Archívum - 140703 - Fórum téma
március 12
imagecreate leáll
Sziasztok! Az a gondom, hogy az ImageCreate -et egy ciklusba téve nem tudom, hogy pont 30 mp után-e, de egy '30 mp-et túllépte a futás' vagy valami hasonló hibaüzenettel leáll a progim. Igazából ez egy jpg-ket kisebb méretre konvertáló szkript. ez normális? Ha igen, ki lehet-e váltani valami mással, hogy végig csinálja a feladatot? Köszi
■ március 11
te használsz PEAR-t?
Hoi!
Régóta folalkozom PHP-val és amióta van PEAR azóta kizárólag az abban már kifejlesztett package-ekkel fejlesztek, és természetesen betartom (betartatom) a PEAR-ben lefektetett dolgokat (coding standards, error handling) ...
Tapasztalataim szerint a PEAR igen jól használható (pár apró bosszúságtól eltekinteve ...)
Kérdésem: mennyire használják mások PEAR-t? Illetve kinek milyen tapasztalatia vannak a PEAR-es packagekkel kapcsolatban?
üdv.: imr
■ Régóta folalkozom PHP-val és amióta van PEAR azóta kizárólag az abban már kifejlesztett package-ekkel fejlesztek, és természetesen betartom (betartatom) a PEAR-ben lefektetett dolgokat (coding standards, error handling) ...
Tapasztalataim szerint a PEAR igen jól használható (pár apró bosszúságtól eltekinteve ...)
Kérdésem: mennyire használják mások PEAR-t? Illetve kinek milyen tapasztalatia vannak a PEAR-es packagekkel kapcsolatban?
üdv.: imr
március 10
Kezdő kérdés de sehol se találok rá választ
Sziasztok!!!!
Szereintetek mi a hiba?
Hiba üzenet:
Warning: filesize(): Stat failed for FILE (errno=2 - No such file or directory) in g:\internet upload\Downloads\linkskreator.php on line 3
Program részlet
<?php
$falj = FILE;
echo filesize($falj);
echo "<br>";
?>
Mind a saját local szerevren mind a szolgáltató által nyújtott szerveren is ezt hozza.
HELP
Előre is köszönöm!!!!!
■ Szereintetek mi a hiba?
Hiba üzenet:
Warning: filesize(): Stat failed for FILE (errno=2 - No such file or directory) in g:\internet upload\Downloads\linkskreator.php on line 3
Program részlet
<?php
$falj = FILE;
echo filesize($falj);
echo "<br>";
?>
Mind a saját local szerevren mind a szolgáltató által nyújtott szerveren is ezt hozza.
HELP
Előre is köszönöm!!!!!
március 9
PHPBB login hozzákapcsolása egy meglévő honlaphoz
Van egy portál, ehhez szeretném használni a phpbb-t, megyen is, de annak külön loginja van, így kétszer kell bejelentkezni a látogatónak. Csinált már valaki olyan közösítést, amelynél a phpbb az eredeti honlap login részét használja? És hogy lehet ezt a részt elérni, illetve módosítani? Mit kell rajta változtatni?
■ március 8
Magyar oldalak - rss?
Milyen magyar (hír)oldalak adnak rss kimenetet?
Eddig csak a prog.hu-n találtam, ismertek esetleg másikat is?
(Persze a *Nuke oldalakon kívül)
■ Eddig csak a prog.hu-n találtam, ismertek esetleg másikat is?
(Persze a *Nuke oldalakon kívül)
Frobiden on Apache - phpMyadmin ??!
Sziasztok,
Most kezdek ismerkedni a PHP-vel. Telepítés során (windows)a következőket tapasztaltam:
Apache localhost-ban működik. Mysql szintén működik, és phpMyAdmin is fennt van. Amikor indítanám a phpMyAdmint, az Explorer ezt üzeni:
403 Forbidden You don't have permission to access /phpMyAdmin/ on this server.
Apache/2.0.43 Server at localhost Port 80
A config.inc.php-ban beállítottam az auth_type -ot http-ra, de semmi eredmény. Próbálkoztam config módban is rögzített jelszóval, de ugyan az.
Segítsetek, kérlek, ne kelljen már itt az elején elbuknom.
Köszönöm!
■ Most kezdek ismerkedni a PHP-vel. Telepítés során (windows)a következőket tapasztaltam:
Apache localhost-ban működik. Mysql szintén működik, és phpMyAdmin is fennt van. Amikor indítanám a phpMyAdmint, az Explorer ezt üzeni:
403 Forbidden You don't have permission to access /phpMyAdmin/ on this server.
Apache/2.0.43 Server at localhost Port 80
A config.inc.php-ban beállítottam az auth_type -ot http-ra, de semmi eredmény. Próbálkoztam config módban is rögzített jelszóval, de ugyan az.
Segítsetek, kérlek, ne kelljen már itt az elején elbuknom.
Köszönöm!
MySQL szerver bejelentkezés módosítása
Hii!
ÉN a gépemen létrehoztam egy webszervert, mysql szerverrel, és 1vele a problémám, hogy nemtudom milyen parancsal kell átírni a felhasználónevet, és a jelszavat hozzá. Ha valaki tud segíteni.....
Kössz!
■ ÉN a gépemen létrehoztam egy webszervert, mysql szerverrel, és 1vele a problémám, hogy nemtudom milyen parancsal kell átírni a felhasználónevet, és a jelszavat hozzá. Ha valaki tud segíteni.....
Kössz!
Valamit elrontottam?
Még egészen kezdő vagyok! Az alábbi sorokból (96.sor) fatal error hibát ad vissza aszerkesztő (maguma):$gb=connect("dbname=gb user=nobody password=nobody")or die(";HIBA: Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz");
$showtime=date("D M d H:i:s Y",$showtime);
$result=exec($gb,"SELECT*FROM msgs WHERE date BETWEEN '$showtime' and 'now' ORDER BY $orberby $way")or die("HIBA: Nem kaptam adatot az adatbázisból");96. $result=exec..........
tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
■ $showtime=date("D M d H:i:s Y",$showtime);
$result=exec($gb,"SELECT*FROM msgs WHERE date BETWEEN '$showtime' and 'now' ORDER BY $orberby $way")or die("HIBA: Nem kaptam adatot az adatbázisból");96. $result=exec..........
tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
GP
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, h. a lokális szerveremen hogyan tudom (mit kell letöltenem és hová kell kicsomizni) használni a grafikus függvényeket?
■ Abban kérném a segítségeteket, h. a lokális szerveremen hogyan tudom (mit kell letöltenem és hová kell kicsomizni) használni a grafikus függvényeket?
március 6
Fórumok
Hi!
Lenne egy kérdésem: meg tudja-e valaki mondani hogy html-ben hogy hozhatok létre egy fórumot...
Viszonylag kezdő vagyok(2 napja foglalkozok csak a honlap szerkesztéssel) szal ha lehet akko egy számomra érthető szinten magyarázzátok el ;)
■ Lenne egy kérdésem: meg tudja-e valaki mondani hogy html-ben hogy hozhatok létre egy fórumot...
Viszonylag kezdő vagyok(2 napja foglalkozok csak a honlap szerkesztéssel) szal ha lehet akko egy számomra érthető szinten magyarázzátok el ;)