ugrás a tartalomhoz

Html-levél ami rögtön kiugrik amint megnyitod a levelet!

Anonymous · 2005. Aug. 9. (K), 22.21
A kérdésem az lenne hogy lehetséges -e mondjuk citromail-ről vagy freemail-ről hogy ha vki kap egy levelet és megnyitja az rögtön megnyit ugyanabban az ablakban egy oldalt, vagyis citromail.hu bezáródik és átugrik a másik oldalra. Ha lehet ilyet, akkor hogy kell megírni?
 
1

Vicces fiú ...

tiny · 2005. Aug. 9. (K), 23.20
Szóval egy újfajta SPAM-et szeretnél küldeni, ami nem csak felajánlja a weboldalad meglátogatását, hanem ki is kényszeríti. Na erre mondják, hogy pofátlanság.
Mr.Tiny
2

Ez egy kicsit vastag...

millye · 2005. Aug. 10. (Sze), 06.52
Millye László
Én sem támogatnám az ilyen mértékű tolakodást!
3

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2005. Aug. 10. (Sze), 08.27
nektek is feltűnt,h mostanában egyre többen kérdeznek hasonló -spam-gyanús- technikákat?
pl: program futtatása a felhasználó gépén (ezt kétszer is, ráadásul valaki ragaszkodott hozzá,h ezt JS-el akarja:)))
most meg ez. Ja és természetesen anonymous-ként:)
4

Gondolkozz másik oldalról

Jano · 2005. Aug. 10. (Sze), 09.02
Ezek olyan mértékben zavaró technikák ami ellen a böngészők védik a felhasználókat! Minden bpngészőben van már popup tiltás és a böngésző bezárását csak általad nyitott ablakra engedélyezik, mert különben a felhasználó adatot veszthet! Ezenkívűl gondolja arra az esetre is amikor valaki több fülön böngészik egyszerre és abból csak az egyik a mail felület!
Új ablak nyitását pedig át lehet irányítani új fül nyitásra is!

A technikai akadályokon túl pedig az üzlet morális megitélése is problémás! Nekem egy reklám ennyire tolakodó azt elküldöm a p+*#a.
5

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 12.25
Nem értitek, én egyáltalán nem spamre vagy mire akarom használni, csak arra kéne hogy az egyik haveromat megajándékozzuk vele. A haveromnak most lesz a születésnapja és hát készítettünk neki egy oldalt (pontosabban összedobtunk, nem nagy szám, de azért jó lett), és ezért kéne ez. Tudom, hogy ha csak küldenék neki egy linket akkor azt a levelet rögtön törölné. Ezért kéne egy olyan megoldás hogy ha rányom a levél olvasására akkor rögtön kiugrik az ablak. Egyébként akinek a szülinapja lesz az ért a htmlhez ezért még egy slusszpojén is lenne hogy ha ezt megoldanánk.

Nem tudom miféle reklámokról beszéltek, nem reklámozok semmit, csak egy ajándék lenne, aminek a kibontása technikailag kicsit bravúrosan lenne megoldva. De látom hogy itt eleve mindenki ellenségesen fogad, pedig nem is tudtátok az okát a kérésnek.:(
6

Még 1 dolog

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 12.27
Jah és bocs hogy nem vagyok beregisztrálva, a nevem Kasza Gábor, és a XVII. kerben lakom, az emailem pedig namegetto##kukac##hotmail.com - így már talán nem annyira anonimuszos a dolog.
7

:)

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 12.53
"A haveromnak most lesz a születésnapja és hát készítettünk neki egy oldalt (pontosabban összedobtunk, nem nagy szám, de azért jó lett), és ezért kéne ez. Tudom, hogy ha csak küldenék neki egy linket akkor azt a levelet rögtön törölné."

Nem akarok kötekedni, de ha nekem a haverom küld egy levelet egy linkel, és nem törlöm megtekintés nélkül :)

üdv.: Zsolt
10

Én elhiszem

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 14.25
Én elhiszem neki. Valószínüleg már sok, hasonló mókát küldött a haverjának, szóval azért nem nyitja meg a linkeket.

ProClub
proclub##kukac##karinthy.hu

ui. a havernak üzenem, hogy használjon levelezöprogramot, az megkíméli az ilyen kellemetlen meglepetésektöl.
8

Neked poén, másnak nem ..

tiny · 2005. Aug. 10. (Sze), 13.24
Gondolj csak bele, hogy mi jóhiszeműek vagyunk, elhisszük a te mesédet. Egy ugyanezt kereső, rosszindulatú SPAMmer rákeres a google-ben és voila! itt a megoldás. És lehet, hogy legközelebb neked vagy épp a haverodnak küldenek ilyet.
Mr.Tiny
9

az, hogy mire használod, mindegy, ha nem lehet

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 10. (Sze), 14.07
Mint Jano hozzászólásában a kiemelés mutatja, nem zárhatsz be egy olyan ablakot, amit nem te nyitottál. Nyithatsz új ablakot, ha nincs a haverodnak popup tiltója (Firefox, IE-hez Google Toolbar, stb), ennyi lehetőséged van. Sajnos ezeket a technikákat nem jó célra használták, ezért a böngészők és mindenféle védelmi programok erősen korlátozzák.
11

Gábor vagyok megint

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 15.35
Sajnos még mindig nem tudom mi az a SPAMmer vagy hogy a kérésem mire megoldás, de nem baj, és amit vki írt kicsit hátrébb hogy sokszor küldtünk neki ilyen jellegűt az így nem teljesen igaz. Valaki egyszer feltörte az email postafiókomat és küldözgetett mindenféle pornóoldalakról linket a haverjaimnak, és bár azóta megváltoztattam a jelszót egy bonyolultabbra, még mindig bennünk van hogy ez akármikor előfordulhat. Szóval ez volt ami miatt bizalmatlan a leveleim iránt.
Köszönöm mindenkinek, de elsősorban Janónak és Hojtsy Gábornak, hogy elmondták, hogy ez így nem lehetséges. Viszont akkor érdekelne a másik metódus, vagyis az ha új ablakban nyílik meg az 'ajándékunk'. A haveromnak nincs szerintem semmilyen popup tiltója vagy ilyesmire, ő még annyira sem ért a gépekhez mint én, csak az emailjét szokta nézni mindennap.
12

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 15.41
Igazán nem akarok kötekedni (már másodszorra), de ne várd hogy segíteni fognak. Inkább írd bele a levél témájába hogy "Boldog szülinapot", akkor biztos nem törli olvasás nélkül a barátod. A történeted több helyen is sántít, de inkább nem mennék bele.

üdv.: Zsolt
13

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 16.12
Kedves Zsolt!

Azért írtam ide a problémámat, hogy segítsenek nekem, mivel azt hittem, hogy ennek az oldalnak nem véletlenül Weblabor a neve. Mindazonáltal már utánanéztem a S.P.A.M. jelentésének, és rájöttem, hogy az amit kérek valószínűleg mások számára ütőkártya lehet, bár igazán nem hittem volna, hogy akadnak ilyen spammer emberek Magyarországon is.
Így végül úgy döntöttünk, hogy (Zsoltnak igazat adva) maradunk az ismerőseimmel az első, kevésbé frappáns megoldásnál, és küldünk egy levelet, amiben Boldog Születésnapot kívánunk, majd felhívjuk a figyelmét az általunk összeállított kis 'ajándékra'. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget és hogy felvilágosítottatok minket az ilyen SPAM-es problémákkal kapcsolatban.
14

Föltörte a postafiókodat...

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 16.18
Elárulom, mi az a SPAM-er, csak hogy tájékozottabb légy. A spammer egy olyan kevés közkedveltségnek örvendö személyiség, aki (törvényellenesen) sok olyan embernek, akit nem ismer, sok olyan reklámlevelet küld, amelyeket azok nem kértek.

Egyébként meg elég kisstílü ember lehetett, aki nekiállt egy postafiókot feltörni annak tudatában, hogy a nem túl sok eredményt hozó akciójáért akár 5 év börtönt is kaphat...

Küldd el a linket egy magyarázószöveg kiséretében és akkor nincs para. Sem a törvénnyel, sem a szoftveres megoldásokkal sem pedig a barátod nemtetszésével a magától megnyíló ablakokkal.

Véleményem szerint, fordítsd valami hasznosabbra a szabadidödet. Persze, azt csinálsz, amit akarsz.

Üdv

ProClub
15

Kösz az infokat

Anonymous · 2005. Aug. 10. (Sze), 16.39
Mint azt fentebb irtam, ehhez a módszerhez fogunk folyamodni. Remélem, minden rendben lesz. Kszönöm a felvilágosítást!
16

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2005. Aug. 10. (Sze), 22.12
egy utolsó kötekedés, bár úgysem nézel már be ide és más is írta,h sántít a sztorid:
azt írtad, a haverod ért a html-hez. de nem ért a gépekhez és még popup szűrője sincs.

ezek a dolgok kizárják egymást:)