Archívum - 2008 - Fórum téma
május 20
Milyen könnyű elkapni egy formmal küldött jelszót, ami nem titkosított?
Sziasztok!
Bekapcsoltam a Firefoxban azt a funkciót, ami figyelmeztet, amikor formot küldök el és nincs titkosítva az elküldött adat (jelszó). Néhány site nem használ SSL-t pedig azoknál erősen kéne :)
De ennek kapcsán felmerült, hogyha belépéskor nincs SSL, akkor mégis ki tudja elkapni a titkosítatlan jelszót, mi kell ehhez? Ezt átlagember meg tudja csinálni? Ha belső hálózatról küldöm a titkosítatlan jelszót, akkor a rendszergazda megtudhatja a jelszót?
■ Bekapcsoltam a Firefoxban azt a funkciót, ami figyelmeztet, amikor formot küldök el és nincs titkosítva az elküldött adat (jelszó). Néhány site nem használ SSL-t pedig azoknál erősen kéne :)
De ennek kapcsán felmerült, hogyha belépéskor nincs SSL, akkor mégis ki tudja elkapni a titkosítatlan jelszót, mi kell ehhez? Ezt átlagember meg tudja csinálni? Ha belső hálózatról küldöm a titkosítatlan jelszót, akkor a rendszergazda megtudhatja a jelszót?
május 19
PHP és AS3
Sziasztok!
SŰRGŐS segítségre szorulok. Adott egy más által írt php script, amivel kommunikálnom kellene Actionscript 3 alól. Egész pontosan két db változót (uid, uname) kellene átvennem és némi AS3 tevékenység után visszadanom ugyanennek a scriptnek két db változót (uid, uscore).
Ime a php script:Elvileg mindkét mindkét esetben get-es hívást vár a script.
Amikor adatot küld az AS3 felé, akkor így kell meghívni:
http://www.mydomain.com/myscript.php?func=get
Ekkor kellene AS3-ban beolvasni változókba az uid és az uname értékét, majd amikor lefutott az AS3-as program, akkor az visszaadná a uid és az uscore változókat a php script felé, valahogy így:
http://www.mydomain.com/myscript.php?func=get&uid=007&uscore=12345
Szóval nagyon hálás lennék, ha valamelyik AS3 guru segítene nekem, mert ez az URL VARS rész totál homályos folt számomra. A gondom csak az, hogy tegnapra kellene. :)
■ SŰRGŐS segítségre szorulok. Adott egy más által írt php script, amivel kommunikálnom kellene Actionscript 3 alól. Egész pontosan két db változót (uid, uname) kellene átvennem és némi AS3 tevékenység után visszadanom ugyanennek a scriptnek két db változót (uid, uscore).
Ime a php script:
<?php
$EOL="<br>\n";
// -----------------------------------------
// get function
function get_userdata()
{
$t= time();
echo "&uid=$t&uname=gizike";
return;
}
// put function
function put_userdata($uid, $uscore)
{
echo "id=[$uid]";
echo "uscore=[$uscore]";
return;
}
// module body
// echo basename(__FILE__)." running ...$EOL";
if ($_GET["func"] == "get")
{
get_userdata();
}
if ($_GET["func"] == "put")
{
put_userdata($_GET["uid"], $_GET["uscore"]);
}
// echo basename(__FILE__)." ready.$EOL";
?>
Amikor adatot küld az AS3 felé, akkor így kell meghívni:
http://www.mydomain.com/myscript.php?func=get
Ekkor kellene AS3-ban beolvasni változókba az uid és az uname értékét, majd amikor lefutott az AS3-as program, akkor az visszaadná a uid és az uscore változókat a php script felé, valahogy így:
http://www.mydomain.com/myscript.php?func=get&uid=007&uscore=12345
Szóval nagyon hálás lennék, ha valamelyik AS3 guru segítene nekem, mert ez az URL VARS rész totál homályos folt számomra. A gondom csak az, hogy tegnapra kellene. :)
PHP Session megosztás aldomainek között
Van egy PHP5 + apache2. Az apache kettő domaint szolgál ki: www.example.com és a valami.example.com-ot. Az szeretném elérni, hogy a www.example.com-on létrehozott PHP $_SESSION-t a valami.example.com is lássa.
Kerestem a weben, de mindenhol azt javasolják, hogy a php.ini-ben állítsam be ezt:
session.cookie_domain = .example.com (próbáltam ini_set-tel is)
De nekem nem működik :(
Tudna valaki segíteni?
Apache config rész:
<VirtualHost *>
ServerName example.com
DocumentRoot /var/www/html/
<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
</Directory>
</VirtualHost>
<VirtualHost *>
ServerName valami.example.com
ServerAlias www.valami.example.com
DocumentRoot /var/www/html/valami
</VirtualHost>
■ Kerestem a weben, de mindenhol azt javasolják, hogy a php.ini-ben állítsam be ezt:
session.cookie_domain = .example.com (próbáltam ini_set-tel is)
De nekem nem működik :(
Tudna valaki segíteni?
Apache config rész:
<VirtualHost *>
ServerName example.com
DocumentRoot /var/www/html/
<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
</Directory>
</VirtualHost>
<VirtualHost *>
ServerName valami.example.com
ServerAlias www.valami.example.com
DocumentRoot /var/www/html/valami
</VirtualHost>
Flash galéria filmszalag szerűen
Sziasztok!
Egy flash galériát kéne létrehoznom.
Az alapkoncepció az, hogy van a középre rendezett weboldal, és tőle balra kéne létrehozni egy másik hasábot, ahol van egy 3-4 kockás filmszalag, melyben 3-4 kép van, és időnként változik, pl kicserélődik minden kép, vagy egyel fentebb csúsznak a képkockák, és így lent megjelenik mindig egy újabb, stb.
Ezzel egyenlőre nincs is problémám, számos nyílt forráskódú flash galéria létezik, és az ötleteket összeszedve nem lehet egy bonyolult a megvalósítása. Lentre lehetne még csinálni lapozógombokat, stb..
A problémám az lenne, hogyha valaki a filmkockán látható kis képre rákattint, akkor az oldal fölé ki kellene nagyítani a képet az eredeti méretében. Ez ugye kívül esik a flash scene-en.
A kérdésem tehát az lenne, hogy a flash biztosít ilyen lehetőséget, hogy a flash scenen kívülre is tud megjeleníteni dolgokat, vagy ha nem, akkor milyen vonalon kéne elindulni? Hívjak meg valahogy belőle egy javascriptet, melynek átadom a kép urljét, és az megjeleníti a képet a megfelelő helyen? Létezik ilyen javascript meghívási lehetőség? Vagy hogyan lehetne megoldani a dolgot?
Popup ablak nyitása nem megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Ákos
■ Egy flash galériát kéne létrehoznom.
Az alapkoncepció az, hogy van a középre rendezett weboldal, és tőle balra kéne létrehozni egy másik hasábot, ahol van egy 3-4 kockás filmszalag, melyben 3-4 kép van, és időnként változik, pl kicserélődik minden kép, vagy egyel fentebb csúsznak a képkockák, és így lent megjelenik mindig egy újabb, stb.
Ezzel egyenlőre nincs is problémám, számos nyílt forráskódú flash galéria létezik, és az ötleteket összeszedve nem lehet egy bonyolult a megvalósítása. Lentre lehetne még csinálni lapozógombokat, stb..
A problémám az lenne, hogyha valaki a filmkockán látható kis képre rákattint, akkor az oldal fölé ki kellene nagyítani a képet az eredeti méretében. Ez ugye kívül esik a flash scene-en.
A kérdésem tehát az lenne, hogy a flash biztosít ilyen lehetőséget, hogy a flash scenen kívülre is tud megjeleníteni dolgokat, vagy ha nem, akkor milyen vonalon kéne elindulni? Hívjak meg valahogy belőle egy javascriptet, melynek átadom a kép urljét, és az megjeleníti a képet a megfelelő helyen? Létezik ilyen javascript meghívási lehetőség? Vagy hogyan lehetne megoldani a dolgot?
Popup ablak nyitása nem megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Ákos
május 17
Hány klikkelés történt, amíg a felhasználó eljut egy adott oldalig
Sziasztok,
szükségem lenne egy kis segítségre...
egy felmérést kell végeznem (államvizsgadolgozathoz) egy bizonyos oladal bonyolultsagarol :(
Azt kell megszámolni, hogy egy adott oldalon hány klikkelés történt addig amíg a kezdőoldalról a felhásználó eljut egy adott oldalig.
Ezzel csak egyetlen probléma van, az, hogy nem engednek hozzáférni az oldal forrásához. Kellene valami addon szerü böngészőbe beépülő dolog vagy egy jó ötlet az induláshoz, hogyan is kezdjem el.
A segítségeteket előre is köszönöm!
■ szükségem lenne egy kis segítségre...
egy felmérést kell végeznem (államvizsgadolgozathoz) egy bizonyos oladal bonyolultsagarol :(
Azt kell megszámolni, hogy egy adott oldalon hány klikkelés történt addig amíg a kezdőoldalról a felhásználó eljut egy adott oldalig.
Ezzel csak egyetlen probléma van, az, hogy nem engednek hozzáférni az oldal forrásához. Kellene valami addon szerü böngészőbe beépülő dolog vagy egy jó ötlet az induláshoz, hogyan is kezdjem el.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Fájlok közvetlen módosítása a szerveren helyi gépről
Sziasztok!
Teszem azt van eg yweboldalam egy szolgáltatónál, mondjuk az atw-nél. Felmegyek az szerverre mondjuk total commanderrel vagy winscp-vel. eddig mindig úgy csináltam hogy módosítottam a fájlt és feltöltöttem majd frissítettem az oldalt.
Hogy tudom azt megcsinálni hogy mondjuk be van állítva edtornak a zend vagy a dreamweaver és a szerveren nyomok a fájlra egy f4-et akkor modosítom és save és a tárhelyen már meg is történt a modosítás.
előre is köszi
■ Teszem azt van eg yweboldalam egy szolgáltatónál, mondjuk az atw-nél. Felmegyek az szerverre mondjuk total commanderrel vagy winscp-vel. eddig mindig úgy csináltam hogy módosítottam a fájlt és feltöltöttem majd frissítettem az oldalt.
Hogy tudom azt megcsinálni hogy mondjuk be van állítva edtornak a zend vagy a dreamweaver és a szerveren nyomok a fájlra egy f4-et akkor modosítom és save és a tárhelyen már meg is történt a modosítás.
előre is köszi
HTML+CSS layout probléma
Üdv,van 1 oldalam: http://probawww.extra.hu/ ,amit 1 container div tartalmaz,és van benne a tartalom rész,a problémám az hogy azt szeretném,hogy a container a tartalom divtől függően bővüljön,tehát hogy a tartalom szükség esetén tolja lefele a container alját,a divek szerkezete staticba van,mert igy tudtam középre igazitani az egész containert,és hiába teszem container height-et autora ,fix értékre vagy százalékra,sehogy se megy és a tartalom mindig "kifolyik" alul,valaki tudna megoldást erre?köszönöm szépen
■ május 16
Távoli fájl elérése PHP-ből
Sziasztok!
A problémám a következő:
Egy fájlt szeretnék olvasni egy scripttel, de sajnos letiltották azt, hogy programmal hozzá lehessen férni.
Ez a parancs:Ez a hibaüzenete:
Manuális úton viszont simán letölthető!
Tudtok valamit javasolni, amivel kikerülhető lenne ez a védelem?
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
Üdv: Péter
■ A problémám a következő:
Egy fájlt szeretnék olvasni egy scripttel, de sajnos letiltották azt, hogy programmal hozzá lehessen férni.
Ez a parancs:
$file=file("http://www.domain.hu/file.csv");
Warning: file(http://www.domain.hu/file.csv) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /data/web/sajatdomain.hu/files/scriptek/letolto.php on line 10
Manuális úton viszont simán letölthető!
Tudtok valamit javasolni, amivel kikerülhető lenne ez a védelem?
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
Üdv: Péter
május 15
Áttérjek-e utf-8-ra a jelenlegi iso-8859-2 kódolásról a weboldalamon?
Sziasztok!
A (közel)jövőben tervezem átépíteni a weboldalamat és felmerült bennem a gondolat, hogy a karater kódolást változtassam-e? Segítsetek nekem válaszokat kapni:
- Miért érdemes utf8-at használni?
- Kell utf8-at használni?
- Ha a jelenlegi oldalam iso-8859-2 és mysql-ből épül latin2-es karakter szettel, akkor mire kell figyelnem az átépítés során, hogy a tartalom használható maradjon?
- Jelenleg iconv()-ot használok szerveren az AJAX-os kérésekkel utazó adatokhoz, továbbra is jó lesz ez nekem?
- Az oldalam által küldött levelek (SwiftMailer a barátom) igényelnek körültekintést?
Kíváncsian várom válaszaitokat,
s_volenszki
■ A (közel)jövőben tervezem átépíteni a weboldalamat és felmerült bennem a gondolat, hogy a karater kódolást változtassam-e? Segítsetek nekem válaszokat kapni:
- Miért érdemes utf8-at használni?
- Kell utf8-at használni?
- Ha a jelenlegi oldalam iso-8859-2 és mysql-ből épül latin2-es karakter szettel, akkor mire kell figyelnem az átépítés során, hogy a tartalom használható maradjon?
- Jelenleg iconv()-ot használok szerveren az AJAX-os kérésekkel utazó adatokhoz, továbbra is jó lesz ez nekem?
- Az oldalam által küldött levelek (SwiftMailer a barátom) igényelnek körültekintést?
Kíváncsian várom válaszaitokat,
s_volenszki
Kinyit becsuk, javascript probléma
Üdv!
az alábbi oldalon van fent a script, (bal oldalt)
http://kulonlegesajandek.hu/index.php
Próbáljatok rányomni egy kategóriára, pl bögre, aztán azon belül magic bögre.. és amint látjátok a bal oldalon amire rákattintottatok eltűnik
szóval én ezt úgy szeretném, nemtom érthető-e, hogy amikor rámész egy főkategóriára, azon belül alkategóriára, akkor a főkategória és az ahhoz tartozó alkategóriák legyenek kilistázva, hogy lássa az illető, hogy épp melyik kategóriát böngészi..
íme a script:ez nem a teljes script, csak kiszedtem a lényeget, szóval az enyém mysql-t használ meg stb..
ebben is ha kipróbáljátok elvileg működnie kéne, hogy rákattoltok az alkategória.. szövegre, amikor kinyitottad a főkategóriát, akkor elvisz a ?action=valami oldalra, és ami az előbb még kivolt nyitva kategória, az becsukódik
hát nem túl jó a magyarázó képességem, de próbáltam érthető lenni
:)
■ az alábbi oldalon van fent a script, (bal oldalt)
http://kulonlegesajandek.hu/index.php
Próbáljatok rányomni egy kategóriára, pl bögre, aztán azon belül magic bögre.. és amint látjátok a bal oldalon amire rákattintottatok eltűnik
szóval én ezt úgy szeretném, nemtom érthető-e, hogy amikor rámész egy főkategóriára, azon belül alkategóriára, akkor a főkategória és az ahhoz tartozó alkategóriák legyenek kilistázva, hogy lássa az illető, hogy épp melyik kategóriát böngészi..
íme a script:
<script type="text/javascript">
function kinyit_becsuk(id) {
disp = document.getElementById(id).style.display;
if(disp == "none") {
document.getElementById(id).style.display = "block";
} else {
document.getElementById(id).style.display = "none";
}
}
</script>
<a href="javascript:kinyit_becsuk("lenyilo{1}");'>Első főkategória</a><br>
<a href="javascript:kinyit_becsuk("lenyilo{2}");'>Második főkategória</a>
<div id='lenyilo{$num}' style='display: none;'>
<li><a href="?action=valami">alkategória..</a></li>
</div>
ebben is ha kipróbáljátok elvileg működnie kéne, hogy rákattoltok az alkategória.. szövegre, amikor kinyitottad a főkategóriát, akkor elvisz a ?action=valami oldalra, és ami az előbb még kivolt nyitva kategória, az becsukódik
hát nem túl jó a magyarázó képességem, de próbáltam érthető lenni
:)