ugrás a tartalomhoz

letöltés külső tárhelyről

larryhughes · 2010. Már. 16. (K), 15.46
Üdvözletem!

Az alábbi problémámhoz szeretnék segítséget kérni:
Van egy webtárhelyem, ahol a honlapom fut. Sajnos a tárhely elég kicsi, és a havi adatforgalma is limitált. Van egy másik, statikus tárhelyem is (nincs se PHP, se adatbázis, viszont korlátlan), ahol nagyobb méretű fájlokat tudok tárolni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a honlapomon úgy közzétenni ezeket a fájlokat, hogy a látogatók ne jöjjenek rá, hogy a fájlok egy másik szerveren vannak?
Próbálkoztam átirányítással ill. mindenféle neten található letöltő php-scripttel, de egyik sem vált be. Az előbbinél mindig megjelenik a statikus tárhely címe is, az utóbbiak meg csak úgy működnek, ha a fájlok ugyanazon a szerveren vannak a scripttel.

Köszönöm előre is!
 
1

proxy

Poetro · 2010. Már. 16. (K), 15.51
Írhatsz egy proxy-t PHPban, de ez természetesen bele fog számítani az adatforgalmadba, ráadásul lehet hogy duplán is, mivel egyrészt letöltöd egy másik szerverről, másrészt kiszolgálod a nagy fájlt. Kb. úgy kell elképzelni, hogy megadsz egy helyi URLt, és a PHP pedig a távoli fájlt fogja olvasni és egyben kiírni is a felhasználónak.
2

Static

janoszen · 2010. Már. 16. (K), 19.26
Mi lenne ha csak a statikus cuccokat tolnad at a nagy tarhelyre es adnal neki egy aldomaint?
3

köszi

larryhughes · 2010. Már. 16. (K), 21.16
Köszi! Ez a proxy-s dolog az adatforgalom miatt sajnos nem lenne jó. Az aldomain viszont bevallom most így nincs előttem, hogy hogyan is lehetne megvalósítani.
Egyébként olyan megoldáson ötlött még fel bennem, hogy valamilyen használható link átalakító scriptet kellene keresnem, talán azzal. A statikus tárhely miatt az url rewrite gondolom most szintén nem jöhetne szóba.