ugrás a tartalomhoz

Független select-ek feltöltése AJAX-szal

sada · 2008. Jan. 23. (Sze), 00.41
Sziasztok!

Egy kereső oldalon be lehet állítani 2 keresési feltételt 2 db select mezővel (a selectek függetlenek egymástól). A listaelemeket AJAX biztosítja XML segítségével. A problémám az, hogy csak az első select töltődik fel, a többi nem. Magyarán: Hogyan lehet feltölteni dinamikusan több select-et úgy, hogy a select-eket a getElementById-vel választom ki, majd for ciklussal megyek végég rajtuk.

Van erre megoldás?
Köszönöm a segítséget.
Hatvani Sándor
 
1

Példakód?

janoszen · 2008. Jan. 23. (Sze), 08.36
Lehet, hogy reggel van, de nem értem a kérdést... legalábbis nem egészen. Nagyban segítene, hogy ha kitennél egy példakódot, hogy mire gondolsz.

Egyébként Internet Explorer alatt belefutottam egy olyan problémába, hogy ha egyszerre próbáltam megupdatelni az összes selectemet, akkor valamiért mágikus módon csak az egyiket updatelte meg, a többit nem igazán. Ezt úgy oldottam meg, hogy az egyik betöltésének a befejezése elindította a következő betöltését (chain updater). Az eredményt itt láthatod: http://www.karinthy.hu/nyilthet/regisztracio/ (Küldd el a formot üresen.) Ha megnézed (és jó a szemed) a hibaüzenetek egymás után töltődnek be.
2

Rossz volt a kérdés.

sada · 2008. Jan. 23. (Sze), 20.31
Köszönöm a választ, már megtaláltam a hibát. A visszakapott XML-ből rosszul szedtem ki az adatokat, ez volt a hiba oka. Most kezdtem el foglalkozni az Ajax-szal, és az XML-lel, ezért még sokat "szívok" egyszerű dolgokon is.
Mégegyszer, köszi a segítséget.

Üdvözlettel
HS