ugrás a tartalomhoz

Archívum - 137651 - Fórum téma

december 17

Zend Framework elefántot valaki?

drue · 2012. Dec. 17. (H), 00.05
Sziasztok,

Páran rendelünk Zend Framework elefántot, szeretnénk kicsit faragni az áron, ezért 10-ig beszállhat, akit érdekel, eddig 5-en vagyunk.
Sajnos nem kék, nem PHP-s, de azért a semminél jobb ez is :)

Bp-n belül oda tudom adni, postázással nem szeretnék foglalkozni.

Maholnap lehet jelentkezni, mert leadnám a rendelést, priviben, vagy akár itt.

http://elephpants.dasprids.de/

Árak:

"Price : 8.36 x 4 = 33.44 euro
Shipping : 28 euro
total : 61.44 euro

In addition, if you order up to 10 elephpants, shipping fees remain the same"

december 14

PhpMyadmin jelszócsere

Dorottya · 2012. Dec. 14. (P), 14.40
Szisztok!
Megváltoztattam a PhpMyadminon a jelszavamat és azóta nem enged belépni. Ezt írja ki:
A phpMyAdmin megpróbált csatlakozni a MySQL szerverhez, de a szerver elutasította a kapcsolatot. Ellenőrizze a host, a username és a jelszó mezőt a config.inc.php fájlban, s győződjön meg róla, hogy ezek megfelelnek-e a MySQL szerver adminisztrátorától kapott információknak.
Már megváltoztattama configban a jelszót, de még így sem járok sikerrel. Fel sem ajánlja, hogy beírhatnék jelszót.
Mi lehet a gond?

december 13

Ez egy értelmes angol mondat lenne?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 13. (Cs), 19.49
Más fórumon felvetődött az ötlet, hogy a Debian Administrator's Handbook-ot jó lenne magyarra fordítani. A dolog kb. itt el is halt, de én kíváncsiságból nekiestem.
Rögtön az első mondatnál el is akadtam :)
Nem igazán szakmai szöveg, szóval nem vagyok nagyon meglepve, de úgy tudom, a doksi franciául íródott, abból lett angol.
A mondat:

Many professionals are increasingly embracing Debian GNU/Linux, whose goal to create a rich and flexible distribution that does not require too much maintenance fits their expectations.

Ez tényleg angolul van?
Mert a szavakat értem, de valahogy nehezen tudom értelmes magyar mondattá/mondatokká fordítani. És persze szokás szerint maximalista vagyok, nem elégszem meg a "közelítőleg" típusú megoldással, ami kb. úgy hangzik, hogy

"Egyre több szakember választja a Debian Linuxot azért, hogy létrehozzanak(??) egy - a rich szóval önmagában nem tudok mit kezdeni, talán funkciókban bővelkedő? - rugalmas disztribúciót, amely nem igényel túl sok karbantartást"
És akkor hogy jön ide a "fits their expectations", ami kb. "megfelel az elvárásaiknak"?

Az angoltudásom nagyját autodidakta módszerekkel szedtem össze, és hát magyar órára is nagyon rég jártam utoljára... :-)

Belelapozva a doksi belsejébe úgy láttam, ott már olyan szövegek vannak, amikből képes vagyok többé-kevésbé magyar mondatokat előállítani, de ez az első és az utána következő kifogott rajtam.

december 12

Node js, és socket.io

tokdaniel · 2012. Dec. 12. (Sze), 16.13
Üdvözlet!

Egy chatet alakítunk a weboldalunkon, amely Node.js, és Socket.io alapokon fog futni, azonban egyelőre nem találtuk ki, hogyan tudnánk futtatni a node jst, mivel a tárhelyünk erre nem biztosít lehetőséget. A kérdésem az lenne, hogy usb routerről lehet-e olyan tárhelyet létrehozni valamilyen firmware segítségével, amely linuxos környezetet biztosít, ezzel megoldva a problémánkat, illetve, milyen egyéb megoldások létezhetnek még, ha nyilvánvalóan nem akarunk éjjel-nappal bekapcsolva tartani egy gépet. az oldalunk: www.tonsofdamage.hu

december 11

checkbox

Dorottya · 2012. Dec. 11. (K), 15.36
Sziasztok!
Van egy csinos kis űrlapom, amit ha kitöltök szépen meg is kapom az adatokat emailben.
Viszont van benne egy olyan lehetőség ahol különböző lehetőségek közül lehet választani jelölőnégyzetekkel, és hiába jelölök be egyszerre több opciót csak egyet kapok meg. Próbáltam már htmlben a name paraméterben jelezni kapcsos zárójelekkel, hogy tömbként akarom továbbítani az értékeket, de ez sem vált be, akkor csak egyszerűen hibát írt ki.
Valamit biztos nagyon hülyén csinálok, és egyszerű a megoldás, légyszíves segítsetek ha tudtok!
Ez a php kódom (a rendeles rész a 'checkbox'];

$nev=$_POST['nev'];
$telefon=$_POST['telefon'];
$email=$_POST['email'];
$rendeles=$_POST['rendeles'];
$egyeb=$_POST['egyeb'];

$to='cimem##kukac##gmail.com';
$subject='rendeles';
$msg="Nev: $nev\n".
"Telefonszam: $telefon\n".
"Email: $email\n".
"Rendeles: $rendeles\n".
"Egyeb: $egyeb";
mail($to, $subject, $msg, 'From:' . $email);

december 10

DLNA kapcsolat (sz)akadozik

inf · 2012. Dec. 10. (H), 01.16
Sziasztok!

Hát nem egy programozós téma, de hátha tud valaki ötletet adni. Az van, hogy van egy LG tv-m, meg PC-re felszórtam egy nero mediaboxot DLNA szervernek. Köztük van egy wifis router. (Később szeretnék egy NAS-t is hozzácsapni.)

A gond az, hogy elindítom a mozit, és néha megakad az adat, és kiírja, hogy loading... Általában csak ennyi van, de egyszer már volt olyan is, hogy teljesen megszakadt a kapcsolat. Milyen tesztekkel lehetne kideríteni, hogy melyik elemmel van gond a hálózatban?

Kellemes Karácsonyt! :-)

bPopup ablak

Spiki · 2012. Dec. 10. (H), 00.44
Szervusztok!

Megoldást keresek a következő problémára.
bPopup-pal szeretnék egy ablakot megjeleníteni, de valahogy ezen az oldalon sehogy sem sikerül középre (mint normál esetben) helyezni.
Mi lehet a probléma?
Várom a véleményeket, javaslatokat, észrevételeket!
Az oldal: http://www.fitzone.hu/index2.php
Előre is köszönöm!

Spiki

december 8

A trónkövetelő: GWT

Béluska · 2012. Dec. 8. (Szo), 21.04
Aki megismeri a Google Web Toolkit használatát az sajnálni fogja,
hogy más programozási nyelvek tanulására időt pazarolt.

Ugyanis mind szerver és kliens oldali programozás rendkívül jól megoldott.
Web-konténerbe rakható, aminek az eredménye: villámgyors.

Egyedüli hátránya, hogy magyar nyelven kevés a dokumentáció,
de várhatóan a GWT ki fogja szorítani a PHP és egyéb programozási nyelveket.

Ami az elterjedését még gátolja, az talán az, hogy a Java objektum orientált
nyelvet használja, és az informatikusaink 80%-a képtelen rá hogy megtanulja.

Köszönöm a figyelmet.
Üdvözlettel
Béluska.

Aktiváció és rang lekérdezése belépéskor

KMartinR4 · 2012. Dec. 8. (Szo), 14.38
Szasztok! Elég kezdő vagyok PHP terén, de egy kis segítséggel sikerült összedobnunk egy regisztrációs rendszert az oldalhoz, ami tökéletesen (elég jól) funkcionál.

Most azonban szeretnék hozzá egy beléptető rendszert. Az alapjai megvannak, de az aktiváció és a rang lekérdezésével meggyűlt a bajom. És nem is igazán tudom, hogy kezdjek hozzá.
Eddig ez a kód:
[colorer=php]
<?php
if(isset($_POST["login"]))
{
// Problémás karakterek cseréje, hackervédelem
$chars = array('&', '<', '>', "\r\n", '&amp;#', "\\", '"', "'", '=', '%', '`', '$', '@', '&#92;&#');
$entities = array('&amp;', '&lt;', '&gt;', '

Fórumhozzászólás megjelenítése

Peete · 2012. Dec. 8. (Szo), 13.51
Üdv!

A fenti témával kapcsolatban lenne egy leginkább elméleti kérdésem:

Egy teljesen átlagos fórumról beszélünk, adatbázisból kiolvasunk fordított sorrendben n darab rekordot, stb, stb, adott a
$comment['name']
$comment['date']
$comment['comment']
jellegű adathalmaz.

Ha az a feladat, hogy a kb. legmegszokottabb módon megjelenítsük a kommenteket:
*Név_________*___________Dátum *
* Lorem ipsum dolor sit amet_______*
* consectetur adipisicing___________*
* sed do eiusmod tempor___________*
tehát fent, egy sorban balra zárt név, jobbra zárt dátum, alatta, teljes szélességben a hozzászólás, biztos mindenki látott már ilyet (nem reklám gondolom, ha az index.hu fórumát megemlítem példaként.)

Nos, ezt akár honnan nézem, úgy néz ki, mint egy táblázat, és valóban a legkézenfekvőbb, ha:

<table>
    <tr>
        <td>Név</td>
        <td>Dátum</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">Hozzászólás</td>
    </tr>
</table>
viszont: a html+css alapú oldalak szabványosodásakor az lett "beleverve a fejembe", hogy table tagot nem használunk másra, mint valóban táblázatos adatok táblázatban történő megjelenítésére.
És itt elbizonytalanodtam, hogy az adott feladat adatai valóban táblázatnak számítanak-e? [bár nézőpont kérdése, hogy minek számítanak]

Szóval a kérdésem:

Ti hogyan csináltok/csinálnátok meg egy ilyet?

Alternatívaként én arra jutottam, hogy:

<div id="comment">

<div id="date">Dátum</div>

<p class="name">Név</p>
    <p class="comment">Lorem ipsum dolor sit amet, </p>

</div>

#date {
/*stbstb*/
float: right;
}