ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 3, 2006 - Blog bejegyzés

Firebug

Bártházi András · 2006. Feb. 3. (P), 23.51
A Firebug (Firefox) kiterjesztés ugyan már volt nálunk korábban említve egy blogmark formájában, azt hiszem, hogy egy kicsit többet érdemel ennél. Bennem az AdBlock, Web Developer Toolbar, Live HTTP Headers kiterjesztéseknél már megismert érzést váltotta ki: e nélkül nehezen leszek meg a jövőbeni fejlesztéseknél...

Orca Browser

Bártházi András · 2006. Feb. 3. (P), 22.57
A digget olvasgatva akadtam rá az Avant Browser testvérére, az Orca böngészőre. Az Internet Explorer motorja köré épülő Avant Browser fejlesztőinek programjáról van szó, immáron Gecko motorra építve. A Orca-ból még nincsen végleges kiadás, viszont ha jól látom a helyzetet, viszonylag közel áll hozzá. Az állapota nem rossz, sőt!

Hivatalos web tartalmak

Baranyai László · 2006. Feb. 3. (P), 22.27
Az Országgyűlés 2005. július 4-i ülésnapján elfogadta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által benyújtott, az elektronikus információszabadságról szóló törvényt. A törvény célja annak biztosítása, hogy a közvélemény pontos és gyors tájékoztatása érdekében a közérdekű adatok a törvényben meghatározott körét elektronikus úton bárki számára személyazonosítás és adatigénylési eljárás nélkül, folyamatosan és díjmentesen közzétegyék.

A minisztériumok úgy tűnik, 2006 januártól már érvényt is szereznek neki. Az Oktatási Minisztérium a közlönyét már így teszi közzé.