ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Fórum téma

PHP csoportos mailküldés

PredMan · 2009. Ápr. 1. (Sze), 08.36
Sziasztok!

írtam PHP-ban egy hírlevélküldő szkriptet, ami részben működik is. A probléma az, hogy több ezer embernek kell kiküldeni leveleket és a szolgáltató ezek nagyrészét blokkolja. A szkriptem úgy működik, hogy egy JS-es időzítővel 10 percenként betöltök IFRAME-be egy php mailküldőt, aminek GET-el átadom a kezdő értéket. 300-as csoportokban küldöm BCC segítségével a leveleket, tehát pl. ha 3600 címzett van, akkor én 12 db emailt kapok és azokból sokszorosítja a többi címzettnek a leveleket.

Itt a probléma. A kód jól működik ugyan, de 12-ből minimum 6-nál hibát ír ki a kódom a mail() függvény ellenőrzésekor:

if(mail($cimzett, $targy, $szerkezet, $fejlecek)) {
   $_SESSION['jelentes'] .= "- <font color='green'><b>ok! (".$sendnum.")</b></font><br>";
}

else {
   $_SESSION['jelentes'] .= "- <font color='red'><b>Hiba!</b></font><br>";
}
amikor mind a 12 levél kiment, akkor kiiratom a $_SESSION['jelentes'] tartalmát és ez fogad:

1.ok!
2.ok!
3.hiba!
4.ok!
5.hiba!
6.hiba!
7.ok!
8.hiba! stb... minden áldott nap véletlenszerűen, tehát tutira a szolgáltató blokkol.

mit lehetne még tenni ezügyben? gondoltam ez a 10 perc késleltetés a küldések között elegendő lesz, de ezekszerint még ez is kevés? tudtok ajánlani valamit? egyszerüen már tanácstalan vagyok... régebben egyébként amikor még csak 1000 alatti hírlevelet kellett kiküldenem, akkor simán ment a dolog BCC-vel, de több ezres számnál már behal a BCC, ezért alakítottam ilyen csoportos időzítősre.

előre is köszönöm a válaszokat!

március 31

Dátum formátum változtató függvények

haho · 2009. Már. 31. (K), 20.58
Hello!

Egy egyszerű kérdésem lenne.

Ezt a dátum formátumot: 2009-03-31 21:04
Szeretném ezzé átalakítani: 2009.03.21. 21:04

MySQLes függvényt találtam az átalakításra, de én PHP függvényt szeretnék.

Tud valaki?
Előre is köszönöm!

Hozzászólás módosítás

holdenx · 2009. Már. 31. (K), 18.21
üdv

hogyan lehet módosítani a hozzászólásomat?
vagy nem lehet?
az a problémám, hogy az egyik hsz-be beírtam az oldalam linkjét és keresésnél kiadja, amit nem igazán szeretnék.

jQuery Date Input [ÉV-HÓ-NAP]

simisoma · 2009. Már. 31. (K), 17.06
Sziasztok!

A JQuery -nek létezik egy jQuery Date Input nevű modulja.

Nem tudja valaki leírni, hogy tudnám a megjelenést az alábbi formátumra állítani: ÉV-HÓ-NAP

Köszönöm! -SimiSoma

echo gond: "<akarmi>"

Blackfriar · 2009. Már. 31. (K), 11.06
Sziasztok !

Ezt a sztringet szeretném kiiratni PHP-ben: "<akarmi>"
Nekem nem sikerült.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Apache - php megnyitása mint xml

Joooe · 2009. Már. 31. (K), 09.35
Sziasztok!

Azt szeretném megoldani az Apache/2.0.59 (NETWARE) PHP/5.0.5 mod_jk/1.2.21 szerverünkön, hogy egy adott xyz.php filera - aminek a kimenete lefutás után egy xml doksi - szeretnék ugy hivatkozni, xyz.xml. Azaz ha beírom a címsorba azt, h localhost/xyz.xml, akkor válaszul az xyz.php file álltal legenerált tartalmat kapjam vissza. Megoldható ez?

Előre is köszi,
Joe

március 30

META name="y_key"

holdenx · 2009. Már. 30. (H), 21.07
Van egy metatag, amivel még nem találkoztam és kíváncsi lennék, hogy mire jó.
<META name="y_key"...

képek berakása

djviktorio · 2009. Már. 30. (H), 16.40
Sziasztok! Új vagyok itt, nemtudom, hogy jó helyre írok-e, de segítséget szeretnék kérni.
Készülőfélben van végülis egy honlapom, képeket szeretnék felrakni, aminek az alján vannak kicsi kockák, amire rákattolva az ember másik képet választhat ki. Viszont az a baj, hogy "template" alapján próbálkozok, és bevan építve egy kép, ami elvileg háttérkép, de én azt szeretném lecserélni. Ha jól láttam ez egy "galery_bg.jpg" nevezetű kép, de a html szövegben csak "galery"-ként találtam meg... sajna nemtudom lecserélni, max 1 darabra, de akkor mindenhol az lenne, végülis eléggé bonyolultá tenném, ha minden kis file-t és html-t átraknék egy külön mappába, és minden egyes új kép berakásával újabb- és újabb mappát hoznék létre úgymond hivatkozásként (kis kockák), ha egy új képet szeretnék látni... Nemtudom mennyire voltam érthető, de szerintem nemigazán... beírok ide talán kis segítséget: Please Help MEEE!

Űrlap mezőben alapértelmezett érték mutatása, elrejtése

dcsk · 2009. Már. 30. (H), 12.41
Van egy űrlapom. Ebben az szövegmezőben megadtam az "value" értékeként információt, hogy a látogatót informáljam a kitöltéssel kapcsolatban.
Így néz ki:

<p><label for="szallitasicim"> Szállítási cím:
<input name="szallitasicim" type="text" value="Ide szállítjuk a terméket!" size="50" id="szallitasicim" /></label></p>
AZT Szeretném elérni, hogyha rákattintok a beviteli mezőre, akkor a value "értéke: a szöveg" eltünjön, azaz ne a látogatónak kelljen törölnie, hanem automatikusan törlődjön. HA nem ír be semmit, akkor viszont a mező alhagyása után, íródjon visssza a value értéke.
Biztos könnyű, de nagyon kezdő vagyok, nem programozok. Hogyan lehetne megoldani?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Kép fekete fehérből színesbe

csakiistvan.hu · 2009. Már. 30. (H), 12.19
Sziasztok

Milyen módon tudok egy színes képet a flash-ben grayscale-re, szürkeárnyalatosra átalakítani úgy hogy nem használok másik képet ehhez?

Volt egy angol fórum ami ezt mondta:
hi, you can conver the image to a symbol, which will enable you to de-saturate the image under the alpha channel dropdown. just selct the 'advanced' state and change the settings.

De azt nem mondja hogy mit csináljak ha megnyitottam azt a bizonyos "settings" menüpontot.
Valami ötlet? AS nélkül ez egy megoldhatatlan feladat?