ugrás a tartalomhoz

#include file="cuccos.txt"

Anonymous · 2005. Jún. 29. (Sze), 10.50
Hogyan kell html-be beincludolni egy szoveges file-t? probaltam a <!--#include file="cuccos.txt"--> de nem muxik. Egy konyv szerint ez mar nem resze a html 4.0-nak. De akkor hogyan kell?
Szet akarom valasztani a tartalmat a kodtol teljesen ugy, hogy a tartalom az tisztan szoveges allomanyban legyen es ezt huznam be a kodba valamivel.

--
sirkalmi
 
1

Tartalom szétválasztása HTML-ben?

Poetro · 2005. Jún. 29. (Sze), 11.04
De hiszen a tartalom maga a HTML fájl! Ezért nem lehetséges a kettő szétválasztása (ahogy a specifikáció le is írja). Ehhez valami más eszközt kéne használni a HTML generálására, ami a HTML keretbe belerakja a tartalmat.
--------
Poetro
2

include: A parameter

Anonymous · 2005. Jún. 29. (Sze), 11.09
include: A parameter segitsegevel allomany helyezheto el HTML dokumentumban. A <!--#include virtual="/fajlok/beszurt.htm"--> sor beilleszti a /fajlok konyvtarbol a beszurt.htm allomany tartalmat az adott ponton. A virtual arra utal, hogy a fajlok konyvtar a szerver nem fizikai, hanem a web rendszereben talalhato kozvetlenul a gyoker alatt. A tenyleges fizikai hely ettol kulonbozik. <!--#include file="fejlec.html"--> sor beilleszti a fejlec.html allomanyt a dokumentumba. A file arra utal, hogy a fejlec.html milyen relativ uton erheto el az aktualis helyhez kepest. Nem hasznalhato a ../ es es abszolut eleresi ut megadasa.

Ez idezet a HTML 4 Fustos Janos Harmadik atdolgozott kiadasbol. Ez ihletett meg. Sajnos php-et nem all modomban hasznalni. :-(

--
sirkalmi
3

Mondjuk ezt is irja:

Anonymous · 2005. Jún. 29. (Sze), 11.26
Mondjuk ezt is irja:
Ez egy SSI specifikacio. (Server Side Includes) amelyek a kiszolgalo oldalon kepesek utasitasok vegrehajtasara, programok felteteles vegrehajtasara. Ennek a lehetosegnek a hasznalata azonban a kiszolgalo fuggvenye, azaz hogy kepes -e kezelni ezeket az utasitasokat.
5

Hmm...

kgyt · 2005. Jún. 29. (Sze), 13.23
Elnézést a spanyolviaszért (4), nem olvastam ezt a választ (3)...

--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu
4

töröltem

kgyt · 2005. Jún. 29. (Sze), 13.22
.