ugrás a tartalomhoz

Orca Browser

Bártházi András · 2006. Feb. 3. (P), 22.57
A digget olvasgatva akadtam rá az Avant Browser testvérére, az Orca böngészőre. Az Internet Explorer motorja köré épülő Avant Browser fejlesztőinek programjáról van szó, immáron Gecko motorra építve. A Orca-ból még nincsen végleges kiadás, viszont ha jól látom a helyzetet, viszonylag közel áll hozzá. Az állapota nem rossz, sőt!

Mindenekelőtt: nem kezdőknek szánt böngészőről van szó. Van egy halom szolgáltatása, melyet elsőre nem könnyű átlátni, de miután végignézegettem a lehetőségeket, egy barátságos böngészővel találtam szembe magam: van neki beépített, az IE7-hez hasonló RSS olvasója, lehet egyszerűen menüből tiltani dolgokat (képek, Flash, cookie-k stb.), tippeket kapok induláskor a használatról stb. Firefox kiterjesztések majdnem (ha nem 0.0.0.0 lenne a belső verziószáma) telepíthetőek rá, bár végülis menüpontot nem találtam hozzá. És 95% beszél magyarul, gondolom az Avant Browser fordításának köszönhetően.

Bár szimpatikus, amíg a megszokott kiterjesztéseimet nem érhetem el hozzá, biztos nem fogom gyakran használni, mivel kevesebbet nyújt, mint a Firefox a kiterjesztéseimmel. További hátrány, hogy csak Windows alatt érhető el - mivel elég sokat vagyok Linux alatt, ez is akadályoz a használatban. :) Ahogy látom, egy fejlődőképes böngészőről van szó, kicsit Internet Explorer feelinggel - aki szereti az ilyet, bátran merem neki ajánlani kipróbálásra.
 
1

AvantBrowser - OrcaBrowser

primusz · 2006. Feb. 4. (Szo), 00.04
Az Avantot évek óta használom (azóta nemigen kattintok az IE ikonra...), és az Orcát is kb egy hónapja.
Szerintem nagyon kényelmes böngésző(k), viszont amíg nem oldják meg a FF kiterjesztések használatát, addig nem lesz túl népszerű.