Archívum - Dec 2009 - Fórum téma
december 22
mysql_connect hiba
Hali!
Egy bejelentkezéses rendszert készítek éppen, és amikor kitöltöttem a regisztrációs formot és rákattintottam a küldés gombra, a következő hibaüzenetet kaptam:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/musicrco/public_html/register1.php on line 2
A register1.php 2. sora:A hivatalos MySQL dokumentációban is így van a szintaxis...
Akkor mi itt a gond?
Üdv.
Tamás
■ Egy bejelentkezéses rendszert készítek éppen, és amikor kitöltöttem a regisztrációs formot és rákattintottam a küldés gombra, a következő hibaüzenetet kaptam:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/musicrco/public_html/register1.php on line 2
A register1.php 2. sora:
- $conn=mysql_connect("localhost", "felhasznalonev", "jelszo")or die mysql_error());
Akkor mi itt a gond?
Üdv.
Tamás
december 20
menü
adott egy egyszeru kis weblap, szep menuvel. php segitsegevel hogyan tudnam megoldani, hogy a kivalasztott menupontra kattintva egy adott <div>-vel krealt ablakban jelenjen meg az a masik weboldal?
nem kell megoldani helyettem, csak rugdossatok a megfelelo iranyba. elore is koszonom a valaszokat
■ nem kell megoldani helyettem, csak rugdossatok a megfelelo iranyba. elore is koszonom a valaszokat
xbl menube
Üdvözletem!
A feladat az lenne, hogy egy helyi menübe kéne beágyaznom, xbl binding-et. Lehet-e ilyet? Van-e valami megkötés a bindingek számára, hogy hova ágyazhatom be?
Vagy toolbarbutton vagy menupopup>menuitem-ként kéne beágyaznom. Addig már eljutottam, hogy a binding szépen működik xulrunner környezetben.
c
■ A feladat az lenne, hogy egy helyi menübe kéne beágyaznom, xbl binding-et. Lehet-e ilyet? Van-e valami megkötés a bindingek számára, hogy hova ágyazhatom be?
Vagy toolbarbutton vagy menupopup>menuitem-ként kéne beágyaznom. Addig már eljutottam, hogy a binding szépen működik xulrunner környezetben.
c
december 18
Login hiba javítása
Belépési hiba adódot kitudna segíteni a lenti kód alapján.
Akik eddig betudtak lépni, amikor ezt a logint betettük, - szükséges volt más változtatások mellett ezt is változtatni – ezzel nem.
Mi az alábbi belépő problémája, hogy néhány usert kidob másokat nem. Azt néztük a bőngésző magasra állított biztonsági scrolja nem neged senkit sem. Alapértelmezettre állítva /közepes/ többségben beenged, néhány usert nem. Valami apró dolog nem stimmelhet, de nem tudok már rájönni, hogy mi az, fenti eygeseknek igen, másoknak nem miatt???
--- index.php ----
ob_start();
session_start();
$pagenames = explode("/", $_SERVER['REQUEST_URI']);
define('PAGENAME', $pagenames[1]);
require("/misc/helper.php");
require("/misc/variables.php");
switch( PAGENAME )
{
case "tagsag":
$pagename = "tagsag";
include(ROOT . "/controllers/tagsagcontroller.php");
break;
default:
$pagename = "fooldal";
include(ROOT . "/controllers/fooldalcontroller.php");
break;
}
$classname = $pagename."Controller";
$osztaly = new $classname();
--- fooldalcontroller.php ---
class FooldalController
{
function __construct()
{
if($_POST)
{
$this->login();
}
}
function login()
{
$name = $_POST['name'];
$pass = md5($_POST['pass']);
$data = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name
LIKE BINARY '".$name."' AND pass = '".
Akik eddig betudtak lépni, amikor ezt a logint betettük, - szükséges volt más változtatások mellett ezt is változtatni – ezzel nem.
Mi az alábbi belépő problémája, hogy néhány usert kidob másokat nem. Azt néztük a bőngésző magasra állított biztonsági scrolja nem neged senkit sem. Alapértelmezettre állítva /közepes/ többségben beenged, néhány usert nem. Valami apró dolog nem stimmelhet, de nem tudok már rájönni, hogy mi az, fenti eygeseknek igen, másoknak nem miatt???
--- index.php ----
ob_start();
session_start();
$pagenames = explode("/", $_SERVER['REQUEST_URI']);
define('PAGENAME', $pagenames[1]);
require("/misc/helper.php");
require("/misc/variables.php");
switch( PAGENAME )
{
case "tagsag":
$pagename = "tagsag";
include(ROOT . "/controllers/tagsagcontroller.php");
break;
default:
$pagename = "fooldal";
include(ROOT . "/controllers/fooldalcontroller.php");
break;
}
$classname = $pagename."Controller";
$osztaly = new $classname();
--- fooldalcontroller.php ---
class FooldalController
{
function __construct()
{
if($_POST)
{
$this->login();
}
}
function login()
{
$name = $_POST['name'];
$pass = md5($_POST['pass']);
$data = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name
LIKE BINARY '".$name."' AND pass = '".
Shell script PHP-ben <?php nélkül
Halihó!
Időről időre találok megoldást aztán elfelejtem aztán megint megtalálom stb... Szóval valaki le tudná írni, hogy linux és freebsd környezetben hogyan tudok olyan shellscriptként futó PHP-t írni, ami alapból kód-módban van, azaz nem kell <?php az egész hóbelevanc elé?
■ Időről időre találok megoldást aztán elfelejtem aztán megint megtalálom stb... Szóval valaki le tudná írni, hogy linux és freebsd környezetben hogyan tudok olyan shellscriptként futó PHP-t írni, ami alapból kód-módban van, azaz nem kell <?php az egész hóbelevanc elé?
XML-ben új lapon megnyíló hivatkozás
Helló!
Most készült el az oldalam egyik lapja, azonban akadt egy kisebb problémám. Szeretném ha az oldalon megjelenő linkek új lapon nyílnának meg. A gond az hogy XML-ben kell megírnom. Milyen kóddal lehet ezt a parancsot megadni XML-ben?
Az oldalam a következő: http://best-design.info/festes
A szolgáltatásoknál is és a linkek menüben is ezt szeretném használni hogy ne csak a bal oldalon jelenjen meg.
Van valakinek ötlete?
■ Most készült el az oldalam egyik lapja, azonban akadt egy kisebb problémám. Szeretném ha az oldalon megjelenő linkek új lapon nyílnának meg. A gond az hogy XML-ben kell megírnom. Milyen kóddal lehet ezt a parancsot megadni XML-ben?
Az oldalam a következő: http://best-design.info/festes
A szolgáltatásoknál is és a linkek menüben is ezt szeretném használni hogy ne csak a bal oldalon jelenjen meg.
Van valakinek ötlete?
december 17
CGI futtatása CGI alól futó PHP-ből
Üdv!
Egy CGI szkriptet szeretnék lefuttatni a drupal alapú oldalam sminkjébe illesztve. A virtual()-t használva viszont hibaüzenetet kapok, hogy bizony "undefined function" az a virtual()...
A szolgáltatót addig faggattam, hogy a válasz az volt: ha szeretném a virtual()-t, írjak magamnak php.ini-t, de ők ebben nem kívánnak segédkezni.
Letöltöttem az eredeti php.ini-t, de ott nincs bent a virtual() a letiltott fügvények között.
A phpinfo()-t futtatva a server api-nál cgi-t írt ki, ami, ha jól értelmezem, CGI alól futtatott a PHP-t jelent.
Itt olyat olvastam, hogy ilyenkor nem elérhető a virtual().
A kérdésem az, hogy lehetne mégis működésre bírni azt a CGI szkriptet?
Az include() és a request() krikszkrakszokat írt ki az oldalra, a linkelt kb-ben javasolt passtrhu() viszont le van tiltva a php.ini-mben, gondolom nem véletlenül.
■ Egy CGI szkriptet szeretnék lefuttatni a drupal alapú oldalam sminkjébe illesztve. A virtual()-t használva viszont hibaüzenetet kapok, hogy bizony "undefined function" az a virtual()...
A szolgáltatót addig faggattam, hogy a válasz az volt: ha szeretném a virtual()-t, írjak magamnak php.ini-t, de ők ebben nem kívánnak segédkezni.
Letöltöttem az eredeti php.ini-t, de ott nincs bent a virtual() a letiltott fügvények között.
A phpinfo()-t futtatva a server api-nál cgi-t írt ki, ami, ha jól értelmezem, CGI alól futtatott a PHP-t jelent.
Itt olyat olvastam, hogy ilyenkor nem elérhető a virtual().
A kérdésem az, hogy lehetne mégis működésre bírni azt a CGI szkriptet?
Az include() és a request() krikszkrakszokat írt ki az oldalra, a linkelt kb-ben javasolt passtrhu() viszont le van tiltva a php.ini-mben, gondolom nem véletlenül.
december 16
PHPMailer - BCC
Sziasztok! Az normális, ha a címzetteket bcc-vel akarom elküldeni, akkor a fogadó félnél a 'TO/Címzett' mező üres? Nem kellene a saját e-mail címem látnom?
Így küldöm:
while($row = mysql_fetch_object($eredmeny))
{
$mail->AddBCC($row->email,$row->email);
}
Megkapni megkapom! Köszönet a segítségért!
■ Így küldöm:
while($row = mysql_fetch_object($eredmeny))
{
$mail->AddBCC($row->email,$row->email);
}
Megkapni megkapom! Köszönet a segítségért!
JavaScript paraméterek nélküli függvény
Sziasztok!
Ha jól emlékszek, akkor valahogy meg lehet csinálni, azt, hogy paraméterek nélkül adom meg a függvényt és a függvényen belül férek hozzá az esetlegesen megadott paraméterekhez. A baj csak az, hogy sehol sem találom. Ötletem sincs, hogy hogy is kellett ezt csinálni. Tudnátok segíteni?
Ha jól emlékszek, akkor valahogy meg lehet csinálni, azt, hogy paraméterek nélkül adom meg a függvényt és a függvényen belül férek hozzá az esetlegesen megadott paraméterekhez. A baj csak az, hogy sehol sem találom. Ötletem sincs, hogy hogy is kellett ezt csinálni. Tudnátok segíteni?
december 15
Fizetési igény
Sziasztok,
Az álláskeresés kapcsán szembesültem 1 rég nem látott problémával:
Ha a fizetési igény megjelölését kérik mekkora összeget adjak meg?
Mi az az összeg amit 5+ év webfejlesztési tapasztalattal kérhetek?
Soha sem voltam anyagias , és ezekben a kérdésekben meglehetősen béna vagyok
Ti mit szoktatok ilyenkor mondani?
■ Az álláskeresés kapcsán szembesültem 1 rég nem látott problémával:
Ha a fizetési igény megjelölését kérik mekkora összeget adjak meg?
Mi az az összeg amit 5+ év webfejlesztési tapasztalattal kérhetek?
Soha sem voltam anyagias , és ezekben a kérdésekben meglehetősen béna vagyok
Ti mit szoktatok ilyenkor mondani?