ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2014 - Fórum téma

július 13

HTML 5 websablon

csacsa · 2014. Júl. 13. (V), 15.26
szasztok lenne egy kis problémám van egy sablonom aminek át szeretném a menüét írni de nem tudom nem kezeli a hosszú ő és társait de rövid ö megjeleníti mi ért van ez ?

egy kézzel írok ezért Dreamweaver CS6al dolgozom de tanultam HTML-t át álitotam már utf8-ra de nem jó
 ■

július 12

WebRTC

inf · 2014. Júl. 12. (Szo), 01.04
Szerintetek van bármi értelme a WebRTC-nek?
Úgy értem, hogy oké, mehet rajta videochat, esetleg p2p, de ezek elég specifikus területek. Egy átlag weboldalnál ti ki tudtok találni neki bármi funkciót, ami miatt majd érdemes lesz megtanulni?
 ■

július 10

SEO

Hengst19979 · 2014. Júl. 10. (Cs), 14.17
Sziasztok!

Talán tud valaki nekem választ adni arra hogy a meta keywords most akkor mennyire fontos? Vagyis a google használja e ezt vagy nem. azt hallottam hogy mivel ezt a funkciót "Black Hat" célokra használták, a google kereső algoritmusa nem veszi figyelembe. Ha ez így van akkor tudna nekem valaki egy jó leírást adni hogy a mai állapot alapján hogyan és mivel tudom én keresőoptimalizálni az oldalamat?
 ■

július 9

like - dislike szavazatok kiiratása hozzászólás id-ként.

vtmk · 2014. Júl. 9. (Sze), 20.02
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni egy még be nem fejezett részhez.
Olyan gondom lenne,hogy írtam nehezen a fórumomhoz egy olyan modot amivel a hozzászólásokat lehet értékelni. Tetszik illetve nem tetszik. Ez meg is volna,de viszont azt szeretném ha kiírná mennyien kattintottak a TETSZIK gombra és a NEM TETSZIK gombra.
// Tetszik nem teszik ez van
if (isset($_POST["gomb1"]))

{ $gomb1 = abs((int)$_GET['gomb1']); //ezt kell a value-hoz

$skulo="UPDATE forum_hsz SET gomb1 =gomb1+1 WHERE id='$gomb1'";

mysql_query($skulo) or die(mysql_error());
 }
if (isset($_POST["gomb2"]))

{ $gomb2 = abs((int)$_GET['gomb2']); //ezt kell a value-hoz

$skulo2="UPDATE forum_hsz SET gomb2 =gomb2+1 WHERE id='$gomb2'";

mysql_query($skulo2) or die(mysql_error());
}  
// Tetszik nem tetszik megszamoljuk  
$tnt1 = "SELECT id, gomb1 FROM  forum_hsz WHERE gomb1";
$tnt2 = mysql_num_rows(mysql_query($tnt1));  
$tnt3 = "SELECT id, gomb2 FROM  forum_hsz WHERE gomb2";
$tnt4 =  mysql_num_rows(mysql_query($tnt3));]

Ez pedig a from és a kiiratás rész:
[code]
<tr><td align="right"><form method="post"><input type="submit" class="gomb1" name="id" value="<?php $gomb1 ?>" />
<input type="submit" class="gomb2" name="id" value="<? $gomb2 ?>" /></form>

Projekt levelezés integrálás redmineba

gabesz666 · 2014. Júl. 9. (Sze), 11.54
Sziasztok!

Van egy redmine telepítve a virtuális gépemen, ami eddig nagyon szépen teljesít. Egy funkció jutott most eszembe, ami hasznos lehetne még és sokat dobna a szoftver hasznán: egy e-mail címről bonyolítom le a projektekkel kapcsolatos levelezéseim döntő többségét. Arra gondoltam, hogy hasznos lenne, ha ezek az e-mailek csoportosítva lennének projektenként és akár még visszakereshetőek is lennének a redmine-on belül. Többször is volt olyan, hogy kerestem egy levelet, de nem találtam meg könnyen, mert elveszett a levéldzsungelben. (tudom, hogy lehet a levelezőben is mappákat létrehozni az egyes projekteknek, de a legjobb volna, ha redmine-ban lenne meg a teljes levelezés másolata, így a projekttel kapcsolatos minden információ - feladatok, forráskód, levelezés, dokumentáció - egy helyen fellelhető volna) Már rákerestem google-ben a témára, de nem igazán bukkantam egyelőre használható megoldásra. Van ötletek ezzel kapcsolatban? Esetleg valakinél már van hasonló megoldva? Köszi!
 ■

július 8

Android - weboldal meglátogatása minden nap

inf · 2014. Júl. 8. (K), 17.56
Sziasztok!

Szeretnék tákolni a mobilomra egy alkalmazást, ami minden nap bejelentkezik egy weboldalra, és esetleg feldolgoz néhány adatot.

Arra gondoltam, hogy a hagyományos cURL-es request összerakós dolgok helyett inkább valamilyen böngészőt használnék ilyen célra, csak hogy szokjam a gyűrődést :-P

Bármi ötlet, javaslat, hogy hogyan kezdjek neki, milyen könyvtárakat, IDE-t, fejlesztői környezetet, stb... használjak? Java-val még sosem foglalkoztam komolyabban, a nyelvet ismerem, de ennyi.
 ■

(: ma hajnali php szépség

szabo.b.gabor · 2014. Júl. 8. (K), 06.21
see changelog :)

ez nem is bosszantó, csak mókás, de ma reggel volt egy pár hűdeszarez érzésem php-vel kapcsolatban.
 ■

július 6

Weboldalkészítés

gtamas · 2014. Júl. 6. (V), 11.33
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, de úgy érzem itt talán tud valaki érdemben segíteni!
Egyszerűen egy weboldalt szeretnék csinálni saját .hu-s domainnévvel, valamennyi tárhellyel.
Valaki le tudná nekem egyszerűen írni a menetét?
Oké, kell vennem tárhelyet, meg domaint...
És utána?
Nézegettem a webnode-ot, ahol vannak oldalsablonok, viszont túl drága minden további.
Valaki esetleg tud segíteni?
Előre is köszi,
Tamás
 ■

július 4

Visual basic adatbázis publikálása

tibor21 · 2014. Júl. 4. (P), 11.42
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Visual basic-ben csináltam egy adatbáziskezelő progit. Acces .mdb file tartalmazza a rekordokat. DataSource felületen hozzá is kapcsoltam az adatbázist, de nem tudom megoldani, a program publikálását, hogy az adatbázist is telepítse automatikusan a saját alkönyvtárába.
Segítségeteket előre is köszönöm.
 ■

július 3

Ajaxos programhoz keresek hozzáértőt.

SEOS · 2014. Júl. 3. (Cs), 09.30
A feladat:
Adott több kép. Kiválasztunk egy vagy több képet ráklikkeléssel. Ezután az alatta lévő legördülő menüből kiválasztunk egy lehetőséget, majd a kiválasztott lehetőséghez tartozó lehetőségek megjelennek az alatta lévő második legördülő menüben. Amikor kiválasztottuk ezt is, akkor alatta kiírja a végösszeget.

Pl. Piros kép - keretes kép - arany színű keret - 500 Ft

Jelentkező?
 ■