Archívum - 2005 - Fórum téma
április 19
tr - form - {td - input} - firefox alatt nem működik
hali,
van egy nyilvántartásom, amit táblázatban jelenítek meg, s minden sornak szerkeszthetőnek kell lennie. A feldolgozást megkönnyítendő, soronként új formot hoztam létre, valahogy ígysajnos, firefox (1.0.2 és 1.0.3) alatt ez használhatatlan, mert a tbody-ban nem enged közvetlenül mást, csak tr elemeket (akár van doctype, akár nincs).
Érdekelne, hogy a táblázatot megtartva (mert logikus) hogy lehetne ezt működésre bírni, a szerver oldali feldolgozó kódon nem változtatva (azaz paraméterként csak egy sor változóit kapja meg). Én még csak arra jutottam, hogy listában jelenítem meg, s CSS-ből táblává formázom, de ez azért egy csúnya megoldás lenne
■ van egy nyilvántartásom, amit táblázatban jelenítek meg, s minden sornak szerkeszthetőnek kell lennie. A feldolgozást megkönnyítendő, soronként új formot hoztam létre, valahogy így
<tr>
<form>
<td>
<input>
</td>
[további cellák/mezők]
</form>
</tr>
Érdekelne, hogy a táblázatot megtartva (mert logikus) hogy lehetne ezt működésre bírni, a szerver oldali feldolgozó kódon nem változtatva (azaz paraméterként csak egy sor változóit kapja meg). Én még csak arra jutottam, hogy listában jelenítem meg, s CSS-ből táblává formázom, de ez azért egy csúnya megoldás lenne
Apache - namevirtalhost
Sziasztok.
Ha megengeditek (meg ha nem, akkor is :)), nekem is lenne egy számomra furmányosnak tűnő kérdésem.
Hogyan tudom azt megoldani, hogy mondjuk a myip-vel regisztrálok két domaint (pl. 123.myip.hu-t és 321.myip.hu-t).
A kérdés az lenne, hogy a jelenlegi localhost mellett ha vki meghívja a két fenti címet, akkor az 123.myip.hu a /var/www/123 könyvtárra, míg a 321.myip.hu a /var/www/321 könyvtárra mutasson, mert mindig a /var/www/ tartalma jön be az Indexes miatt.
Akárhogy szöszölök a virtualhosttal, sehogy se jön össze, angoltudásban pedig toppon vagyok... :(
Jelenleg:
Listen 192.168.1.11:80
NameVirtualHost 192.168.1.11:80
<VirtualHost 192.168.1.11:80>
DocumentRoot /var/www
ServerName 192.168.1.11
ErrorLog /var/www/a-error.log
CustomLog /var/www/a-access.log common
</VirtualHost>
<VirtualHost 123.myip.hu:80>
DocumentRoot /var/www/123
ServerName 123.myip.hu
ErrorLog /var/www/123/123-error.log
CustomLog /var/www/123/123/csm-access.log common
</VirtualHost>
<VirtualHost 321.myip.hu:80>
DocumentRoot /var/www/321
ServerName 321.myip.hu
ErrorLog /var/www/321/321-error.log
CustomLog /var/www/321/321-access.log common
</VirtualHost>
■ Ha megengeditek (meg ha nem, akkor is :)), nekem is lenne egy számomra furmányosnak tűnő kérdésem.
Hogyan tudom azt megoldani, hogy mondjuk a myip-vel regisztrálok két domaint (pl. 123.myip.hu-t és 321.myip.hu-t).
A kérdés az lenne, hogy a jelenlegi localhost mellett ha vki meghívja a két fenti címet, akkor az 123.myip.hu a /var/www/123 könyvtárra, míg a 321.myip.hu a /var/www/321 könyvtárra mutasson, mert mindig a /var/www/ tartalma jön be az Indexes miatt.
Akárhogy szöszölök a virtualhosttal, sehogy se jön össze, angoltudásban pedig toppon vagyok... :(
Jelenleg:
Listen 192.168.1.11:80
NameVirtualHost 192.168.1.11:80
<VirtualHost 192.168.1.11:80>
DocumentRoot /var/www
ServerName 192.168.1.11
ErrorLog /var/www/a-error.log
CustomLog /var/www/a-access.log common
</VirtualHost>
<VirtualHost 123.myip.hu:80>
DocumentRoot /var/www/123
ServerName 123.myip.hu
ErrorLog /var/www/123/123-error.log
CustomLog /var/www/123/123/csm-access.log common
</VirtualHost>
<VirtualHost 321.myip.hu:80>
DocumentRoot /var/www/321
ServerName 321.myip.hu
ErrorLog /var/www/321/321-error.log
CustomLog /var/www/321/321-access.log common
</VirtualHost>
április 18
select elem formázása?
Lehet-e a <select> elem használatakor megváltoztatni a megjelenő scrollbar tulajdonságait, mint a natúr scrollbar esetén?
Ha igen, hogyan?
Thnx!
■ Ha igen, hogyan?
Thnx!
Bejelentkezés titkosítása
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, az PHP-ből, hogy a form-ról küldött adatok ne nyíltan menjenek át a neten. Gondoltam Js-es megoldásra, de nem túl jó mivel, ha adott gépen tiltott a Js nem tudok bejelentkezni...
A lényeg az lenne, hogy saját titkosító algoritmust szeretnék használni, valamint, hogy mindenképpen kliens oldalon titkosítsam a user+pass-t. (lehetőleg HTTPS/SHTML nélkül vagy ha azzal akkor részletesebb leírás is kéne... :) )
Köszi, Halee
■ Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, az PHP-ből, hogy a form-ról küldött adatok ne nyíltan menjenek át a neten. Gondoltam Js-es megoldásra, de nem túl jó mivel, ha adott gépen tiltott a Js nem tudok bejelentkezni...
A lényeg az lenne, hogy saját titkosító algoritmust szeretnék használni, valamint, hogy mindenképpen kliens oldalon titkosítsam a user+pass-t. (lehetőleg HTTPS/SHTML nélkül vagy ha azzal akkor részletesebb leírás is kéne... :) )
Köszi, Halee
PHPUnit2
Sziasztok.
Éppen Georg Schlossnagle könyvét olvasgatom, és gondoltam kipróbálom az egység tesztelést. WinXP alatt kéne, hogy működésre bírjam.
Az egyik fájl:
A másik fájl:
Ezt úgy sikerült csak helyes működésre bírnom, ha parancsorban az alábbít írtam be:
:(
És a problémám itt van. Miért kell oda a vége:
■ Éppen Georg Schlossnagle könyvét olvasgatom, és gondoltam kipróbálom az egység tesztelést. WinXP alatt kéne, hogy működésre bírjam.
Az egyik fájl:
---- EmailAddress.inc ----
<?php
class EmailAddress {
public $localPart;
public $domain;
public $address;
public function __constructor($address = null) {
if($address) {
$this->address = $address;
$this->extract();
}
}
protected function extract() {
list($this->localPart, $this->domain) = explode("@", $this->address);
}
}
?>
<?php
class EmailAddress {
public $localPart;
public $domain;
public $address;
public function __constructor($address = null) {
if($address) {
$this->address = $address;
$this->extract();
}
}
protected function extract() {
list($this->localPart, $this->domain) = explode("@", $this->address);
}
}
?>
A másik fájl:
---- email_test.php ----
<?php
require_once('EmailAddress.inc');
require_once('PHPUnit2/Framework/TestCase.php');
class EmailAddressTest extends PHPUnit2_Framework_TestCase {
public function __constructor($name) {
parent::__constructor($name);
}
function testLocalPart() {
$email = new EmailAddress("george##kukac##hotmail.com");
$this->assertTrue($email->localPart == "george");
}
}
require_once('PHPUnit2/Framework/TestSuite.php');
$suite = new PHPUnit2_Framework_TestSuite();
$suite->addTest(new EmailAddressTest('testLocalPart'));
require_once('PHPUnit2/TextUI/TestRunner.php');
PHPUnit2_TextUI_TestRunner::run($suite);
?>
<?php
require_once('EmailAddress.inc');
require_once('PHPUnit2/Framework/TestCase.php');
class EmailAddressTest extends PHPUnit2_Framework_TestCase {
public function __constructor($name) {
parent::__constructor($name);
}
function testLocalPart() {
$email = new EmailAddress("george##kukac##hotmail.com");
$this->assertTrue($email->localPart == "george");
}
}
require_once('PHPUnit2/Framework/TestSuite.php');
$suite = new PHPUnit2_Framework_TestSuite();
$suite->addTest(new EmailAddressTest('testLocalPart'));
require_once('PHPUnit2/TextUI/TestRunner.php');
PHPUnit2_TextUI_TestRunner::run($suite);
?>
Ezt úgy sikerült csak helyes működésre bírnom, ha parancsorban az alábbít írtam be:
>php -f email_test.php --testdox-text EmailAddressTest
:(
És a problémám itt van. Miért kell oda a vége:
--testdox-text EmailAddressTest
? Mit csináltam rosszul? Mit kéne odabigyesztenem a kódban, hogy böngészőbe beírva a "localhost/proba/email_test.php"-ra formázott eredmény jelenjen meg?április 18
Margó ? probléma...
A következő honlappal van problémám:
www.renseikandojo.hu
Felépítése: legfelül egy png kép van, ez a fejléc, 100% width és 15% height értékkel.
Alatta egy táblázat menü, és tartalom cellával. Felső margó, padding és border 0. Sok oldalon viszont a táblázat és a fejléc között van egy 1 2 pixel vastag "rés". Azt szeretném ha úgy nézne ki mint pl a "VIDEOK" link firefox alatt. (IE alatt az sem jó). némely oldalon a fejléc.png "megnyúlik" annak ellenére hogy a height érték mindenütt 15%. IE és firefox alatt más más oldalak rosszak.
Css és HTML validatorral mindent átnéztem. A CSS hibátlan, a HTML codban itt ott kifogásol valamit néhány záró TAG-ban (nem hiányoznak!) de gyenge angolom miatt nem értettem. Az viszont érdekes, hogy teljesen hibátlan oldalnál is jelentkezik a hiba...
Ha valakinek van ötlete hogy mi a hiba nagyon sokat tudna segíteni.
Előre is köszönöm az ötleteket.
■ www.renseikandojo.hu
Felépítése: legfelül egy png kép van, ez a fejléc, 100% width és 15% height értékkel.
Alatta egy táblázat menü, és tartalom cellával. Felső margó, padding és border 0. Sok oldalon viszont a táblázat és a fejléc között van egy 1 2 pixel vastag "rés". Azt szeretném ha úgy nézne ki mint pl a "VIDEOK" link firefox alatt. (IE alatt az sem jó). némely oldalon a fejléc.png "megnyúlik" annak ellenére hogy a height érték mindenütt 15%. IE és firefox alatt más más oldalak rosszak.
Css és HTML validatorral mindent átnéztem. A CSS hibátlan, a HTML codban itt ott kifogásol valamit néhány záró TAG-ban (nem hiányoznak!) de gyenge angolom miatt nem értettem. Az viszont érdekes, hogy teljesen hibátlan oldalnál is jelentkezik a hiba...
Ha valakinek van ötlete hogy mi a hiba nagyon sokat tudna segíteni.
Előre is köszönöm az ötleteket.
Lebegő kép php-vel
Hello!
Sajnos nem értek javascripthez ezért kérnék segítséget. A probléma megoldása nem lehet túl bonyolult.
Azt szeretném elérni, hogyha az oldalon lejjebb görget a látogató, egy kép akkor is ugyanott jelenjen meg az ablakhoz viszonyítva (pl. bal felső sarok), tehát görgetéskor kövesse a kép a mozgást.
Köszi!!!
■ Sajnos nem értek javascripthez ezért kérnék segítséget. A probléma megoldása nem lehet túl bonyolult.
Azt szeretném elérni, hogyha az oldalon lejjebb görget a látogató, egy kép akkor is ugyanott jelenjen meg az ablakhoz viszonyítva (pl. bal felső sarok), tehát görgetéskor kövesse a kép a mozgást.
Köszi!!!
PI-re milyen linux?
Kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy egy PI(166MHz)-re (64M memória, 2G HDD) milyen linuxot lenne érdemes felrakni? Főleg szövegszerkesztésre, meg egy kis internetezésre használnám. A nyomtató egy P4 re van kötve, amin együtt használok XP-t és Linuxot (UHU, SuSE, NLD, Frugal, Mandrake. mikor melyik van éppen fenn). Erről a gépről kapná a netet is (bár erősen gondolkozok egy switch beszerzésén is). Szóval nem lenne rosz ha tudná kezelni a MS hálózatot is.
Először UHU-ra gondoltam, de most néztem, hogy az 1.2-nek minimum 96M memória kellene, és ha jól láttam nem lehet 64M-nál többet a gépbe rakni.
Szövegszerkesztőből az lenne az igazi, ha tudna doc-ot menteni. Az OOO, lenne az igazi.
Előre is köszi
TikuVoltam
■ Először UHU-ra gondoltam, de most néztem, hogy az 1.2-nek minimum 96M memória kellene, és ha jól láttam nem lehet 64M-nál többet a gépbe rakni.
Szövegszerkesztőből az lenne az igazi, ha tudna doc-ot menteni. Az OOO, lenne az igazi.
Előre is köszi
TikuVoltam
createEmptyMovieClip
Sziasztok!
az a gondom, hogy szeretnék adott számú clippet létrehozni futásidőben. ezt így gondolom:
for(i=1;i<=num;i++){
createEmptyMovieClip("klip"+i,2)
loadMovie("....",eval("klip"+i)
}
a gond az, hogy ha a num=7, (vagy akármennyi), akkor csak a klip7 jelenik meg és klip1 - klip6 nem is létezik. próbáltam creatEmptyMovieClip(eval("klip"+i),2) változatot is, de nem lett jobb.
van valami ötletetek, hogy annyi klip jelenjen meg amennyit szeretnék?
köszi
Ottó
Ja és Flash Mx
■ az a gondom, hogy szeretnék adott számú clippet létrehozni futásidőben. ezt így gondolom:
for(i=1;i<=num;i++){
createEmptyMovieClip("klip"+i,2)
loadMovie("....",eval("klip"+i)
}
a gond az, hogy ha a num=7, (vagy akármennyi), akkor csak a klip7 jelenik meg és klip1 - klip6 nem is létezik. próbáltam creatEmptyMovieClip(eval("klip"+i),2) változatot is, de nem lett jobb.
van valami ötletetek, hogy annyi klip jelenjen meg amennyit szeretnék?
köszi
Ottó
Ja és Flash Mx
április 16
tesztkiértékelő javascript needed...
Hello!
Van egy tesztkiértékelő progim (nem saját gyártmány), ami radio buttonos
tesztek esetén működik. Vért izzadva próbálom átformálni olyanra,
ami text-type inputok esetén is működik, a prob csak az h nem igazán
értek a js-hez :) így a látszólag logikus próbálkozásaim nem jönnek be...
Ha vki tudna mutatni egy példát ilyesmire, azt nagyon megköszönném,
mert az alapján talán sikerülne összeütni az adott scriptet...
üdv
J
■ Van egy tesztkiértékelő progim (nem saját gyártmány), ami radio buttonos
tesztek esetén működik. Vért izzadva próbálom átformálni olyanra,
ami text-type inputok esetén is működik, a prob csak az h nem igazán
értek a js-hez :) így a látszólag logikus próbálkozásaim nem jönnek be...
Ha vki tudna mutatni egy példát ilyesmire, azt nagyon megköszönném,
mert az alapján talán sikerülne összeütni az adott scriptet...
üdv
J