ugrás a tartalomhoz

.hu domain hostingja külföldi szerveren

inf · 2013. Jan. 6. (V), 15.33
Szép napot!

Az a helyzet, hogy van egy .hu-s domain, amit át szeretnék vinni mediacenter-től egy már elég jól kitapasztalt godaddys hostingra. Mivel még nem csináltam ilyet, ezért még azzal sem vagyok tisztában, hogy google-ben mire keressek rá. Bármilyen segítséget szívesen fogadok.
 
1

..

Greg · 2013. Jan. 6. (V), 18.38
A domainregisztratorodat megkered hogy allitsa be a godaddy nameservereit a domainhoz, ott pedig felveszed a tarhelyre a domaint.
2

Az van, hogy van nekik egy

inf · 2013. Jan. 6. (V), 19.34
Az van, hogy van nekik egy DNS admin felületük, és azon állítottam be most a godaddys hostingra a zone fájlt (vagymit). Nem tudom, hogy magyar domainre lehet e külföldi name servert, szerinted?

Egyébként úgy néz ki, hogy így is működik, hogy nem godaddynél állítom be a zone fájlt, hanem mediacenternél. Nem tudom, hogy ennek vannak e veszélyei, vagy bármi ilyesmi. Egyáltalán honnan tudja a godaddy, hogy az én accountomhoz tartozik a külsős domain, bárki más is felveheti magához...
3

Amúgy köszi, azt hiszem

inf · 2013. Jan. 6. (V), 19.44
Amúgy köszi, azt hiszem tényleg ez a legtisztább. Godaddynél elég csak lemásolni egy másik oldal zone fájlját, aztán viszlát. Nekem is így tűnik a legtisztábbnak, hogy nem a mediacenter name servereit használom godaddys hostingnál.
4

re

Greg · 2013. Jan. 6. (V), 19.55
Magyar domainnek lehet kulfoldi nameserver-e. Igazabol mindegy hogy a godaddy ns szervereit hasznalod, vagy a mediacenteret es ott csak az DNS recordokat allitod be. Azt hasznald amelyik neked kenyelmesebb. Mindket ceg eleg megbizhato ahhoz hogy naluk fusson a DNS kiszolgalas, nem szoktam hallani hogy gond lenne veluk.
5

Nem teljesen ugyanaz a két

inf · 2013. Jan. 7. (H), 02.12
Nem teljesen ugyanaz a két cégnél a beállításhoz az űrlap. Godaddy-hez már van jól működő változatom, a mediacenternél próbáltam ugyanazt bemásolni, de volt, ami nem működött, pl a www cname @ nem ment, a godaddynél viszont igen... Mármint ha ez azt csinálja, hogy a www-s aldomaint a fődomainre irányítja... Az email-ben sem vagyok teljesen biztos, sok helyen az ip cím vagy hosting végére pontot kell tenni a mediacenternél valami elvont okból... Szóval nekem mindenképp a godaddy a szimpatikusabb.