ugrás a tartalomhoz

SSL hitelesítés

VRobi · 2010. Már. 15. (H), 20.10
Sziasztok!

Hosszú munka után lassan finishbe ér a weboldalam, az ssl használatot kell még megoldanom. Nem értem mire jó ez a hitelesítés.
Ha a szerver és a böngésző is támogatja az ssl-t akkor a kapcsolat biztonságos, nem?
Miért kell a thawte-nak többszáz dollárt perkálni? Nekem ez olyan lehúzásnak tűnik.
Olvastam arról hogy a hitelesítő cégek bele vannak kódolva a böngészőbe, szóval ha ők állítják ki akkor lakat, ha valaki más akkor felkiáltójel. A tanusítvány kiállító cégeken kívül jó ez még valakinek? Csinálnak ők valamit azon kívül hogy a nevüket adják?
Szerintetek fognak az ügyfelek a lakatra klikkelni és megnézni hogy ki tanusítja - mielőtt megadják a hitelkártya számukat, vagy a legolcsóbb is megteszi?
Miért lehet venni többszáz dollárért, és évi 4000-ért is?
köszi,
R.
 
1

Elfogadottság

Poetro · 2010. Már. 15. (H), 21.20
Attól függ, mennyi böngésző fogadja el hitelesnek, és hogy milyen mértékű a kódolás. Ha a böngésződ nem ismeri az illető hitelesítő céget, akkor persze fel fogja dobni a hibajelentést.

És persze nemcsak kényelmetlen olyan oldalt látogatni, amin nem elfogadott az SSL hitelesítés, hanem a felhasználókat meg is riaszthatja, mivel bizalmas adatait kockáztathatja.

Érdemes lehet elolvasni: SSL Certificates Tutorial
2

SSL

janoszen · 2010. Már. 15. (H), 22.04
Sajnos az SSL nem úgy működik, ahogy mondjuk az SPF, hogy a DNS rekordban publikálhatod hanem a biztonságot az adja, hogy a cert kiadók nagyon sok pénzt fizetnek, ha gyenge a certjük és ezért adat kikerül. Arról persze nem is beszélve, hogy a böngészőgyártóknak is lepengettek egy halom zsetont hogy betegyék az ő root CA-jukat.

Durva kategorizálás szerint három szint van SSL certekben: az, aminél egy random string szerepel a névben, az aminél rendesen ki van írva a neved és az, aminél ott a zöld csík (EV). A végfelhasználók kb ezt nézik.

Egyébként sajnos vagy szerencsére az a tapasztalat, hogy ha a Te oldalad sárga felkiáltójellel jön be és kattingatni kell, hogy elérje az ügyfél a szolgáltatást, akkor az gagyinak hat. Ha adsz magadra annyit vagy az ügyfélköröd igényli, 100 USD környékén már tudsz certet venni.
3

kösz

VRobi · 2010. Már. 21. (V), 08.53
köszi a válaszokat!