ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 20, 2014 - Fórum téma

tinymce

berdi.gergo · 2014. Júl. 20. (V), 17.27
Sziasztok!

Jelenleg egy kezdetleges admin oldalt próbálok létrehozni az oldalamhoz. Egyik ismerősömnek készítek honlapot, viszont ő szeretné frissíteni állandó jelleggel a "hírek" menüpontot, ezért jött ez a fajta igény, hogy egy formázott szöveget meg tudjon jeleníteni. Az elméleti alapokkal tisztában vagyok, a gyakorlattal kicsit kevésbé, mivel eddig főként html-ben dolgoztam csak és a javascript és a php tudásom csak a subminimumot közelíti meg. A legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnt, hogy egy külön jelszóval védett admin oldalon egy előre készített szövegszerkesztővel lehet dolgozni. Nekem a legszinpatikusabb a TinyMCE volt, elég sok funkciót tud. Viszont a probléma ott kezdődik, hogy ha egy POST paranccsal el szeretném menteni, akkor alapjáraton lefordítja HTML-be (Ez lenne talán a legjobb) vagy egy alkalmazás feldolgozza elmenti egy formátumba amit egy másik alkalmazás visszaolvas majd a honlapon?

Másik öteltem, az volt, hogy egy nyílt forráskódú "vendégkönyv"-et vagy "fórumot" használnék fel, viszont itt már eléggé beszűkültek a lehetőségek formázás és képfeltöltések terén.

Igazából ez csak az első ötlet volt, de kíváncsi vagyok a ti megoldási javaslataitokra.
Röviden összefoglalva: aadott egy admin felület, ahol meg lehet szerkeszteni online az új hírt, majd ezt megjeleníteni a honlapon.

kb ilyesmit:

https://www.youtube.com/watch?v=TBIpi5PcBlk&list=UUcVcARcCI2vtdEn4yVDK3mA

Köszönöm előre is a segítséget!