Archívum - 2005 - Fórum téma
március 31
ekezetek ismet
MS Sql7 szerverbol szedem az adatokat php-vel, freetds-en keresztul. Az sql szerver beallitasai: language Eglish (United States); Code page 1252;
Az apache a default iso-8859-1, es AddDefaultCharset on.
Hiaba probaltam apacheban AddefaultCharset off-t, es a php fileban header("Content-Type: text/html; charset=cp-1252");
Az ekezetek helyen "?"-et hoz. Mit kene meg tennem, hogy szuperaljon?
Windowson query analiserben megvannak az ekezetek...
Az sql szerver parameterein nem valtoztathatok. Ugy gondoltam, ha az apacsnak es a weblapoknak is ugyanazt a codepage, charset-et allitom be, akkor jo lesz. Vagy rosszul gondolom?
Van meg egy bibi: ha a ...where-be ekezet kerul, akkor kiakad:
Ezt kuldom a szervernek:
SELECT name1, name2, address FROM clients WHERE (name1 LIKE '%béla%' OR name2 LIKE '%béla%' OR name3 LIKE '%béla%' )
Es ezt mondja:
Warning: mssql_query(): Sybase message: Unclosed quotation mark before the character string '%b?P.??????????????/.????????/./...????????/.?????????'. (severity 15) in /var/www/p/condition.php on line 29
Warning: mssql_query(): Sybase message: Line 1: Incorrect syntax near '%b?P.??????????????/.????????/./...????????/.?????????'. (severity 15) in /var/www/p/condition.php on line 29
Warning: mssql_fetch_array(): 0 is not a Sybase result index in /var/www/p/condition.php on line 30
Mi lehet a gond?
A valtozo, amiben a bela van nincs ellenorizve, elvileg barmilyen karakternek kereshetonek kene lenni. Vagy kell ide a htmlspecialchars fg? Es mivan ha "'"-t szeretnek keresni? Akkor kiakad a query-m...?
koszi
■ Az apache a default iso-8859-1, es AddDefaultCharset on.
Hiaba probaltam apacheban AddefaultCharset off-t, es a php fileban header("Content-Type: text/html; charset=cp-1252");
Az ekezetek helyen "?"-et hoz. Mit kene meg tennem, hogy szuperaljon?
Windowson query analiserben megvannak az ekezetek...
Az sql szerver parameterein nem valtoztathatok. Ugy gondoltam, ha az apacsnak es a weblapoknak is ugyanazt a codepage, charset-et allitom be, akkor jo lesz. Vagy rosszul gondolom?
Van meg egy bibi: ha a ...where-be ekezet kerul, akkor kiakad:
Ezt kuldom a szervernek:
SELECT name1, name2, address FROM clients WHERE (name1 LIKE '%béla%' OR name2 LIKE '%béla%' OR name3 LIKE '%béla%' )
Es ezt mondja:
Warning: mssql_query(): Sybase message: Unclosed quotation mark before the character string '%b?P.??????????????/.????????/./...????????/.?????????'. (severity 15) in /var/www/p/condition.php on line 29
Warning: mssql_query(): Sybase message: Line 1: Incorrect syntax near '%b?P.??????????????/.????????/./...????????/.?????????'. (severity 15) in /var/www/p/condition.php on line 29
Warning: mssql_fetch_array(): 0 is not a Sybase result index in /var/www/p/condition.php on line 30
Mi lehet a gond?
A valtozo, amiben a bela van nincs ellenorizve, elvileg barmilyen karakternek kereshetonek kene lenni. Vagy kell ide a htmlspecialchars fg? Es mivan ha "'"-t szeretnek keresni? Akkor kiakad a query-m...?
koszi
PHP Gentoo Linuxon, imagettftext probléma
Sziasztok!
A probléma a $subject-ben említett függvénnyel van. FreeBSD szerveren (azonos verziószámú php/freetype/GD/stb.) tökéletesen működik, Gentoo-n viszont nem.
A hiba annyi, hogy nem találja a php-scripttel egyazon könyvtárban lévő .ttf filet, amivel a képre írna. Próbáltunk mindenféle elérési utat megadni, de nem.
Esetleg belefutott valaki ebbe a problémába? Sürgős lenne...
Köszönöm előre is!
MantaRay
■ A probléma a $subject-ben említett függvénnyel van. FreeBSD szerveren (azonos verziószámú php/freetype/GD/stb.) tökéletesen működik, Gentoo-n viszont nem.
A hiba annyi, hogy nem találja a php-scripttel egyazon könyvtárban lévő .ttf filet, amivel a képre írna. Próbáltunk mindenféle elérési utat megadni, de nem.
Esetleg belefutott valaki ebbe a problémába? Sürgős lenne...
Köszönöm előre is!
MantaRay
"Blogmark beküldése" hiba
remélem nem csak én látom rosszul, hogy itten ez kicsit hibás:
weblabor.hu/linkek/blogmark/js
pedig lett volna egy blogmarkom a picotux-ról
bbalint
■ weblabor.hu/linkek/blogmark/js
pedig lett volna egy blogmarkom a picotux-ról
bbalint
Streaming (letölthetetlen audio fájlok)
Audio fájlokat szeretnék streamingelni. Olyan megoldáson gondolkodtam, melyet magán az oldalon belül lehet elérni. [Nem külön RealPlayer, vagy hasonló programok segítségével!]
A lényeg, hogy streamingelni szeretnék bizonyos audio fájlokat, olyanokat, melyeket egy egyszerű http protokollon keresztül nem lehet letölteni.
Rátaláltam a már sok helyen használt MMS protokollra, de ezt még nem ismerem, s erre vonatkozó információkat nemigen találtam neten.
Továbbá a hosting szolgáltatónk nem rendelkezik külön streaming szerverrel, ezért az alábbi megoldásokat találtam:
Egy az oldalon beépített mp3-at lejátszó Flash moziklip egy PHP fájl segítségével paraméterként megkapná az adott lejátszandó fájl URL-jét, s ezzel a módszerrel nem [vagy csak nagyon nehezen] lehetne visszakeresni az mp3-ak valódi helyét.
A sávszélesség-használat csökkentésére pedig leginkább egy Ogg Vorbis fájl lenne a megoldás, de úgy tudom, hogy a Flash [jelenleg] nem képes az ilyen fájlok lejátszására.
Van valakinek más [hasznosabb, praktikusabb] ötlete? [RealPlayer, ShoutCast, stb. kizárva!]
Ha valaki tudna használható forrást az MMS protokollal kapcsolatban, akkor megkérném, h bocsássa közkézre! :) (Vagy úgy általában, Ti milyen megoldást használtok?)
Köszönöm!
Liquid [Eclipse]
■ A lényeg, hogy streamingelni szeretnék bizonyos audio fájlokat, olyanokat, melyeket egy egyszerű http protokollon keresztül nem lehet letölteni.
Rátaláltam a már sok helyen használt MMS protokollra, de ezt még nem ismerem, s erre vonatkozó információkat nemigen találtam neten.
Továbbá a hosting szolgáltatónk nem rendelkezik külön streaming szerverrel, ezért az alábbi megoldásokat találtam:
Egy az oldalon beépített mp3-at lejátszó Flash moziklip egy PHP fájl segítségével paraméterként megkapná az adott lejátszandó fájl URL-jét, s ezzel a módszerrel nem [vagy csak nagyon nehezen] lehetne visszakeresni az mp3-ak valódi helyét.
A sávszélesség-használat csökkentésére pedig leginkább egy Ogg Vorbis fájl lenne a megoldás, de úgy tudom, hogy a Flash [jelenleg] nem képes az ilyen fájlok lejátszására.
Van valakinek más [hasznosabb, praktikusabb] ötlete? [RealPlayer, ShoutCast, stb. kizárva!]
Ha valaki tudna használható forrást az MMS protokollal kapcsolatban, akkor megkérném, h bocsássa közkézre! :) (Vagy úgy általában, Ti milyen megoldást használtok?)
Köszönöm!
Liquid [Eclipse]
március 30
Letöltési sebességmérő PHP-vel
Nemrég kezdtem foglalkozni a PHP-vel. A következő kérdésem lenne. Hogyan lehet megoldani azt, hogy az én oldalamon létrehozzak egy letöltési sebességmérőt. Olvasgattam itt a microtime-ról, de az egyik probléma ugyebár az, hogy bizonyos méretű file-t kellene a kliensre letölteni. Tudtok ebben segíteni? Előre is kösz a hozzászólásokat.
■ include-olni másik php futási eredményét
Hogyan oldható meg, hogy egy php-be beillesszek egy másik php(paraméteres!) futási eredményét?
pl.
include(valami.php?id=32)
Sajnos a szerver letiltja ha a teljes eléréssel próbálok rá hivatkozni.
Köszi!
■ pl.
include(valami.php?id=32)
Sajnos a szerver letiltja ha a teljes eléréssel próbálok rá hivatkozni.
Köszi!
JS engedelyezes lekerdezese
Sziasztok!
Hogyan lehet megnezni, hogy a felhasznalonal engedelyezve van-e a js?
■ Hogyan lehet megnezni, hogy a felhasznalonal engedelyezve van-e a js?
március 29
Táblázatba tördelés - nem mindenhol működik
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám, nevezetesen tömbből kéne elválasztó karakterhármasokat tartalmazó stringekből azok alapján újabb tömböket létrehozva táblázatcellákba tördelni azok tartalmát.
Nem is a megvalósítással van a gondom, hanem azzal, hogy míg nálam, localhoston minden gond nékül műküdik, (nem ingyenes) szerverre feltöltve nem.
Van egy érdekes problémám, nevezetesen tömbből kéne elválasztó karakterhármasokat tartalmazó stringekből azok alapján újabb tömböket létrehozva táblázatcellákba tördelni azok tartalmát.
Nem is a megvalósítással van a gondom, hanem azzal, hogy míg nálam, localhoston minden gond nékül műküdik, (nem ingyenes) szerverre feltöltve nem.
unexpected t_object_operator
Hello,
Olyan problémám lenne, hogy ez nem megy:
Holott ez viszont működik:
Ezek szerint az első változat az ekkora hülyeség, vagy csak kell valami plussz, hogy működjön (php4)?
A
A
■ Olyan problémám lenne, hogy ez nem megy:
$query = DB_Factory()->prepare("valami sql query");
Holott ez viszont működik:
$db = DB_Factory();
$query = $db->prepare("valami sql query");
$query = $db->prepare("valami sql query");
Ezek szerint az első változat az ekkora hülyeség, vagy csak kell valami plussz, hogy működjön (php4)?
A
DB_Factory()
függvény:function DB_Factory($type="") {
switch ($type) {
case "Login":
return new DB_Connect_Login();
break;
default:
return new DB_Connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME);
break;
}
}