ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2015 - Fórum téma

november 11

HTML-be christmaslights

XY_ZERo · 2015. Nov. 11. (Sze), 15.19
Sziasztok!
Egyszerűen nem értem, hogy mit hagytam ki, de nem akar működi a karácsonyi égők..


Itt lehet letölteni a demo mappáját:
Ennek a segítségével próbáltam megcsinálni a saját html filembe, de nem mükszik.

Tudnátok nekem segíteni, hogy mit kell ebből a demoból kiszedni és, hogy hova rakjam a saját szerverembe? Hogy mit kell beilleszteni a HTML-be?

Mondjuk, hogy így legyen elrendezve:
index.html
[lights]mappa

Eddig így néz ki a weboldalam és mindegyik tetejére szeretném az égőket:
Köszi előre is! :)
 

november 10

Jquery colorpicker nem csinál semmit

geforce9600gt · 2015. Nov. 10. (K), 10.52
Sziasztok

Be van hívva a colorpicker css és js fájl, hibát nem ír a konzol meg semmi, és kattintáskor mégse csinál semmit a colopicker, nem jön elő az ablak a színekkel... Valakinek ötlet?
<tr class="form-element form-element-colorpicker">
                	<td class="label-col">Szöveg színe:</span></td>
                    <td>
                    	<div class="cursor color-picker" id="visible_form-element-color" style="background-color:#000000;"></div>
						<input type="text" size="8" name="szoveg_color" id="form-element-color"  
                        class="input input-colorpicker" value="<?php echo isset($_POST["szoveg_color"])?$_POST["szoveg_color"]:""; ?>" />
					</td>
                    <td class="elementdesccol"></td>
                </tr>
<script type="text/javascript">
$('#visible_form-element-color').ColorPicker({
	color: '#000000',
	onShow: function (colpkr) {
		$(colpkr).fadeIn(500);
		return false;
	},
	onHide: function (colpkr) {
		$(colpkr).fadeOut(500);
		return false;
	},
	onChange: function (hsb, hex, rgb) {
			$('#visible_form-element-color').css('backgroundColor', '#' + hex);
			$('#form-element-color').attr('value','#' + hex);
	}
});
$('#form-element-color').on('keyup', function(event){
	$('#visible_form-element-color').css('backgroundColor', $(event.target).val());
}); 
</script>
 

Select IF ELSE

simisoma · 2015. Nov. 10. (K), 00.45
Sziasztok,

hogy tudok mysql -ben olyan lekérdezést ami:

Van két adattáblám (minta):

a TERMEKEK táblában vannak a termékek és a TERMEKEK_KIEGESZITESE táblában nem feltétlenűl szerepel a TERMEKEK.ID

TERMEKEK
- ID
- AR
TERMEKEK_KIEGESZITESE
-TERMEK_ID
-AR2

select * from TERMEKEK,TERMEKEK_KIEGESZITESE where TERMEKEK.ID = TERMEKEK_KIEGESZITESE.TERMEK_ID;

ez nem jó, mert amikor nincsen a TERMEKEK_KIEGESZITESE táblában nincsen TERMEKEK ID akkor 0 találattal tér vissza, nekem ebben az esetben az AR mezőt kéne használnom ellenkező esetben az AR2 mezőt.

és az aktuális eredmény AR --> AS parancsal AKT_AR -ként használnám.

ha a TERMEKEK_KIEGESZITESE táblában nincsen a TERMEKEK ID akkor a TERMEKEK AR legyen, ha van benne akkor az AR2 legyen a lekérés eredménye

Remélem érthetően írtam le.... :-)

Köszi!!!
 

november 8

TWIG TAG írása - valaki ért hozzá?

gtoma · 2015. Nov. 8. (V), 11.47
Sziasztok!

Szeretnék twig-hez írni egy saját TAG kezelőt, és van egy kis problémám.
Ért valaki hozzá? :)

Bocsánat, de ha nem, akkor nem fárasztanálak titeket még a problémával sem.
 

november 5

Listázó oldal url felépítés

szabo.b.gabor · 2015. Nov. 5. (Cs), 07.09
Sziasztok!

Egy viszonylag egyszerű kérdésem volna. Listázok cikkeket egy oldalon, van sok, kell a lapozás.

a cikkeket időrendben szeretném megjeleníteni, mi az optimálisabb?

A
ha azt mondom az url-ben, hogy page=1, page=2.. stb. és ilyenkor a page 1, 2, stb oldalak tartalma változik ahogy jelennek meg az újabb cikkek (ez az egy bajom ezzel a megközelítéssel).

B
azt mondom, hogy adott listázó url-en mindig ugyanazok a cikkek jelenjenek meg. és azt mondom, hogy maxid=1323, maxid=1318, stb.. ha nincs ez a paraméter, akkor nyilván a legfrissebbek jönnek.

szerintem A-nak is, B-nek is vannak előnyei, talán az A jobb (könnyebben érthető, hogy miről van szó), de van-e olyan változat ami olyasmi, mint a B, de mégis jobb annál? :D
 

november 5

firefox history

Há.Zé. · 2015. Nov. 4. (Sze), 23.47
Firefox history-t szeretném átmenteni egy régi profile-ból egy új alá.
Az a gond, hogy ha a places.sqlite-t csak simán átmásolom, majd beállítom, hogy kilépéskor töröljön mindent (csak "integrity test" ;) ), akkor a firefox látszólag kilép, gyakorlatilag elteszi magát a háttérbe, sokáig 100%-on hajtja az egyik processzormagot, majd egy crash report kíséretében megáll.
Ha egy sqlite utility-vel exportálom, majd importálom, akkor a firefox indításakor keletkezik egy places.sqlite.corrupted állomány és mellette egy jó, de üres adatbázis.
Vacuum megvolt, a firefoxba épülő sqlite matató programmal (másik profile-ból természetesen) ellenőriztem is, látszólag rendben van.
Valami ötlet, hogy mégis hogyan tudnám megőrizni a history-t?
(valójában épp azért kell az új profile, mert ez az adatbázis sérült)
 

FancyBox

Dinnye · 2015. Nov. 4. (Sze), 17.55
Sziasztok!

Remélem jó helyre írom ezt a kérdést...

Képgalériát szerettem volna készíteni, így hosszas keresgélést után rátaláltam a FancyBox2-re. Sikerült is beépíteni az oldalamba, és tökéletesen működik a képnézegető. Nem tudom mikre képes még, de én azt a funkcióját használtam, hogy a képre kattintva behozza azt nagyba, és a képek nyilacskákkal léptethetők a galérián belül.
Teszteltem InternetExplorer11-en, FireFox-on, Chrome-on, Operán, minden rendben volt.

Aztán megpróbáltam PDF-eket is megjeleníteni vele. Korábban sima object-be téve oldottam meg ezt, de hát FancyBox-szal mégis csak sokkal látványosabb... :) és nincs dupla gördítő sáv függőlegesen (egy az oldalnak, egy a pdf-nek), aminél attól tartok, hogy sokaknak elég zavaró lenne.

FF-on, Chrome-on, Operán tökéletesen működik, viszont IE-n nem.
IE-n elkezdi betölteni, de ezen a ponton megakad és nem lép tovább.

Ha használta már valaki a FancyBox2-t, tapasztal ilyen hibát IE-nél? Hogyan lehet ezt orvosolni?

Válaszotok előre is köszönöm!


Kódsor a HEAD-ben:
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
			
<link rel="stylesheet" href="js/source/jquery.fancybox.css?v=2.1.5" type="text/css" media="screen" />
<script type="text/javascript" src="js/source/jquery.fancybox.pack.js?v=2.1.5"></script>
			
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$(".fancybox").fancybox();
});
</script>
PDF hivatkozás:
<a class="fancybox fancybox.iframe"  href="mappanev/fajlnev.pdf">Link szövege</a>
A javascript fájlokba nem nyúltam bele, mind full original.
Itt elérhető:
 

november 3

Hogyan tudok új szavakat hozzáadni a kész fordításhoz?

Radon · 2015. Nov. 3. (K), 16.15
Poedit-tel lefordítottam a weboldalam szövegeit, létrehoztam a .mo filet, és működik is minden, de ha időközben szeretném a weboldalt fejleszteni, és újabb szavak kerülnek be, akkor azt hogyan tudom hozzáadni a létező .mo fileomhoz? A poeditben nem tudok új szót beszúrni kézileg.
Köszi
 

ékezetes karakter hiba explorer alatt

perdocorps · 2015. Nov. 3. (K), 06.51
Helló!
Egy css template-el dolgozok és kizárólag explorer alatt nem jól kezeli a magyar ékezetes karaktereket. chrome és firefox alatt jó. utf-8 van beállítva.
Mi lehet a probléma?
Köszi
 

Gulp + babel + jasmine

inf3rno · 2015. Nov. 3. (K), 01.13
Sikerült valakinek működésre bírnia ezt a hármat? :-)

Én most ezzel próbálkozom nodejs teszteléshez, de nem megy:

var gulp = require("gulp"),
    jasmine = require("gulp-jasmine"),
    babel = require("gulp-babel");

module.exports = function () {
    gulp.src(["index.js", "src/**/*.js", "spec/**/*[sS]pec.js"])
        .pipe(babel({
            "global": true
        }))
        .pipe(jasmine())
};
Ilyen hibaüzenetet dob:

events.js:141
      throw er; // Unhandled 'error' event
      ^
SyntaxError: Unexpected reserved word
    at exports.runInThisContext (vm.js:53:16)
    at Module._compile (module.js:414:25)
    at Object.Module._extensions..js (module.js:442:10)
    at Module.load (module.js:356:32)
    at Function.Module._load (module.js:311:12)
    at Module.require (module.js:366:17)
    at require (module.js:385:17)
    at D:\creation\software developer\projects\javascript-project-template\node_modules\jasmine\lib\jasmine.js:63:5
    at Array.forEach (native)
    at Jasmine.loadSpecs (D:\creation\software developer\projects\javascript-project-template\node_modules\jasmine\lib\jasmine.js:62:18)


Próbálkoztam babel 5x-el is, mert ez a 6-os verzió elég bugosnak tűnik. Az eredmény teljesen ugyanez.

Egy srác ajánlotta, hogy írjam be, hogy global: true.