Archívum - 140703 - Fórum téma
március 17
Hogyan kezdjem ?
Kedves Törzstagok !
Egy sokak által igen fontos kérdést szeretnék feltenni.
Hogyan kezdjek php-t tanulni ?
Már elég sok órát eltöltöttem ezen téma böngészésével , google ... csak sajnos az ismerősöm megkérdezése pont maradt ki, mert sajnos ezen témával foglalkozó nincs. Így hát ide fordulnék néhány fontos gondolatért.
Az alapok elsajátítása, webszerver, html, kódók, böngészés, problémamegoldás, stb rendben van , de azt nagyon megköszönném, ha valaki leírná, hogy ő hogyan fogott hozzá a témához. Hálás lennék, ha egy linkkel vagy bármi mással a segítségemre tudnátok lenni.
Köszönettel: Béla
■ Egy sokak által igen fontos kérdést szeretnék feltenni.
Hogyan kezdjek php-t tanulni ?
Már elég sok órát eltöltöttem ezen téma böngészésével , google ... csak sajnos az ismerősöm megkérdezése pont maradt ki, mert sajnos ezen témával foglalkozó nincs. Így hát ide fordulnék néhány fontos gondolatért.
Az alapok elsajátítása, webszerver, html, kódók, böngészés, problémamegoldás, stb rendben van , de azt nagyon megköszönném, ha valaki leírná, hogy ő hogyan fogott hozzá a témához. Hálás lennék, ha egy linkkel vagy bármi mással a segítségemre tudnátok lenni.
Köszönettel: Béla
Igazítás böngészőhöz css.
Üdv.
Hogyan tudom fixálni azt, hogy ha megnyílik kicsinyített böngészőablakban az oldal akkor nem a görgősávokkal lehet menni oldalra , hanem próbál "alkalmazkodni az oldal a kicsinyítéshez és így összeugrasztja függőlegesen az oldalt, a szövegek is lefele indulnak?
Ja és Kevlar-nak köszönöm, de ott nem találtam rá a megoldásra.
■ Hogyan tudom fixálni azt, hogy ha megnyílik kicsinyített böngészőablakban az oldal akkor nem a görgősávokkal lehet menni oldalra , hanem próbál "alkalmazkodni az oldal a kicsinyítéshez és így összeugrasztja függőlegesen az oldalt, a szövegek is lefele indulnak?
Ja és Kevlar-nak köszönöm, de ott nem találtam rá a megoldásra.
wysiwyg collection - hol is volt?
Sziasztok!
A blogmarkok (ebből elég sok oldalt átnéztem és nem találtam) vagy a csiripek között volt egy wysiwyg editor collection link, ahol fel volt sorolva 10 ilyen editor talán. aki beküldte meg tudná adni a linket újból? Kb 6-3 hónappal ezelőtt volt beküldve.
Ott láttam egy szerkesztőt, ami elég lightweight, talán jQuery-s, szépen be tud épülni a környezetébe, és nem engedi a felhasználót, hogy mindenféle formázásokkal szétbarmolja az oldalt. Igazából ezt keresném, szóval ennek a linkje is tökéletes volna (:
köszönöm szépen, és bocsi hogy nem mentettem el akkor rögtön a könyvjelzőim közé..
gábor
■ A blogmarkok (ebből elég sok oldalt átnéztem és nem találtam) vagy a csiripek között volt egy wysiwyg editor collection link, ahol fel volt sorolva 10 ilyen editor talán. aki beküldte meg tudná adni a linket újból? Kb 6-3 hónappal ezelőtt volt beküldve.
Ott láttam egy szerkesztőt, ami elég lightweight, talán jQuery-s, szépen be tud épülni a környezetébe, és nem engedi a felhasználót, hogy mindenféle formázásokkal szétbarmolja az oldalt. Igazából ezt keresném, szóval ennek a linkje is tökéletes volna (:
köszönöm szépen, és bocsi hogy nem mentettem el akkor rögtön a könyvjelzőim közé..
gábor
Link dekódolás
Van nekem egy ilyenem:
[colorer=php]
<?
Mappa Listázó Script - 2-es Verzió
====================================
KONFIGURÁCIÓ
=============
Itt lehet testreszabni a Mappa Listázót.
Az alapbeállításokon úgy lehet változtatni,hogy vagy engedélyezzük az adott funkciót (true) vagy kikapcsoljuk (false).
Máskor konkrét adatra lesz szükség (lásd ott..).
1) Kiinduló mappa -
Ha Főmappának azt kívánjuk megjeleníteni ahova fel lett töltve a script,akkor maradjon így: '.', ellenkező esetben az idézőjelek közé be kell írni a mappa relatív útvonalát,mely ahhoz a könyvtárhoz képest értékelődik ki,amelyben az index.php megtalálható.
*/
$startdir = '.';
/*
2) Előnézet -
Képfájlokat rámutatás esetén a script automatikusan megjelenít egy előnézeti képben.
A funkció kikapcsolásához írjuk át false-ra.
A helyes működéshez szükség van GD2 installálásához.
*/
$showthumbnails = true;
/*
3) Almappák listázása -
Almappák elérhetők legyenek?
*/
$showdirs = true;
/*
4) Erőltetett letöltés -
A listázott fájlra való klikkelés esetén a böngésző azt automatikusan megnyitja. Amennyiben a megnyitás helyett a letöltést forszírozzuk,akkor állítsuk true-ra.
*/
$forcedownloads = false;
/*
5) Tartalmak elrejtése -
Ha bizonyos fájlokat illetve mappákat nem kívánunk megjeleníteni,akkor azt itt lehet megtenni. Az elrejtés a fájl/mappa neve alapján történik.
Ha egy fájlnév bármely része egyezik a beírttal,akkor azt el fogja rejteni!
*/
$hide = array(
'dlf',
'index.php',
'Thumbs',
'.htaccess',
'.htpasswd'
);
/*
6) Index fájlok megjelenítése -
Ha egy mappában index fájl található,akkor a listázás helyett a böngésző azt fogja megnyitni.
[colorer=php]
<?
Mappa Listázó Script - 2-es Verzió
====================================
KONFIGURÁCIÓ
=============
Itt lehet testreszabni a Mappa Listázót.
Az alapbeállításokon úgy lehet változtatni,hogy vagy engedélyezzük az adott funkciót (true) vagy kikapcsoljuk (false).
Máskor konkrét adatra lesz szükség (lásd ott..).
1) Kiinduló mappa -
Ha Főmappának azt kívánjuk megjeleníteni ahova fel lett töltve a script,akkor maradjon így: '.', ellenkező esetben az idézőjelek közé be kell írni a mappa relatív útvonalát,mely ahhoz a könyvtárhoz képest értékelődik ki,amelyben az index.php megtalálható.
*/
$startdir = '.';
/*
2) Előnézet -
Képfájlokat rámutatás esetén a script automatikusan megjelenít egy előnézeti képben.
A funkció kikapcsolásához írjuk át false-ra.
A helyes működéshez szükség van GD2 installálásához.
*/
$showthumbnails = true;
/*
3) Almappák listázása -
Almappák elérhetők legyenek?
*/
$showdirs = true;
/*
4) Erőltetett letöltés -
A listázott fájlra való klikkelés esetén a böngésző azt automatikusan megnyitja. Amennyiben a megnyitás helyett a letöltést forszírozzuk,akkor állítsuk true-ra.
*/
$forcedownloads = false;
/*
5) Tartalmak elrejtése -
Ha bizonyos fájlokat illetve mappákat nem kívánunk megjeleníteni,akkor azt itt lehet megtenni. Az elrejtés a fájl/mappa neve alapján történik.
Ha egy fájlnév bármely része egyezik a beírttal,akkor azt el fogja rejteni!
*/
$hide = array(
'dlf',
'index.php',
'Thumbs',
'.htaccess',
'.htpasswd'
);
/*
6) Index fájlok megjelenítése -
Ha egy mappában index fájl található,akkor a listázás helyett a böngésző azt fogja megnyitni.
március 16
letöltés külső tárhelyről
Üdvözletem!
Az alábbi problémámhoz szeretnék segítséget kérni:
Van egy webtárhelyem, ahol a honlapom fut. Sajnos a tárhely elég kicsi, és a havi adatforgalma is limitált. Van egy másik, statikus tárhelyem is (nincs se PHP, se adatbázis, viszont korlátlan), ahol nagyobb méretű fájlokat tudok tárolni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a honlapomon úgy közzétenni ezeket a fájlokat, hogy a látogatók ne jöjjenek rá, hogy a fájlok egy másik szerveren vannak?
Próbálkoztam átirányítással ill. mindenféle neten található letöltő php-scripttel, de egyik sem vált be. Az előbbinél mindig megjelenik a statikus tárhely címe is, az utóbbiak meg csak úgy működnek, ha a fájlok ugyanazon a szerveren vannak a scripttel.
Köszönöm előre is!
■ Az alábbi problémámhoz szeretnék segítséget kérni:
Van egy webtárhelyem, ahol a honlapom fut. Sajnos a tárhely elég kicsi, és a havi adatforgalma is limitált. Van egy másik, statikus tárhelyem is (nincs se PHP, se adatbázis, viszont korlátlan), ahol nagyobb méretű fájlokat tudok tárolni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a honlapomon úgy közzétenni ezeket a fájlokat, hogy a látogatók ne jöjjenek rá, hogy a fájlok egy másik szerveren vannak?
Próbálkoztam átirányítással ill. mindenféle neten található letöltő php-scripttel, de egyik sem vált be. Az előbbinél mindig megjelenik a statikus tárhely címe is, az utóbbiak meg csak úgy működnek, ha a fájlok ugyanazon a szerveren vannak a scripttel.
Köszönöm előre is!
php input mysql
Kedves Fórumozók!
A következő problémánál akadtam el a php tanulás közben. Adott egy űrlap az űrlap automatikusan azaz while-al és sql lekérdezett adatok alapján létrehoz beviteli sorokat.
Az első adatom egy név, a második radio-kiválasztással két érték (kész, nincs kész) és a harmadik egy text beviteli mező, ahova egy szám értéket ír a felhasználó.
A kérdésem, hogy hogyan tudom soronként (nev, kész/nem kész, ) elküldeni tömbbe/nem tömbbe úgy az adatokat, hogy utána mysql-be fel tudjam tölteni.
Köszönöm
■ A következő problémánál akadtam el a php tanulás közben. Adott egy űrlap az űrlap automatikusan azaz while-al és sql lekérdezett adatok alapján létrehoz beviteli sorokat.
Az első adatom egy név, a második radio-kiválasztással két érték (kész, nincs kész) és a harmadik egy text beviteli mező, ahova egy szám értéket ír a felhasználó.
A kérdésem, hogy hogyan tudom soronként (nev, kész/nem kész, ) elküldeni tömbbe/nem tömbbe úgy az adatokat, hogy utána mysql-be fel tudjam tölteni.
Köszönöm
DIV pozicionálás
Sziasztok!
Gondolom millióan beleestek már abba a problémába amibe én kérnék segítséget, amatőr dolog:
Adott HTML + a hozzá tartozó CSS. Ha egyfajtamonitor felbontáshoz (pl 1024*768) beállítom a margin és padding értékeket úgy, hogy minden a helyén legyen, egy másik felbontásnál megnézve szétesik az oldal, összecsúsznak a DIV-ek.
Mi erre az általános gyógyszer?
■ Gondolom millióan beleestek már abba a problémába amibe én kérnék segítséget, amatőr dolog:
Adott HTML + a hozzá tartozó CSS. Ha egyfajtamonitor felbontáshoz (pl 1024*768) beállítom a margin és padding értékeket úgy, hogy minden a helyén legyen, egy másik felbontásnál megnézve szétesik az oldal, összecsúsznak a DIV-ek.
Mi erre az általános gyógyszer?
március 15
SSL hitelesítés
Sziasztok!
Hosszú munka után lassan finishbe ér a weboldalam, az ssl használatot kell még megoldanom. Nem értem mire jó ez a hitelesítés.
Ha a szerver és a böngésző is támogatja az ssl-t akkor a kapcsolat biztonságos, nem?
Miért kell a thawte-nak többszáz dollárt perkálni? Nekem ez olyan lehúzásnak tűnik.
Olvastam arról hogy a hitelesítő cégek bele vannak kódolva a böngészőbe, szóval ha ők állítják ki akkor lakat, ha valaki más akkor felkiáltójel. A tanusítvány kiállító cégeken kívül jó ez még valakinek? Csinálnak ők valamit azon kívül hogy a nevüket adják?
Szerintetek fognak az ügyfelek a lakatra klikkelni és megnézni hogy ki tanusítja - mielőtt megadják a hitelkártya számukat, vagy a legolcsóbb is megteszi?
Miért lehet venni többszáz dollárért, és évi 4000-ért is?
köszi,
R.
■ Hosszú munka után lassan finishbe ér a weboldalam, az ssl használatot kell még megoldanom. Nem értem mire jó ez a hitelesítés.
Ha a szerver és a böngésző is támogatja az ssl-t akkor a kapcsolat biztonságos, nem?
Miért kell a thawte-nak többszáz dollárt perkálni? Nekem ez olyan lehúzásnak tűnik.
Olvastam arról hogy a hitelesítő cégek bele vannak kódolva a böngészőbe, szóval ha ők állítják ki akkor lakat, ha valaki más akkor felkiáltójel. A tanusítvány kiállító cégeken kívül jó ez még valakinek? Csinálnak ők valamit azon kívül hogy a nevüket adják?
Szerintetek fognak az ügyfelek a lakatra klikkelni és megnézni hogy ki tanusítja - mielőtt megadják a hitelkártya számukat, vagy a legolcsóbb is megteszi?
Miért lehet venni többszáz dollárért, és évi 4000-ért is?
köszi,
R.
Felhasználói adat módosításnál nem megy végbe a lekérdezés!
Sziasztok! Kezdő PHP programozóként sikerült egy login rendszert elkészítenem regisztrációval bejelentkezéssel és sütikkel. De a felhasználó adatainak módosítása nem akar össze jönni.
Az volt az ötletem hogy lejön az az űrlap mint a regisztrációnál kitöltve a már bevitt adatokkal és ezt lehet majd átírni. Így átmásoltam az a <form> utasítást a regisztrációból. Ezután a value értékét megváltoztattam $e_mezöneve paraméterre.
pl így:
ez volt a regisztrációnál:ez lett a beállításoknál:De hogy tisztán lássatok itt a teljes és hibás kód!
[colorer=php]
<?php
//bejelentkezési állapot ellenőrzése
if(isset($_COOKIE['login_tailor993_jog']))
{
//Felhasználó jogkörének ellenőrzése
if($_COOKIE[login_tailor993_jog]>0)
{
//beléptető sütik megújítása
$name=$_COOKIE['login_tailor993_name'];
$jog=$_COOKIE['login_tailor993_jog'];
setcookie('login_tailor993_jog', '0', time()-10*365*24*60*60);
setcookie('login_tailor993_name', '0', time()-10*365*24*60*60);
setcookie('login_tailor993_jog', $jog, time()+2*60*60);
setcookie('login_tailor993_name', $name, time()+2*60*60);
//felhasználó felület
echo'<body bgcolor=#FFFFCC><h1>Beállítások</h1><a target=_self href=./main.php>Vissza a főmenübe!</a>';
//MySQL kapcsolódás eleje
$kapcsolat = mysql_connect("Host", "Felhasználó név", "Jelszó");
if (!$kapcsolat) die("Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz!");
mysql_select_db("tailor993", $kapcsolat) or die("Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!");
//MySQL kapcsolódás vége
//MySQL művelet eleje
$sql_jog="select jog from login where name='$name'" ;
$e_jog = mysql_query($sql_jog, $kapcsolat) or die(print("Nem sikerült a művelet végrehajtása (2)!
Az volt az ötletem hogy lejön az az űrlap mint a regisztrációnál kitöltve a már bevitt adatokkal és ezt lehet majd átírni. Így átmásoltam az a <form> utasítást a regisztrációból. Ezután a value értékét megváltoztattam $e_mezöneve paraméterre.
pl így:
ez volt a regisztrációnál:
echo'<tr><td>Felhasználó név:</td><td><input type=text name=name value=Felhasználóneved></td></tr>';
echo'<tr><td>Felhasználó név:</td><td><input type=text name=name value='; print($e_name);
echo'></td></tr>';
[colorer=php]
<?php
//bejelentkezési állapot ellenőrzése
if(isset($_COOKIE['login_tailor993_jog']))
{
//Felhasználó jogkörének ellenőrzése
if($_COOKIE[login_tailor993_jog]>0)
{
//beléptető sütik megújítása
$name=$_COOKIE['login_tailor993_name'];
$jog=$_COOKIE['login_tailor993_jog'];
setcookie('login_tailor993_jog', '0', time()-10*365*24*60*60);
setcookie('login_tailor993_name', '0', time()-10*365*24*60*60);
setcookie('login_tailor993_jog', $jog, time()+2*60*60);
setcookie('login_tailor993_name', $name, time()+2*60*60);
//felhasználó felület
echo'<body bgcolor=#FFFFCC><h1>Beállítások</h1><a target=_self href=./main.php>Vissza a főmenübe!</a>';
//MySQL kapcsolódás eleje
$kapcsolat = mysql_connect("Host", "Felhasználó név", "Jelszó");
if (!$kapcsolat) die("Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz!");
mysql_select_db("tailor993", $kapcsolat) or die("Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!");
//MySQL kapcsolódás vége
//MySQL művelet eleje
$sql_jog="select jog from login where name='$name'" ;
$e_jog = mysql_query($sql_jog, $kapcsolat) or die(print("Nem sikerült a művelet végrehajtása (2)!
Feltöltés progress kijelzése URLLoader esetében
Sziasztok!
Egy képfeltöltőt készítek flex-ben, ami a kliensen átméretezi a képet, továbbá a kép forgatható is.
A Filereference osztállyal történik a kép kiválasztása, de a további feldolgozásra át kell konvertálni egy Bitmap objektummá és ezen történik az átméretezés és a forgatás és ez a Bitmap objektum kerül feltöltésre.
Ezt a feltöltést egy URLLoader objektum végzi és ez sajnos nem hívja meg a progress eseményt (csak letöltéskor működik). Szeretném azonban a feltöltés menetét kijelezni egy progressbar-on és az lenne a kérdésem, hogy erre létezik-e valamilyen workaround.
Nézelődtem már a google-n, de nemigen találtam rá megoldást. de hátha itt akad egy guru :)
Üdv, laci
■ Egy képfeltöltőt készítek flex-ben, ami a kliensen átméretezi a képet, továbbá a kép forgatható is.
A Filereference osztállyal történik a kép kiválasztása, de a további feldolgozásra át kell konvertálni egy Bitmap objektummá és ezen történik az átméretezés és a forgatás és ez a Bitmap objektum kerül feltöltésre.
Ezt a feltöltést egy URLLoader objektum végzi és ez sajnos nem hívja meg a progress eseményt (csak letöltéskor működik). Szeretném azonban a feltöltés menetét kijelezni egy progressbar-on és az lenne a kérdésem, hogy erre létezik-e valamilyen workaround.
Nézelődtem már a google-n, de nemigen találtam rá megoldást. de hátha itt akad egy guru :)
Üdv, laci