ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 9, 2005 - Blog bejegyzés

Weblabor hétvége - jelentkezés

Heilig Szabolcs · 2005. Május. 9. (H), 19.30
Viharos gyorsasággal közeleg a Weblabor hétvége kódnéven indított szakmai-pihenős Tihanyi ottalvós bulink. Most további információmorzsák elhintése mellett belekezdünk a jelentkezések összegyűjtésébe. A szálláshely maximális befogadóképessége 21 fő, így érdemes mihamarabb leadni az igényeket!

Hogyan használja a Flickr a PHP-t?

Hojtsy Gábor · 2005. Május. 9. (H), 08.38
Véletlenül akadtam rá a Flickr PHP és MySQL használatát bemutató prezentációra. Nem a legfrissebb hírekről számolhatok be ezúttal, hiszen tavaly ősszel tartotta a Vancouveri PHP felhasználói csoport összejövetelén előadását Cal Henderson a témáról, mely azóta el is érhető. A fóliákból kiderül, hogy egy fejlesztő és egy grafikus dolgozott az oldalon, hozzávetőlegesen 60 000 PHP kódsor működtette a prezentáció idején, melyet 60 000 sornyi sablon tett láthatóvá, körülbelül 70 egyedi Smarty módosítóval és függvénnyel. Ezek a számok azóta valószínűleg még tekintélyesebbek.

Opera 8.01 TP1

kgyt · 2005. Május. 9. (H), 07.15
Windows rendszert használó Opera rajongók már elérhetik a 8-as verzió hibajavító változatát. Az új, 8.01-es verziószámú böngésző biztonsági javításokat, nagyobb stabilitást és a memória jobb használatát ígéri, mint ahogyan olvasható a változtatások listájában: