Archívum - 2005 - Fórum téma
október 10
Hogyan lehet könyvtárat létrehozni PHP-ből?
Hello!
Ha valaki tudja, hogy milyen parancsal lehet könyvtárakat létrehozni PHP-ből az legyen szíves írja meg. Már mindenhol kerestem, de neten nem találtam válszt, csak annyit, hogy a "PHP haladóknak" c. könyvben benne van.
Köszönöm
norb
■ Ha valaki tudja, hogy milyen parancsal lehet könyvtárakat létrehozni PHP-ből az legyen szíves írja meg. Már mindenhol kerestem, de neten nem találtam válszt, csak annyit, hogy a "PHP haladóknak" c. könyvben benne van.
Köszönöm
norb
Call to undefined function dbmopen() hiba
Helló mindenkinek!!
Kezdő vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni.
A téma a dbm adatbáziskezelés és a probláma a következő:
Az adatbázis megnyitására a következő hibaüzenetet kapom:
Call to undefined function dbmopen()
Az arhívumban utánna olvastam és ott azt írták, hogy vegyem ki a ; jelet a megfelelő sor elől és akkor működni fog. De sajnos nem működik(a megfelelő dll megvan, az extension könyvtár elérési útja jó).
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv, sztyipan
■ Kezdő vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni.
A téma a dbm adatbáziskezelés és a probláma a következő:
Az adatbázis megnyitására a következő hibaüzenetet kapom:
Call to undefined function dbmopen()
Az arhívumban utánna olvastam és ott azt írták, hogy vegyem ki a ; jelet a megfelelő sor elől és akkor működni fog. De sajnos nem működik(a megfelelő dll megvan, az extension könyvtár elérési útja jó).
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv, sztyipan
Validator probléma háttérszín-megadás esetén
Összetett problémám lenne. Van a http://www.minidiscweb.hu weboldalam. Kb. két hete változattam rajta minimálisan, és ellenőrzés közben vettem észre, hogy a validator hirtelen majd az összes háttérszín-beállítást warning kategóriába sorolta, amivel edig nem volt baja. (A változtatás a css-t nem érintette, csak a html-ben történt szövegi változás) Próbálkozások után rájöttem, hogy pl. ha a background-color: #ffffff; helyett background: #fff;-et írok, akkor azt már nem warningolja le.Igen ám, de az összetettebb színeket hogyam adjam meg másképpen? Érvényesnek érvényes a kódom, de ugye zavar, a sok warning. Próbálkoztam hexa helyett rgb színmegadással is, de úgy sem tetszett neki. Mi lehet a gondja a validatornak? Egy barátom weblapja is hasonló gondokkal szembesült.
■ string beillesztése szövegbe
Halihó!
Hogyan lehet megadni, hogy x karakterenként beszúrható legyen egy string?
chunk_split-tel már sikerült megoldani, de ebben az a nagy baj, hogy nem lehet megadni hogy hányszor szúrja be a stringet, tehát minden x-edik helyre bedobja..
Nem hiszem el, hogy nincs olyan függvény ami ezt megoldja.. légyszi segítsetek, hadd ne kelljen szanaszét tömbökbe darabolnom mindent, aztán újraösszerakni ciklustömkellegekkel...
■ Hogyan lehet megadni, hogy x karakterenként beszúrható legyen egy string?
chunk_split-tel már sikerült megoldani, de ebben az a nagy baj, hogy nem lehet megadni hogy hányszor szúrja be a stringet, tehát minden x-edik helyre bedobja..
Nem hiszem el, hogy nincs olyan függvény ami ezt megoldja.. légyszi segítsetek, hadd ne kelljen szanaszét tömbökbe darabolnom mindent, aztán újraösszerakni ciklustömkellegekkel...
október 9
Link a jobb alsó sarokba
Üdv Mindenkinek!
A problémám lényege röviden: Két
Ha viszont
Van valkinek valami ötlete, h mit nem látok amiért nem úgy akarja ahogy én szeretném?
http://introduce.fw.hu/croatia/index.html és itt az ingatlan vásárlás (ahol nem megy) és az ingatlan kínálatunk (ahol müxik)
■ A problémám lényege röviden: Két
<div>
két <html>
oldalon, és az egyikben tudom úgy pozícionálni, h a jobb alsó sarokba a bottom
és right
selectorral a másiknál nem megy csak akkor ha top
és left
-et használok.Ha viszont
absolute
pozicionálom akkor FF-ban a képernyőt (ablak) veszi alapul Opera viszont magát a <div>
-et.Van valkinek valami ötlete, h mit nem látok amiért nem úgy akarja ahogy én szeretném?
http://introduce.fw.hu/croatia/index.html és itt az ingatlan vásárlás (ahol nem megy) és az ingatlan kínálatunk (ahol müxik)
gdbm vs db4
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy gdbm-t használok a php-ban és van-e értelme átálni db4-re , gyorsabb-e esetleg mivel tudd többet vagy kevesebbet ??
THX
■ Azt szeretném kérdezni hogy gdbm-t használok a php-ban és van-e értelme átálni db4-re , gyorsabb-e esetleg mivel tudd többet vagy kevesebbet ??
THX
Scrollbar pozicio megjegyzése
Azt szeretném, hogy refresh után a böngésző scrollbar ugyanabba a pozicióba ugrana, mint amiben refresh előtt volt. pl.: a weblabor az ilyen. Sőt, most hirtelen megneztem egy pár honlapot, mindegyik így működik, az enyém miért nem? Nálam miért ugrik vissza a dokumentum elejére?
■ október 8
Mitől akadozik az oldalam Internet Explorerben?
Lassan befejezek egy oldalt, és most tünt fel, hogy valami nem stimmel vele:)
Ha az oldalt le-föl scrollozom akadozva megy csak! Olyan mintha nem lenne elég memória? vagy a fene se tudja! lehet hogy valamit rosszúl tettem be?
az oldal címe: www.multimunka.uw.hu
■ Ha az oldalt le-föl scrollozom akadozva megy csak! Olyan mintha nem lenne elég memória? vagy a fene se tudja! lehet hogy valamit rosszúl tettem be?
az oldal címe: www.multimunka.uw.hu
Szövegmező értékek változtatása újratöltés nélkül
nos az a kérdésem h pl van 1 csomó textarea-m egy oldalon és azt szertném h változanak ha az egyik módosul uh ne legeyen frisités az oldalon pl.
3 + 2 = 5
itt a 3 és 2 meg az 5 van textareaban az 5-t nem lehet módosítani na de ha átirom a 2-t 3-ra és elktaintok vmi más textareaba akkor az 5 6 lesz.
vagy:
pl
erő 16 módositó +2
nos a 16 és a +2 van textareaban a +2-t nem tom vltoztatni
de ha a 16-t 20-ra irom és átkatintok egy msáik textareaba akkor a +2 mondjuk +4 vagy +3 lessz.
???
előre is kössz
■ 3 + 2 = 5
itt a 3 és 2 meg az 5 van textareaban az 5-t nem lehet módosítani na de ha átirom a 2-t 3-ra és elktaintok vmi más textareaba akkor az 5 6 lesz.
vagy:
pl
erő 16 módositó +2
nos a 16 és a +2 van textareaban a +2-t nem tom vltoztatni
de ha a 16-t 20-ra irom és átkatintok egy msáik textareaba akkor a +2 mondjuk +4 vagy +3 lessz.
???
előre is kössz
Hogyan kell regisztrációs rendszert készíteni?
Nos az lenne a kérdésem h kell regisztráció csinálni egy oldalhoz???
gondolom regelek beirom a felhaszn nevét és a jelszavát akkor ezt elmenti a mysql-be
és ha beakarok lépni akkor beirom a felhasznt és a jelszót.
majd a felhaszn nevére rákeres a mysql-be és ha megvan akkor megnézi helyes e a jelszó ha nem helyes akkor kiirja h hibás jelszó vagy ha nincs ilyen felhaszn akkor meg azt h nincs ilyen és gondolom kéne vmi id ami folyamatosan növekszik de azt elvileg én is megtom.
???
■ gondolom regelek beirom a felhaszn nevét és a jelszavát akkor ezt elmenti a mysql-be
és ha beakarok lépni akkor beirom a felhasznt és a jelszót.
majd a felhaszn nevére rákeres a mysql-be és ha megvan akkor megnézi helyes e a jelszó ha nem helyes akkor kiirja h hibás jelszó vagy ha nincs ilyen felhaszn akkor meg azt h nincs ilyen és gondolom kéne vmi id ami folyamatosan növekszik de azt elvileg én is megtom.
???