ugrás a tartalomhoz

Node js, és socket.io

tokdaniel · 2012. Dec. 12. (Sze), 16.13
Üdvözlet!

Egy chatet alakítunk a weboldalunkon, amely Node.js, és Socket.io alapokon fog futni, azonban egyelőre nem találtuk ki, hogyan tudnánk futtatni a node jst, mivel a tárhelyünk erre nem biztosít lehetőséget. A kérdésem az lenne, hogy usb routerről lehet-e olyan tárhelyet létrehozni valamilyen firmware segítségével, amely linuxos környezetet biztosít, ezzel megoldva a problémánkat, illetve, milyen egyéb megoldások létezhetnek még, ha nyilvánvalóan nem akarunk éjjel-nappal bekapcsolva tartani egy gépet. az oldalunk: www.tonsofdamage.hu
 
1

USB-rol?

janoszen · 2012. Dec. 12. (Sze), 17.01
Ezt nem egeszen ertem, hogy kepzeled. Az otthoni routeredrol szeretnel chatet futtatni tobb tucat/szaz felhasznalonak? Lehetni eppenseggel lehet (pl. OpenWRT-vel), de hogy stabil nem lesz a szolgaltatas, az biztos, kulonos keppen, ha sokan lognak a chaten. Inkabb bereljetek valami pici VPS-t vagy NodeJS-es tarhelyet.
2

Szerintem egy nagy

tokdaniel · 2012. Dec. 12. (Sze), 20.59
Szerintem egy nagy sávszélességű internettel viszonylag stabil szolgáltatást lehetne nyújtani. 100Mb/s mondjuk nem számít túl nagynak, de azért nem is kevés, mondjuk valószínűleg ebbena témában nem vagyunk eléggé otthon, de egy ilyen chatnek egyébként nagyon kis igényei vannak, és iszonyúan gyors. Mellesleg mennyi lenne a legolcsóbb VPS, bagy NodeJS tárhely nagyjából?
3

Azért ez nem ilyen

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 12. (Sze), 21.20
Azért ez nem ilyen egyszerű.
Ha szervert akarsz üzemeltetni, akkor ne a letöltés elvi maximumát nézd, hanem a feltöltését. 100Mbps még jó is lehetne, azzal tán egy közepes forgalmú website-ot is képes lehetnél üzemeltetni, de tartok tőle, hogy felfelé max. 10Mbps-ed van (ha jól sejtem, hogy UPC).
A másik, hogy egy router nem biztos, hogy elbír a forgalommal, bár elvileg képes lehet rá, ha valami komolyabb darab (pl. Asus RT-N66U, ha jól emlékszem - épp csak erre nincs OpenWRT, azt hiszem, a többivel meg nem is kísérleteznék)
5

Sok minden

janoszen · 2012. Dec. 13. (Cs), 01.15
Sok fele baj van az ilyesmivel, a legnagyobb az, hogy az otthoni netszolgaltatasnal eszre se veszed, ha 2-3 masodpercre kihagy a net vagy 30ms-el nagyobb a latency. Egy szervernel egyenes agi kovetkezmenye ennek az, hogy szar lesz a szolgaltatas.
4

Esetleg konzultáljatok a

tihi · 2012. Dec. 12. (Sze), 21.57
Esetleg konzultáljatok a jelenlegi tárhelyszolgáltatóval, nincs e rá valamilyen lehetőség ( ha még nem tetted volna meg ). A router nem épp a legcélratörőbb...
Vagy lehet bérelni nodejs hostingot. https://github.com/joyent/node/wiki/Node-Hosting
6

A legegyszerűbb, ha bérelsz

inf · 2012. Dec. 13. (Cs), 18.01
A legegyszerűbb, ha bérelsz nodejs hostingot, az eggyel kevésbé egyszerű, ha mondjuk amazonon összeraksz egyet magadnak, az otthoni gányolást a routerrel meg felejtsd el sztem.
7

Új trendi szolgáltató

tlof · 2012. Dec. 19. (Sze), 10.01
Most lépett ki zárt bétából:

http://modulus.io

Jól néz ki, és elég sokat tud.
8

Tetszik, mondjuk amíg

inf · 2012. Dec. 19. (Sze), 10.36
Tetszik, mondjuk amíg nincsenek árak, addig nem igazán lehet rá alapozni projekteknél. Tesztelni jó.