ugrás a tartalomhoz

Archívum - 140703 - Fórum téma

április 21

break :)

fchris82 · 2004. Ápr. 21. (Sze), 12.57
Sziasztok!

Volt egy fájl, ami egy változó alapján eldöntötte, hogy mit is fog csinálni. A változónak nagyon sok értéke lehetett a fájl több mint 1000 soros lett :-/ Ezt megelégelve a következőre módosítottam a dolgokat:
...
case 'vmi' : include('vmi.php'); break;
...

Ezzel most meg az a gond, hogy igen gyakran használtam a break utasítást, és az most átkerült a vmi.php-ba :| Csakhogy így meg nem tudja a szerencsétlen, hogy mire vonatkozik a break!
Hogy tudnám megoldani, hogy bármikor a beszúrt fájl végére, vagy a "fő" fájl switch utasítás végére tudjak ugrani (goto szerű utasítás nélkül)?

április 20

Fájlból olvasás, majd darabolás, és kiiratás

Bitman · 2004. Ápr. 20. (K), 16.06
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem/kérésem:
Szükségem lenne egy php szkriptre, nem tudom, hogy ismertek-e hasonlót, amit át lehetne alakítani, vagy újat kéne írni... Kezdő vagyok php terén, ezért ne várjátok el, hogy meg tudom csinálni a számotokra egyszerű dolgokat is.
Na szóval a szkript feladata: van egy fájl, amit be kéne olvasni, (fopen() függvény), majd a fájlban lévő választó karaktereknél (jelen esetben ÷ bár akármire cserélhető) szét kéne boncolni, majd minden egyes darab elé, és után be kéne illeszteni egy szöveget (most egy sql kérést), amiben lenne egy kis kritérium: egy értéknek minden fájl-darab után nőnie kéne eggyel, ugyanis egy viccnek a címe, amit én így képzeltem el: 1. vicc, 2. vicc...

Szóval itt egy példa:

A beolvasandó fájl tartalma:
÷
1. vicc első sora<br>
1. vicc 2. sora....
÷
2. vicc tartalma, és így tovább

A php szkripttel ezt szeretném kiiratni:

INSERT INTO nuke_jokes VALUES( 'NULL', 'Bitman', 'ieao##kukac##freemail.hu', now(), '1. vicc, '24', 'itt lenne az első vicc szövege, tehát az első szöveg a két ÷ elválasztó karakter között', '0', '0', '0', '0');

és így tovább, tehát a 1. vicc, 2. vicc.... mindig eggyel nő, a többi adat változatlan, kivéve persze a vicc szövegét, amit a fájlt szétdarabolva nyerünk ki...

Na nem tudom, hogy mennyire voltam érthető, mindenesetre előre is megköszönök mindenféle segítséget, mert az oldalam tartalmát így nagyon gyorsan tudnám növelni, és télleg nem csak egyszeri használatra kéne ez a szkript, tehát télleg nagy örömöt szereztek az elkészítésével/tanácsaitokkal...

Ja és higyjétek el, hogy próbálkoztam már, de nem nagyon jött össze a dolog már a beolvasásnál sem, mert a resource id #2-es hibát kaptam

PostNuke-ról Drupalra

AT · 2004. Ápr. 20. (K), 13.21
Van valami egyszerű megoldás arra, hogyan emelhető át a PostNuke-s mySQL adatbázis a Drupalba?

Ha kérhetem, akkor egy picit szájbarágósan az eljárást.
Kösz'

április 19

Fájlfetöltés extrák

Pal_ur · 2004. Ápr. 19. (H), 16.20
Üdv,

El lehet-e érni a $_FILES tömb elemit a feltöltés közben egy másik HTML-oldalból, mondjuk pl. a $_FILES[valami][tmp_name]-t?

Köszi,

április 18

MySQL Password megváltoztatása

Csanyi Pal · 2004. Ápr. 18. (V), 21.59
Létrehoztam egy MySQL adatbázist, s megadtam a használati jogokat hozzá magamnak- root -ként. De nem határoztam meg jelszót az adatbázishoz. Utólag akarom ezt megtenni, a set password paranccsal. Csak az a baj, hogy nem tudom a szintaktikáját.

Van egy angol nyelvű MySQL kézikönyv, de az elég szűkszavú. 8-(
Dr. Siki Zoltán: Adatbáziskezelés és szervezés című html doksija is megvan, de abban sincs meg a set password parancs leírása.
Van-e részletesebb - magyar nyelvű MySQL leírás valahol?

április 17

több karakteres kiegészítés, pl 0007

hblx · 2004. Ápr. 17. (Szo), 10.03
Sziasztok!

Egyszerű képgalériához szükségem lenne, a 4 digit számsorok előállítására. Pl. 0001, 0002, 0003... (ismerős? dscn001.jpg)
Már találtam hasonló megoldást, de elég nyakatekert:

$num=1;

$digit=substr($num +10000,1);

echo $digit;

kiírja, hogy 0001.

Nincs erre valami spec PHP megfejtés?

április 16

Miért nem jelenik meg a mező tartalma?

lenko · 2004. Ápr. 16. (P), 10.10
A segítséget előre is köszönöm!
A forrás.

<?php

$felhasznalo="root@localhost";
$jelszo="istvanistvan";
$adatbazis="pelda";
$kapcsolat=mysql_connect("localhost",$felhasznalo,$jelszo)or die("nem oké");
if (!$kapcsolat)die("Nem lehet kapcsolódni a MySQL kiszolgálóhoz!");
{print "sikerült kapcsolódni";}
mysql_select_db($adatbazis, $kapcsolat )or die (" de nem oké");
$s="select * from tartomanyok";

$sel = mysql_query($s,$kapcsolat);
$sorok_szama=mysql_num_rows($sel);
print "Sorok száma $sorok_szama<br>\n";
while( $aRow = mysql_fetch_array( $sel ) )
{
$aFName = $aRow["nem"];
$aPos = $aRow["tartomany"];
print("$aFName, $aPos

AvantGo

poke · 2004. Ápr. 16. (P), 00.10
Kérdésem az, hogy van-e valami kezdete a palmokon, és a nagy kijelézős telefonokon való html kijelzés méretre szabásának, hogy kedvünket leljük a böngészésben, mint olyanban a mobilitás lehetőségeit kihasználva. Személy szerint a drupal emilyen támogatására gondolok, mivel a kedves weblaborfejlesztők is ezt használják, s gondolom jobban bele vannak merülva a témába.

április 15

sortörés ?

Anonymous · 2004. Ápr. 15. (Cs), 17.56
Helósztok !

Egy szövegdobozban beviszek egy szöveget sortörésekkel ( enterekkel ) , mysql adatbázisba mentem , itt még megvannak a sortörések , de amikor megjelenítem phpban az egész egy összefüggő szöveg , tehát eltűnnek a sortörések .
Hogy lehetne megoldani hogy amikor megnyomom az entert autómatikusan beszúrjon valamit ( /n , vagy <br> ) , hogy amikor php-ban megjelenítem az adatbázisból lekért szöveget , ugyanúgy ott legyenek a sortörések , mint amikor azt az űrlapn keresztül bevittem .

Csúnya webcímek szépítése mod_rewrite használatával

balatonl · 2004. Ápr. 15. (Cs), 03.08
Sziasztok!

Jelenleg dolgozom egy adatbázis hátterű oldalon, és mint az ilyenkor lenni szokott, baromi hosszú URL-ek jönnek létre, pl:

http://localhost/index2.php?option=articles&id=15

Ezt szeretném leegyszerűsíteni a következő formára:

http://localhost/articles/15

Számos helyen olvastam erről, meg is próbáltam csinálni a .htaccess fájl segítségével:

Options ExecCGI FollowSymLinks Includes MultiViews
RewriteEngine On
RewriteRule ^/articles/([0-9]+)$ /index2.php?option=articles&id=$1

Azonban kapok egy 404-es üzenetet, miszerint az oldal nem található. Az Apache error.log ezt mondja:

[Thu Apr 15 02:40:59 2004] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: d:/web/csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/articles/15

(Ez a d:/web/csillagaszattortenet.csillagaszat.hu most a webrootom.)

Tehát valami oknál fogva nem hajtja végre a RewriteRule szabályt. Van valakinek ötlete, mit szúrtam el? Esetleg az Apache confignál kéne valamit jobban megnéznem?

Az érdekes egyébként, hogy ha a .htaccess fájlban elhelyezek egy

ErrorDocument 404 /error404.php

sort, az működik (tehát 404-es hiba esetén egy saját oldal tartalmát írja ki). Úgy tűnik tehát, a configolással nincs gond. Bár Apache terén még van mit fejlődnöm, így aztán ez sincs kizárva.

A javaslatokat, segítséget előre is köszi!

Laci