Archívum - 2005 - Fórum téma
június 29
wordpress statikus lapok
hello
nemrég vágtam bele egy wordpress alapú lapba (http://yep.uw.hu), és az a problémám, hogy sem a statikus lapokat, sem a kommenteket nem jelentíti meg. ez a mysql hibája lenne? mint a címből is kiderült, az uw-n van (egyelőre) a lap, de nem sokára átkerülne "saját" szerverre, és nem ezt a problémát ki szeretném küszöbölni addigra. van valami ötletetek, tanácsotok?
előre is köszönöm.
■ nemrég vágtam bele egy wordpress alapú lapba (http://yep.uw.hu), és az a problémám, hogy sem a statikus lapokat, sem a kommenteket nem jelentíti meg. ez a mysql hibája lenne? mint a címből is kiderült, az uw-n van (egyelőre) a lap, de nem sokára átkerülne "saját" szerverre, és nem ezt a problémát ki szeretném küszöbölni addigra. van valami ötletetek, tanácsotok?
előre is köszönöm.
#include file="cuccos.txt"
Hogyan kell html-be beincludolni egy szoveges file-t? probaltam a <!--#include file="cuccos.txt"--> de nem muxik. Egy konyv szerint ez mar nem resze a html 4.0-nak. De akkor hogyan kell?
Szet akarom valasztani a tartalmat a kodtol teljesen ugy, hogy a tartalom az tisztan szoveges allomanyban legyen es ezt huznam be a kodba valamivel.
--
sirkalmi
■ Szet akarom valasztani a tartalmat a kodtol teljesen ugy, hogy a tartalom az tisztan szoveges allomanyban legyen es ezt huznam be a kodba valamivel.
--
sirkalmi
1 text input 2 button
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy weblapon van egy text típusu input mező. Ehez szeretnék két buttont tenni, amelyek különböző php-ban megírt fileokat hívnának meg úgy, hogy azoknak átadják a text mező értékét.
Formmal okoskodva sikerül egy gomba megcsinálni, de kettőt sajnos nem tudok ráizgatni a dologra, mert gondolom a formnak csak egy action-je lehet, ha meg külön formokra teszem a gombokat akkor meg nem tudom átadni neki a text mező értékét.
Gondolom javascriptezni kellene, de nem igazán vágom ezeket a dolgokat, mivel még nem nagyon volt rá szükségem.
Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadok.
■ Egy weblapon van egy text típusu input mező. Ehez szeretnék két buttont tenni, amelyek különböző php-ban megírt fileokat hívnának meg úgy, hogy azoknak átadják a text mező értékét.
Formmal okoskodva sikerül egy gomba megcsinálni, de kettőt sajnos nem tudok ráizgatni a dologra, mert gondolom a formnak csak egy action-je lehet, ha meg külön formokra teszem a gombokat akkor meg nem tudom átadni neki a text mező értékét.
Gondolom javascriptezni kellene, de nem igazán vágom ezeket a dolgokat, mivel még nem nagyon volt rá szükségem.
Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadok.
Melyik a legjobb PHP fejleszto kornyet ?
HY!
Szeretnem kikerni nehany hozzaerto ember velemenyet arrol hogy szerintuk melyik a legjobb PHP fejleszto kornyezet??
Melyik program hasznalata a legegyszerubb es a leghatekonyabb ?
Koszi
■ Szeretnem kikerni nehany hozzaerto ember velemenyet arrol hogy szerintuk melyik a legjobb PHP fejleszto kornyezet??
Melyik program hasznalata a legegyszerubb es a leghatekonyabb ?
Koszi
június 29
Grafikus szerkesztőprogram PHP-hez
Kérem aki tud segítsen!
Kezdő vagyok a témában!!! No a problémám a következő. Hogyan tudom szerkeszteni az oldalakat, amiket szeretném ha megjelennének az oldalon???
Nem ismerem a progranyelvet, szóval valai "grafikus" webeditor kellene. Ja megszerkesztettem akkor azokat hogyan tudom berakni hogy meg is jelenjenek? Hova kell másolnom.???
E107 van fenn jelenleg. Aki tud segíteni az kérem írja meg a maxee##kukac##freeweb.hu -ra.
Előre is köszönöm! Sürgős!
■ Kezdő vagyok a témában!!! No a problémám a következő. Hogyan tudom szerkeszteni az oldalakat, amiket szeretném ha megjelennének az oldalon???
Nem ismerem a progranyelvet, szóval valai "grafikus" webeditor kellene. Ja megszerkesztettem akkor azokat hogyan tudom berakni hogy meg is jelenjenek? Hova kell másolnom.???
E107 van fenn jelenleg. Aki tud segíteni az kérem írja meg a maxee##kukac##freeweb.hu -ra.
Előre is köszönöm! Sürgős!
B(AJ)AX
Hello!
Még mindig az AJAX-szal szenvedek. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e arra valami mód, hogy iframe-ben lévő <div>-ből kiszedjem az adatot és a nagykeretben lévő <div>-be rakjam bele.
Eddig ezzel próbálkoztam, de nem jött be:Tudna valaki segíteni nekem? Köszi:
Tiny
■ Még mindig az AJAX-szal szenvedek. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e arra valami mód, hogy iframe-ben lévő <div>-ből kiszedjem az adatot és a nagykeretben lévő <div>-be rakjam bele.
Eddig ezzel próbálkoztam, de nem jött be:
document.getElementById(main).innerHTML=window.frames['incframe'].getElementById(main).innerHTML;
Tiny
Vezeték nélküli internetnél IPcím hiba?!
Van egy problémám amire szeretném megtudni a választ. Még tavasszal beköttettük a vezeték nélküli internetünket, hogy majd ha eljön a nyár akkor tudjak interneten játszani, oldalakat nézni. Na eljött a nyár lenne is időm játszani de az IP címemmel problémák vannak mivel bármilyen olyan játékkal játszanék ami az IP-m használja nem működik. Nem megy semmilyen IPcím alapú program sem mivel valamiért nem akarja elfogadni az IP-met. Mikor rákerestem egy oldalon az azt hozta ki, hogy az IP-m egy amszterdami cég gépére mutat. Az lenne a kérdésem ha valaki segítene ,hogy ez minden ilyen vezetéknélküli internetnél így van -e és ,hogy eggyáltalán van-e IP címem, ha ilyen netet használok? Mindenkitől előre is köszönöm a segítséget, mert a szolgáltatóm technikai részlegét már több hete próbálom elérni ,de nem veszi fel senki a telefont.
■ inicializáló függvény a kód végén
Lehet abból probléma, ha az oldal inicializáló js függvényét nem a window onload eseményére kötöm, hanem a </body> előtti sorban hívom meg? A függvényben az új diszkrét javascript elvek szerint az egyes html elemekhez rendelem hozzá a különböző eseményeket.
Erre amiatt van szükség, mert az onload esemény a képek letöltődésétől függhet, és szélsőséges esetben több másodperccel a html letöltődése után fut le.
■ Erre amiatt van szükség, mert az onload esemény a képek letöltődésétől függhet, és szélsőséges esetben több másodperccel a html letöltődése után fut le.
Munkamenet függvények
Sziasztok
végigolvastam ebben a témakörben az írásokat de amit keresek azt sehol nem találtam.
Szóval nem látom át a session-ökkel való munka előnyeit, hátrányait és működésüket.
1. session_start(): ez talán a legvilágosabb; létrehoz egy munkamenet azonosítót, amit a session_id()-vel lekérdezhetek. A session_start()-ot minden oldalon meg kell hívni, akkor tudok dolgozni a létrehozott azonosítóval vagy többel.
2. session_register(): a működését értem, eltárolom az létrehozott azonosítót.
De hova? ez egy cookie lesz? vagy ez csak a memóriában lesz megtalálható?...
3. a legnagyobb probléma a session-ök gyakorlati használatával van: a legegyszerűbb dolgot szeretném csinálni: ember bejelentkezik, utánna lépked a lapokon és akkor jelentkezik ki, ha rákattint a kijelentkezés linkre vagy gombra.
Ha valaki tudna adni egy egyszerű progit, amiből látom a működést, akkor nagyon hálás lennék vagy akármi.
Kösz
Zsolt
■ végigolvastam ebben a témakörben az írásokat de amit keresek azt sehol nem találtam.
Szóval nem látom át a session-ökkel való munka előnyeit, hátrányait és működésüket.
1. session_start(): ez talán a legvilágosabb; létrehoz egy munkamenet azonosítót, amit a session_id()-vel lekérdezhetek. A session_start()-ot minden oldalon meg kell hívni, akkor tudok dolgozni a létrehozott azonosítóval vagy többel.
2. session_register(): a működését értem, eltárolom az létrehozott azonosítót.
De hova? ez egy cookie lesz? vagy ez csak a memóriában lesz megtalálható?...
3. a legnagyobb probléma a session-ök gyakorlati használatával van: a legegyszerűbb dolgot szeretném csinálni: ember bejelentkezik, utánna lépked a lapokon és akkor jelentkezik ki, ha rákattint a kijelentkezés linkre vagy gombra.
Ha valaki tudna adni egy egyszerű progit, amiből látom a működést, akkor nagyon hálás lennék vagy akármi.
Kösz
Zsolt
június 27
Magyar nyelvű leírás CSS menü készítéshez?
Hali!
Nem tud valaki egy részletes, magyar nyelvű leírást arról, hogy hogyan lehet lenyíló menüt készíteni CSS-sel? Angolt nézegettem, csak nem igazán sikerült megérteni...
■ Nem tud valaki egy részletes, magyar nyelvű leírást arról, hogy hogyan lehet lenyíló menüt készíteni CSS-sel? Angolt nézegettem, csak nem igazán sikerült megérteni...