem és ez a termék sok tipusban van jelen.
a tipus az egy ID és a MYSQLben a kovetkező képpen van jelen 01 02 03 igy pl.
amikor lekerdezem a termékeket az adatbazisbol akkor csinálni kene egy olyat hogy ha szerkesztem a terméket akkor a checkboxokba azok a tipusok legyenek becsekkolva, amikhez a termek tartozik.
van 8 csekbox és a fenti példát tartva az 1 2 3 csekboxnak kéne lennie becsekkolva és a többinek nem. máshogy nem tudom megoldani a problémát (több táblák, stb...), mivel eléggé meg van kötve a kezem. ezt az egy megoldást találtam ki csak a vége kéne már :)
az adatbázisból igy jonnek le a szamok (1 2 3)
$pieces = explode(" ", $coool); <- feldarabolom es arraybe teszem oket
//indul a kod
$tipus88 = mysql_query("select * from tipus"); //a tipusok lekerdezese a tipus tablabol
while ($tipus_sor88 = mysql_fetch_array($tipus88)) {
$asd = $tipus_sor88['tipus_id'];//ekkor bekerul a tipus tablabol a szam az $asd valtozoba pl: $asd=1, $asd=2, stb..
if ($asd == $pieces[2]) { //IDE KENE A SEGITSEG, ugy gondolom hogy ha $asd egyenlo az arrayben levo szammal akkor jelenlenjen meg a csekbox mint becsekkolt, else siman jelenlen meg.
echo ?><input checked="checked" name="tipus[]" id="tipus[]" type="checkbox" value="<? echo $tipus_sor88['tipus_id'];?>" /><? echo $tipus_sor88['tipus'];?><br />
<? ;
}else{
echo ?><input name="tipus[]" id="tipus[]" type="checkbox" value="<? echo $tipus_sor88['tipus_id'];?>" /><? echo $tipus_sor88['tipus'];?><br />
<? ; } echo "\n"; }
ezzel a modszerrel ha létezik a $pieces[2] az arraybe akkor az megjelenik. es be is csekkolodik. de ez csak egy darab. nekem ugy kene hogy addig nezi amig van az arraybe es addig hasonlit ossze
probalkoztam mar for, foreach, while sok mindennel, de eredmenytelenul.
ha valakinek van egy jó ötlete akkor kérem segítsen.

előre is kös

Némelyik keresőszóra plusz linkeket is kidob a Google, mik azok?

paal · 2008. Jan. 21. (H), 12.45
Sziasztok!

A Google keresőjébe beírva a "t-online" szót, elsőre a www.t-online.hu/ linket hozza ki. Eddig ok.

De megjelenít olyan dolgokat, amit nem tudok honnan szed:

"Internetszolgáltatási ajánlatok és szórakoztató portál."

- szex
- Férfiaknak
- T-Online
- itt
- Térkép
- Internet
- internet kezdőknek
- kezdje újra a vásárlási folyamatot
További találatok a(z) t-online.hu domainről »

Hogyan lehet ilyen tippeket "belevarázsolni"?

Köszi, Pali