ugrás a tartalomhoz

Weboldalkészítés

gtamas · 2014. Júl. 6. (V), 11.33
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, de úgy érzem itt talán tud valaki érdemben segíteni!
Egyszerűen egy weboldalt szeretnék csinálni saját .hu-s domainnévvel, valamennyi tárhellyel.
Valaki le tudná nekem egyszerűen írni a menetét?
Oké, kell vennem tárhelyet, meg domaint...
És utána?
Nézegettem a webnode-ot, ahol vannak oldalsablonok, viszont túl drága minden további.
Valaki esetleg tud segíteni?
Előre is köszi,
Tamás
 
1

Túl sok?

Poetro · 2014. Júl. 6. (V), 15.35
Mi az oldal célja? Mennyi a túl sok? Miért van az oldalra szükség?
2

A kisérletezéshez

gtamas · 2014. Júl. 6. (V), 15.42
Sofőrszolgáltatások népszerűsítése.3-4ezer/hó.
4

Blog

Poetro · 2014. Júl. 6. (V), 18.13
Miért nem nézel ki egy blog szolgáltatás, ahol nagyon olcsón el tudod érni a célod. Mondjuk WordPress.com vagy Blogger. Neked csak a domaint kell beregisztrálni, minden mást a szolgáltató elintéz.
3

Szerintem érdemes lenne

Nagy Gusztáv · 2014. Júl. 6. (V), 16.14
Szerintem érdemes lenne megismerned a Drupalt.
5

Szerintem ez Munka és állás

spapp · 2014. Júl. 7. (H), 08.44
Szerintem ez Munka és állás rovatba való...
6

Attól függ, mi a cél.

bamegakapa · 2014. Júl. 7. (H), 10.58
Attól függ, mi a cél. Szeretnél egyszerűen egy weboldalt, vagy szeretnéd megtanulni, hogyan kell csinálni egy weboldalt.

Mindkét esetben tudunk segíteni persze, de itt a fórumban csak az utóbbival kapcsolatban. Sajnos nem tudjuk egyszerűen leírni a menetét, mert számtalan módon lehet nekiindulni, számtalan fogalmat kell közben megmagyarázni, és számtalan szempont van, amit az oldal céljaitól függően figyelembe kell venni. Ez mondjuk több könyv témája lehetne, és akkor még csak az alapoknál vagy. Konkrét kérdésekre biztos szívesen válaszolunk itt sokan.

Mintha egy autós utazást tervezne Jakab mondjuk Mongóliába, és szeretne tanácsokat kérni: "Kellene egy autó, azt értem. Pénzem nem nagyon van, vezetni sem tudok. Néztem egy helyet, ahol segítenek a jogsival, de nagyon drága. Valaki le tudná írni lépésről-lépésre, hogyan jussak el Mongóliába?" Talán ez a példa segít megérteni, a kérdésed alapján miért nem tudunk igazán konkrétumokkal szolgálni. Mondanánk Jakabnak, hogy fogadjon egy sofőrt, de hát pénze nincs szegénynek, meg amúgy sem esne jól neki, hogy nem segítünk. Aztán mondanánk, hogy felejtse el Mongóliát egyelőre, tanuljon meg vezetni (és lehetőleg jól, nem hétvégi sofőr szinten). Utána se lelkesedjen nagyon, mert meg kéne tanulnia, hogyan is működik az autó. Mongólia messze van, nem árt, ha meg tudja javítani, ha útközben gáz van (különben csak lehúzzák a szakik mert nem ért hozzá, pénze nincsen, ingyen meg ki javítja meg neki). Aztán persze alaposan utána kéne néznie az országoknak, amiken áthalad. Kell-e valami papír, védőoltás, mire kell figyelni, hol kell vigyázni, milyenek az utak, stb. Szintén alaposan meg kéne terveznie, mit visz magával, átgondolni a tervet, mire lesz szükség, felkészülni az esetleges problémákra. És arról még nem beszéltünk, hogy Jakab nem beszél nyelveket, angolul gagyog kicsit, de ezzel Kazahsztánban nem sokra megy, értelemszerűen. Jakab mindennek a teendőnek nem nagyon örülne, főleg hogy részeges bácsikája, Bélabá, sokat mesélt arról, amikor a haverokkal spontán bevágódtak a Trabantba, és Albániáig meg sem álltak. Ehhez persze nem ártana tudni, hogy a kis Béla remekül vezetett, igen talpraesett volt, kitartó és szerette maga megoldani a problémákat, addig nyüstölte őket, akár hónapokig, évekig, amíg rá nem jött.

Jakab és Bélabá, valamint a történetük teljességgel kitaláció, a valósággal, illetve valós személyekkel való párhuzam csupán a véletlen műve, mindössze szemléltetési célokat szolgált.
7

Szemléltetőtörténet nagyon jó

gtamas · 2014. Júl. 9. (Sze), 15.35
Köszönöm, nagyon jó a szemléltetés, nagyjából az "autóm" már megvan, a "vezetést" meg tanulgatom, leginkább autodidakta módon.
Nem is csak az anyagiak miatt, szeretek új dolgokat tanulni, magamtól rájönni.Csak hát van amikor elakadok, és olyankor jól jönne némi segítség.Szóval, igen szeretném megtanulni, hogyan kell csinálni egy weboldalt.
Jelen pillanatban ott tartok, hogy regisztráltam domaint, tárhellyel(web-server).Van egy wordpress-es oldalam és akkor most jönne az hogy megfelelő felépítést, kialakítást építsek neki!
Pl. az oldal menüpontjainak kialakításánál most elakadtam,
-hogy rakjam pl. felülre egymás mellé a menüpontokat?
-és hogy tudok ezek alá tartalmat tölteni?
Nagyjából most ennyi lenne a konkrét kérdésem, ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm.
8

Nem használtam még

bamegakapa · 2014. Júl. 9. (Sze), 16.04
Nem használtam még wordpresst, de én a gugliban indulnék el, "wordpress tutorial", vagy magyarul "wordpress leírás", "wordpress tananyag" vagy a kérdéseidhez specifikusabb keresésekkel. Rengeteg anyag van hozzá, angolul meg aztán főleg.

Az elakadás miatt ne aggódj, napi szinten többször előfordul főleg az elején, de a válaszok ott vannak az interneten, csak bele kell tanulni a keresésbe. Nekem kezdőként sokszor órák, napok teltek el kereséssel és olvasással, mire egyetlen nehéznek tűnő lépést sikerült megtennem.

Sok sikert hozzá!
9

Webnode

Ronald · 2014. Júl. 22. (K), 13.24
Szia Tamás!

Mire gondolsz azalatt, hogy a Webnode-nál "túl drága minden további"? Én például ingyenes felhasználó vagyok jelenleg, és a domain név regisztráltatásán kívül semmilyen pluszkiadás nem volt.