Archívum - 2005 - Fórum téma
október 22
Disabled option HTML elemek IE-ben
Sziasztok !
Előre is elnézést, hogy egy egyszerű problémával hozakodom elő.A gond az, hogy a fenti két sor Firefox-ban hibátlanul működik,
IE-ben viszont teljesen hatástalan. Mi a megoldás?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
■ Előre is elnézést, hogy egy egyszerű problémával hozakodom elő.
<option value="akarmi" disabled>abcde
<option value="akarmi" disabled="disabled">abcde
IE-ben viszont teljesen hatástalan. Mi a megoldás?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
Helyi felhasználók ellenőrzése Win2k3 Web Edition szerveren
Sziasztok!
A feladatom az, hogy egy Win2k3 Web Edition szerveren kellene ellenőrizni a felhasználó jelszavát. A lokális gépen tárolt felhasználók jelszavát.
Kerestem, de Active Directory-val meg is lehetne könnyen oldani, ami itt persze nincs.
Hogyan ellenőrizzem le, hogy az adott user létezik-e, és a megadott jelszó egyezik-e az operációs rendszer által tárolttal?
Nem találtam eddig semmi kézzel foghatót.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
Zoli
mezora##kukac##freemail.hu
■ A feladatom az, hogy egy Win2k3 Web Edition szerveren kellene ellenőrizni a felhasználó jelszavát. A lokális gépen tárolt felhasználók jelszavát.
Kerestem, de Active Directory-val meg is lehetne könnyen oldani, ami itt persze nincs.
Hogyan ellenőrizzem le, hogy az adott user létezik-e, és a megadott jelszó egyezik-e az operációs rendszer által tárolttal?
Nem találtam eddig semmi kézzel foghatót.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
Zoli
mezora##kukac##freemail.hu
ini_set() has been disabled for security reasons
Sziasztok!Gondoltam kipróbálok egy drupal tartalomkezelő rendszert.Szeretnék csinálni vele egy kis oldalt a baráti köröm számára de:
a szerverre való másolás után a következő hibaüzenetek jelentek meg az oldal behívásakor:
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 102
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 103
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 104
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 105
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 106
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 107
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 108
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 109
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 110
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 111
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /sites/default/settings.php:102) in /includes/session.inc on line 10
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /sites/default/settings.php:102) in /includes/session.inc on line 10
warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /sites/default/settings.php:102) in /includes/common.inc on line 99.
a settings.php-ben mindent beállítottam amit kell és amivel a saját apache környezetemben tökéletesen működik,az adatbázis is rendesen a helyén van.
Mi lehet a probléma?Úgy érzem,hogy nem túl nagy a gond,de nem jövök rá,mert ahova mutat a hibaüzenet a forráskódba az számomra nem világos:
a szerverre való másolás után a következő hibaüzenetek jelentek meg az oldal behívásakor:
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 102
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 103
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 104
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 105
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 106
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 107
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 108
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 109
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 110
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /sites/default/settings.php on line 111
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /sites/default/settings.php:102) in /includes/session.inc on line 10
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /sites/default/settings.php:102) in /includes/session.inc on line 10
warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /sites/default/settings.php:102) in /includes/common.inc on line 99.
a settings.php-ben mindent beállítottam amit kell és amivel a saját apache környezetemben tökéletesen működik,az adatbázis is rendesen a helyén van.
Mi lehet a probléma?Úgy érzem,hogy nem túl nagy a gond,de nem jövök rá,mert ahova mutat a hibaüzenet a forráskódba az számomra nem világos:
Élsimítás Photoshopban
Cső!
Nem tudja valaki, hogy Photoshopban hol van az élsimítás. Pl. van egy téglalap, amit elkezdek alakítgatni és eléggé "recés" lesz széle.
■ Nem tudja valaki, hogy Photoshopban hol van az élsimítás. Pl. van egy téglalap, amit elkezdek alakítgatni és eléggé "recés" lesz széle.
október 22
Hogyan küzdjünk a spam ellen...
Még gyerekcipőben járó oldalt indítottunk el a Neten. A Nospam program mindenki számára ingyenes és azt reméljük, hogy valóban hasznos lesz.
2 egyszerű dologra épül:
1, A spam robot egy olyan e-mail mezőre kerül, ahol végtelen számú e-mail címet generálunk neki vagy egy olyan ciklusba esik, amiből nincsen kiút.
2, A címek spam küldők e-mail címei, így remélhetőleg majd idővel egymást is elkezdik spamelni :)
A módszernek vannak hiányosságai, de majd igyekszünk fejlődni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire terhelheti meg a szervert a "jótékonysági" programunk?
Ja az oldal: www.netlight.hu/nospam
■ 2 egyszerű dologra épül:
1, A spam robot egy olyan e-mail mezőre kerül, ahol végtelen számú e-mail címet generálunk neki vagy egy olyan ciklusba esik, amiből nincsen kiút.
2, A címek spam küldők e-mail címei, így remélhetőleg majd idővel egymást is elkezdik spamelni :)
A módszernek vannak hiányosságai, de majd igyekszünk fejlődni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire terhelheti meg a szervert a "jótékonysági" programunk?
Ja az oldal: www.netlight.hu/nospam
Kétoszlopos táblázatos oldal helyett div
Szervusztok!
A problémám a következő: egy weblapon két tábla található (table-ban két td) melyek egymás mellett vannak. A baloldali szélessége fix, míg a jobb oldalié mindíg kitölti a számára fennmaradó helyet (100%). Namármost ezt megpróbáltam átírni div-ekre, de nem sikerült, ugyanis a jobboldali div-et nem tudom rábírni, hogy kitöltse a fennmaradó helyet. Ha beírom, hogy legyen 100%, akkor a bal tábla alá ugrik és széltében kitölti az egész oldalt.
Hiába néztem körül, nem találtam semmi infót erről. Remélem van megoldás.
Előre is köszönet!
Üdv.:
Jakab
■ A problémám a következő: egy weblapon két tábla található (table-ban két td) melyek egymás mellett vannak. A baloldali szélessége fix, míg a jobb oldalié mindíg kitölti a számára fennmaradó helyet (100%). Namármost ezt megpróbáltam átírni div-ekre, de nem sikerült, ugyanis a jobboldali div-et nem tudom rábírni, hogy kitöltse a fennmaradó helyet. Ha beírom, hogy legyen 100%, akkor a bal tábla alá ugrik és széltében kitölti az egész oldalt.
Hiába néztem körül, nem találtam semmi infót erről. Remélem van megoldás.
Előre is köszönet!
Üdv.:
Jakab
ZIndex beállítás nem megy IE-n kívül
IE és a zIndex.....
Van egy nagyon egyszerűen működő menüm, mely IE és FF alatt is tökéletesen működik, illetve majdnem.
FireFox alatt sehogy nem tudom megértetni a böngészővel, hogy egy onMouseOver eseménnyre úgy reagáljon, hogy a kódot meghívó objektum z-index értéke eggyel kisebb legyen. Nem tudom, lehet, hogy a hivatkozásokban vannak különbségek, de mindenesetre roppant mód idegesítő, hogy se HTML se CSS se JavaScript nem egyformán múködik....
amit Internet Explorerrel style.zIndex -ként meg tudok változtatni, azt FF-al sehogyse nem. Valaki árulja már el a kettő közti különbséget... Ill. a megoldást!
Még v.mi: nem értem, hogy IE miért jár mindig külön utakat, de azt végképp nem értem, hogy ha a Netscape fejleszti a JS-t, és mindig egy verzióval előrébb jár,akkor miért van még mai napig ez a zűrzavar?
■ Van egy nagyon egyszerűen működő menüm, mely IE és FF alatt is tökéletesen működik, illetve majdnem.
FireFox alatt sehogy nem tudom megértetni a böngészővel, hogy egy onMouseOver eseménnyre úgy reagáljon, hogy a kódot meghívó objektum z-index értéke eggyel kisebb legyen. Nem tudom, lehet, hogy a hivatkozásokban vannak különbségek, de mindenesetre roppant mód idegesítő, hogy se HTML se CSS se JavaScript nem egyformán múködik....
amit Internet Explorerrel style.zIndex -ként meg tudok változtatni, azt FF-al sehogyse nem. Valaki árulja már el a kettő közti különbséget... Ill. a megoldást!
Még v.mi: nem értem, hogy IE miért jár mindig külön utakat, de azt végképp nem értem, hogy ha a Netscape fejleszti a JS-t, és mindig egy verzióval előrébb jár,akkor miért van még mai napig ez a zűrzavar?
október 21
Hogyan készítsek oldalt vakok és gyengénlátók számára?
Sziasztok!
A készülő oldalamat akarom olyan módon megcsinálni, hogy azt a vakok és a gyengénlátók is élvezni, használni tudják. Sajnos az ismereteim ez ügyben elég hiányosak! Persze egy-két dolog ragadt már rám, de az sem biztos, hogy jó.
Tud esetleg valaki nekem olyan helyet mutatni, ahol utána tudok olvasni ezeknek?
■ A készülő oldalamat akarom olyan módon megcsinálni, hogy azt a vakok és a gyengénlátók is élvezni, használni tudják. Sajnos az ismereteim ez ügyben elég hiányosak! Persze egy-két dolog ragadt már rám, de az sem biztos, hogy jó.
Tud esetleg valaki nekem olyan helyet mutatni, ahol utána tudok olvasni ezeknek?
Design játék
Keresd meg az oldalakon elrejtett különbségeket!
http://xml.coverpages.org/
http://www.sze.hu/
■ http://xml.coverpages.org/
http://www.sze.hu/
Postnuke, Nincs scrollbar
Hali. Az nekem a gondom hogy postnuke alatt nincs scrollbarom. Sehogyse... előszőr a themere gyanakodtam, mert az egy phpnuke>postnuke.750>postnuke.760 modositás. és azthittem hogy elrontottam valamit de aztán felraktam az alap themet és ugy sincs scrollbar.. meg ha az oldalrol elinditok egy másik oldalt akkor ottis letiltja a scrollbart.... jelenleg .761es pn van fent .. az oldal cime www.roshi.hu ott megnézhetitek a problémát. Ha valaki tudna valamit mnodani a rpblémára az jo lenne. thx.
■