Archívum - 140703 - Fórum téma
február 12
File számoló script hogyan (egy kezdő kérdése)?
Tiszteletem mindenkinek!
Előre bocsájtom, nem igazán értek a PHP programozáshoz, még csak most ismerkedem vele és szeretném elkészíteni az első piciny scriptemet.
A kérdésem a következő lenne, hogyan tudom php segítségével leszámolni a tárhelyemen egy adott mappában lévő fájlokat? Van-e erre egy beépített függvénye a PHP-nek?
A kérdésnek utána böngészvén találtam az alábbi linken egy forum részletet, ami pont ezt dolgozza föl, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem is megfelel (lévén itt ki kellett vonni a fickónak, és a válaszban lévő script gondolom ehhez idomul).
http://www.webmasterworld.com/forum88/51.htm
Kérek minden jó érzésű, tapasztalt fórumozót/programozót, ha tud segítsen! Megfelel-e eme script a számomra, avagy sem?
Köszönöm szépen.
■ Előre bocsájtom, nem igazán értek a PHP programozáshoz, még csak most ismerkedem vele és szeretném elkészíteni az első piciny scriptemet.
A kérdésem a következő lenne, hogyan tudom php segítségével leszámolni a tárhelyemen egy adott mappában lévő fájlokat? Van-e erre egy beépített függvénye a PHP-nek?
A kérdésnek utána böngészvén találtam az alábbi linken egy forum részletet, ami pont ezt dolgozza föl, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem is megfelel (lévén itt ki kellett vonni a fickónak, és a válaszban lévő script gondolom ehhez idomul).
http://www.webmasterworld.com/forum88/51.htm
Kérek minden jó érzésű, tapasztalt fórumozót/programozót, ha tud segítsen! Megfelel-e eme script a számomra, avagy sem?
Köszönöm szépen.
február 11
FLASH menübar SQL-ből
Sziasztok!
Sajnos odáig kellett fajulnom egy programban, hogy db-ből kellene előállítani egyszerű windows-típusu menüt, almenükkel.
Amit eddig találtam ott nem tudom kikerülni az XML használatát.
Tudnátok segíteni, van-e olyan script vagy .fla ami ahasonlót valósít meg XML nélkül?
Köszönöm,
Q.
■ Sajnos odáig kellett fajulnom egy programban, hogy db-ből kellene előállítani egyszerű windows-típusu menüt, almenükkel.
Amit eddig találtam ott nem tudom kikerülni az XML használatát.
Tudnátok segíteni, van-e olyan script vagy .fla ami ahasonlót valósít meg XML nélkül?
Köszönöm,
Q.
február 9
MAIL virtualhost
Szerverünkön egy pár cég php-s weboldala található. Most rájöttek, hogy mail() -t akarnak hasznáni. Mindenki úgy akarja küldeni a kimenő levelet, hogy valami##kukac##cégnev.hu.
PHP meg úgy küldi, hogy www-data##kukac##sajátdomain.hu.
Jelenleg még modulként fut a php de nemsokára cgi lesz. Teszteimkor akkor annyira változott, hogy usernév##kukac##sajatdomain.hu.
■ PHP meg úgy küldi, hogy www-data##kukac##sajátdomain.hu.
Jelenleg még modulként fut a php de nemsokára cgi lesz. Teszteimkor akkor annyira változott, hogy usernév##kukac##sajatdomain.hu.
február 5
Regionális beállítások
Üdv!
Rá lehet bírni a php-t valahogy arra, hogy regionális formázásokat, szabályokat használjon?
Konkrét kérdésem az, hogy osztás eredményének kiírásakor a tizedes jel ne . (pont) legyen, hanem , (vessző). Vagy le kell cserélni a pontot vesszőre, utólag?
Kösz, Pali
■ Rá lehet bírni a php-t valahogy arra, hogy regionális formázásokat, szabályokat használjon?
Konkrét kérdésem az, hogy osztás eredményének kiírásakor a tizedes jel ne . (pont) legyen, hanem , (vessző). Vagy le kell cserélni a pontot vesszőre, utólag?
Kösz, Pali
február 4
Vátozók
Hali!
Szükségem lenne a bejelentkezett felhasználó valódi e-mail címére.
Ez elvileg a
$username = pnUserGetVar('email');
módon ki is nyerhető. De nekem nem akarja... Hiányozna egy
global..... ;??
De mi?
■ Szükségem lenne a bejelentkezett felhasználó valódi e-mail címére.
Ez elvileg a
$username = pnUserGetVar('email');
módon ki is nyerhető. De nekem nem akarja... Hiányozna egy
global..... ;??
De mi?
timestamp
Sziasztok!
A mysql adatbazisban egy mezonek timestamp tipust adok, beillesztek adatot, es megnezem akkor ilyen formatumu:
20040203112212
Nem 1970 ota eltelt masodperceknek kene lenni a timestampnek? Ezzel raadasul nem mennek a php idoformazo fugvenyei sem.:(
Mit cseszek el? Koszi
■ A mysql adatbazisban egy mezonek timestamp tipust adok, beillesztek adatot, es megnezem akkor ilyen formatumu:
20040203112212
Nem 1970 ota eltelt masodperceknek kene lenni a timestampnek? Ezzel raadasul nem mennek a php idoformazo fugvenyei sem.:(
Mit cseszek el? Koszi
január 29
SSL kapcsolat megnyitása
Segítsetek lécci, hogy tudok php-s oldalt ssl kapcsolattal meghívni, vagyis titkosítva kommunikálni?
■ január 29
Nyomtatas PHP-vel
Hogy lehet megoldni, hogy egy oldalt egy gombnyomasra kikuldjek a nyomtatora?
■ január 25
E-mail küldés fsockopen-nel
Sziasztok!
Tudna neklem valaki segíteni ebben? - mert sajna a mail() függvény az a legtöbb free szerveren limitált, igaz ezek többségén az fsockopen meg tiltott is :).
Viszont egy ismerős szerverén el tudnám helyezni a lapomat, ott nincs tiltva a socket-kezelés, viszont a mail() nem használható...
Előre is köszi!
Zoli
alfa83##kukac##freemail.hu
realwap.try.hu
■ Tudna neklem valaki segíteni ebben? - mert sajna a mail() függvény az a legtöbb free szerveren limitált, igaz ezek többségén az fsockopen meg tiltott is :).
Viszont egy ismerős szerverén el tudnám helyezni a lapomat, ott nincs tiltva a socket-kezelés, viszont a mail() nem használható...
Előre is köszi!
Zoli
alfa83##kukac##freemail.hu
realwap.try.hu
január 15
PHP offline - magazinok, újságok, nyomtatott média
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy van-e valaki aki járat bármilyen php-vel, és programozással foglalkozó magazint, újságot, bármit, s ha igen, van-e előnye a neten fellelhető tudással szemben, vagy inkább csak kiegészíti azt?
Egy szóval (kurz und gut) érdemes?
■ A kérdésem az lenne, hogy van-e valaki aki járat bármilyen php-vel, és programozással foglalkozó magazint, újságot, bármit, s ha igen, van-e előnye a neten fellelhető tudással szemben, vagy inkább csak kiegészíti azt?
Egy szóval (kurz und gut) érdemes?