Archívum - 2005 - Fórum téma
augusztus 11
Ékezetek karakterkódolással vagy natívan?
Üdv mindenkinek!
Kissé megakadtam egy apróságon, ami engem nagyon zavar. Egy oldalon tilde-vel használom a magyar karaktereket, és azt tapasztalom, hogy az Őő és Űű kalaposan illetve hullámosan jelenik meg (magyar betűtípust használtam). Kiszedtem a tildéket (bocs, hogy így használom ezt az angol kifejezést) és átírtam rende betűkre. Így szépen megy. De! Mit kell még pontosítanom az oldalon, hogy atom biztos lehessek benne, hogy ez jól jelenik meg mindenhol (charcode megadása?). Esetleg a tildék csak azért voltak rosszak, mert lefelejtettem valami paramétert az oldalról? Esetleg a tilde (magyar betűkre tekintve) egy túlhaladott dolog?
Nos??
■ Kissé megakadtam egy apróságon, ami engem nagyon zavar. Egy oldalon tilde-vel használom a magyar karaktereket, és azt tapasztalom, hogy az Őő és Űű kalaposan illetve hullámosan jelenik meg (magyar betűtípust használtam). Kiszedtem a tildéket (bocs, hogy így használom ezt az angol kifejezést) és átírtam rende betűkre. Így szépen megy. De! Mit kell még pontosítanom az oldalon, hogy atom biztos lehessek benne, hogy ez jól jelenik meg mindenhol (charcode megadása?). Esetleg a tildék csak azért voltak rosszak, mert lefelejtettem valami paramétert az oldalról? Esetleg a tilde (magyar betűkre tekintve) egy túlhaladott dolog?
Nos??
Tevékenység-diagram PHP kódból
Sziasztok!
Olyan programot keresnék ami képes PHP kódból tevékenység-diagram készítésére.
Normál szerkesztéshez találtam egy nagyon jó programot: Umbrello, de visszafejtéshez csak C++-t támogat.
A válaszokat előre is köszönöm!
■ Olyan programot keresnék ami képes PHP kódból tevékenység-diagram készítésére.
Normál szerkesztéshez találtam egy nagyon jó programot: Umbrello, de visszafejtéshez csak C++-t támogat.
A válaszokat előre is köszönöm!
augusztus 10
.htaccess + php_flag register_globals off
Helló!
Van egy .htaccess fájlom a következő tartalommal:
php_flag register_globals off
Csak ez található benne semmi más. Localhoston nincs is vele gond, viszont ha a (fizetős) tárhelyemre is felrakom, akkor nem jönnek be az oldalak (404). Sajnos a register_globals a tárhelyen alapból "on", ezért kellene ez a megoldás. (Tudomásom szerint az ini_set-tel nem lehet megváltoztatni az értékét.) Szóval, van valami ötletetek, hogy mi az oka a 404-nek?
■ Van egy .htaccess fájlom a következő tartalommal:
php_flag register_globals off
Csak ez található benne semmi más. Localhoston nincs is vele gond, viszont ha a (fizetős) tárhelyemre is felrakom, akkor nem jönnek be az oldalak (404). Sajnos a register_globals a tárhelyen alapból "on", ezért kellene ez a megoldás. (Tudomásom szerint az ini_set-tel nem lehet megváltoztatni az értékét.) Szóval, van valami ötletetek, hogy mi az oka a 404-nek?
getimagesize és SWF
Sziasztok!
Következö lenne a problémám: a PHP dokumentációban az szerepel, hogy a getimagesize függvény az SWF fájlokra ad vissza méretet. Namost, a lokális gépen 4.4.0-s PHP alatt csont nélkül megy, szépen visszaadja a méreteket. Amint feltöltöm a szerverre (4.3.8-as PHP) egyszerüen false-t ad vissza. A fájl létezik, leellenöriztem file_exists-el.
Mielött felhívom a rendszergazdát és feltetetek 4.4.0-s PHP-t, szeretném megtudni, hogy valóban az-e az oka, mert ha utána sem megy, az nem túl kellemes.
Köszönöm a segítségeteket elöre is.
ProClub
proclub##kukac##karinthy.hu
■ Következö lenne a problémám: a PHP dokumentációban az szerepel, hogy a getimagesize függvény az SWF fájlokra ad vissza méretet. Namost, a lokális gépen 4.4.0-s PHP alatt csont nélkül megy, szépen visszaadja a méreteket. Amint feltöltöm a szerverre (4.3.8-as PHP) egyszerüen false-t ad vissza. A fájl létezik, leellenöriztem file_exists-el.
Mielött felhívom a rendszergazdát és feltetetek 4.4.0-s PHP-t, szeretném megtudni, hogy valóban az-e az oka, mert ha utána sem megy, az nem túl kellemes.
Köszönöm a segítségeteket elöre is.
ProClub
proclub##kukac##karinthy.hu
augusztus 10
Html-levél ami rögtön kiugrik amint megnyitod a levelet!
A kérdésem az lenne hogy lehetséges -e mondjuk citromail-ről vagy freemail-ről hogy ha vki kap egy levelet és megnyitja az rögtön megnyit ugyanabban az ablakban egy oldalt, vagyis citromail.hu bezáródik és átugrik a másik oldalra. Ha lehet ilyet, akkor hogy kell megírni?
■ Vágólap letiltása
Hali!
Van lehetőség arra, hogy letiltsam a vágólapot javascripttel (vagy mással)?
■ Van lehetőség arra, hogy letiltsam a vágólapot javascripttel (vagy mással)?
Fájl törlése unlink()-kel, másik mappában
helló!
van egy problémám futatok egy php programot amivel szeretnék fájlt letörölni de ez a fájl egy másik könyvtárban található hogyan lehet megpédani a fájl törlését köszönöm
■ van egy problémám futatok egy php programot amivel szeretnék fájlt letörölni de ez a fájl egy másik könyvtárban található hogyan lehet megpédani a fájl törlését köszönöm
VB6 - exe decompiler
Sziasztok,
lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges-e egy Visual Basiccal fordított prg-t, vhogy visszafejteni eglszen a forráskódig?
Gugli kiadott nekem 9000 oldalt, de ezekben nagyon nem találtam semmit.
Egyik azt írja nem lehet, másik hogy lehet, harmadik azt hogy csak részben lehet.
Ha valaki tud nekem segíteni, kérem írjon ide vagy mailt: krampy##kukac##freemail.hu
Előre is köszönöm a segítségeteket
krampy
■ lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges-e egy Visual Basiccal fordított prg-t, vhogy visszafejteni eglszen a forráskódig?
Gugli kiadott nekem 9000 oldalt, de ezekben nagyon nem találtam semmit.
Egyik azt írja nem lehet, másik hogy lehet, harmadik azt hogy csak részben lehet.
Ha valaki tud nekem segíteni, kérem írjon ide vagy mailt: krampy##kukac##freemail.hu
Előre is köszönöm a segítségeteket
krampy
RSS - hírlevél helyettesítésére
Üdv!
Szeretném megkérdezni a véleményeteket:
Álltólag az RSS-t a hírlevél helyetesítésére is fejlesztették. Valaki használta már erről? Érdemes-e erre használni?
Üdvözlettel,
ChaTeve
■ Szeretném megkérdezni a véleményeteket:
Álltólag az RSS-t a hírlevél helyetesítésére is fejlesztették. Valaki használta már erről? Érdemes-e erre használni?
Üdvözlettel,
ChaTeve
RSS hírekből álló honlap
Sziasztok! Kérdésem röviden az lenne, ha olyan oldalt szeretnék készíteni ahol más oldalak RSS híreit használom fel, kell-e az RSS forrás tulajdonosának belegyezése? Mert gondolom, elsősorban RSS hírolvasók számára lenne az RSS csatorna kitalálva, de ez egy "üzleti" felhasználás.
üdv.: Zsolt
■ üdv.: Zsolt