ugrás a tartalomhoz

Hogyan használja a Flickr a PHP-t?

Hojtsy Gábor · 2005. Május. 9. (H), 08.38
Véletlenül akadtam rá a Flickr PHP és MySQL használatát bemutató prezentációra. Nem a legfrissebb hírekről számolhatok be ezúttal, hiszen tavaly ősszel tartotta a Vancouveri PHP felhasználói csoport összejövetelén előadását Cal Henderson a témáról, mely azóta el is érhető. A fóliákból kiderül, hogy egy fejlesztő és egy grafikus dolgozott az oldalon, hozzávetőlegesen 60 000 PHP kódsor működtette a prezentáció idején, melyet 60 000 sornyi sablon tett láthatóvá, körülbelül 70 egyedi Smarty módosítóval és függvénnyel. Ezek a számok azóta valószínűleg még tekintélyesebbek.

A prezentáció Powerpoint és PDF formában is olvasható, és kiderül belőle, hogy miképpen küzdenek meg a különböző kódlapok kezelésével, a nagy adatbázis terheléssel, és hogy mennyire jól illeszkedik a PHP „semmit sem megosztó” szemlélete ebbe a gépezetbe, valamint, hogy mégis miért volt szükség a Java használatára is kiegészítő feladatok ellátására.

A szerencsések San Franciscoban nyáron ellátogathatnak Cal Henderson egész napos workshopjára, melyen részletesen is ismerteti, hogy miként épített egy ilyen nagy alkalmazást LAMP környezetben.