ugrás a tartalomhoz

Hogyan kezdjem ?

Honkee · 2010. Már. 17. (Sze), 21.21
Kedves Törzstagok !

Egy sokak által igen fontos kérdést szeretnék feltenni.
Hogyan kezdjek php-t tanulni ?
Már elég sok órát eltöltöttem ezen téma böngészésével , google ... csak sajnos az ismerősöm megkérdezése pont maradt ki, mert sajnos ezen témával foglalkozó nincs. Így hát ide fordulnék néhány fontos gondolatért.
Az alapok elsajátítása, webszerver, html, kódók, böngészés, problémamegoldás, stb rendben van , de azt nagyon megköszönném, ha valaki leírná, hogy ő hogyan fogott hozzá a témához. Hálás lennék, ha egy linkkel vagy bármi mással a segítségemre tudnátok lenni.
Köszönettel: Béla
 
1

Először is szükséged lesz egy

csman007 · 2010. Már. 17. (Sze), 21.54
Először is szükséged lesz egy apace mysql php környezetre, erre a wamp vagy a xamp a legegyszerűbb vagy persze ott van még a zend server ce ami ingyenes. Könyvek közül kezdőknek szerintem a legátláthatóbb a tanuljuk meg a php használatát 24 óra alatt. Az angol nyelv erősen ajánlott mert a legtöbb hirújság például a smashmagazine, ami nem kifejezetten a phpv-el foglalkozik, de nagyon jól kiegészíti egy honlap teljességét amit ott tanulhatsz. Ha egyszer elindult a szekér onnan pedig nincs megállás, egyre könnyebb lesz majd.
2

Rosszul fogalmaztam

Honkee · 2010. Már. 17. (Sze), 23.56
Köszönöm megtisztelő válaszodat :)

Azt hiszem, az a rész ahova azt írtam, hogy rendben van ,inkább úgy mondom, hogy már megvan , tehát áll a szerver és már néhány scriptet is üzembe tudtam helyezni, csak túl nagy az összevisszaság. Tehát arra lennék kíváncsi, hogy hogyan haladjak, miket tanuljak először, miket később, milyen szinten mikor tanuljak mysql-t, más kiegészítő nyelveket. Email szerverem még nincs, de a dinamikus ip miatt nehézkes úgy tudom a kivitelezése, de a többit már megoldottam. Szóval egy ilyen összefoglalást szeretnék kérni valakitől (tőled ) .


Köszi : Béla
3

Ajánlom magamat

Nagy Gusztáv · 2010. Már. 18. (Cs), 09.00
A jegyzetem hasznos lehet.