ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 15, 2004 - Blog bejegyzés

Turing ellenőrzés segítséggel élőknek

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 15. (P), 13.48
Colin Viebrock a nyár elején sokat foglalkozott azzal, hogy turing ellenőrzési megoldásokat fejlesszen ki és illesszen PHP oldalakba. A turing ellenőrzések arra szolgálnak, hogy biztosítsuk, hogy valamely akciót végrehajtó látogatónk valóban egy ember, és nem pedig egy erre programozott robot. Hasznos lehet egy ilyen megközelítés akkor, ha egy népszerű oldalon a kéretlen hozzászólásokat el szeretnénk kerülni. A leggyakoribb kifogás ezekkel a tesztekkel kapcsolatban, hogy nem működnek a segítséggel élők számára.

Alkalmas-e nagyvállalati környezeti használatra a PHP?

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 15. (P), 13.32
Sandro Zic tartott előadást (PDF) szeptember végén Zürichben az OSCOM konferencián a PHP nagyvállalati környezetekben való használhatóságáról. Fóliái ismét széles körű ötletelést indítottak el arról, hogy mit nevezünk egyáltalán nagyvállalati környezetnek, és hogy ennek megfelelően a PHP alkalmas-e ilyen szerepben való tündöklésre.

Google kereső, immár a helyi meghajtón is

Bártházi András · 2004. Okt. 15. (P), 11.26
Ahogy egy tegnapi blogmarkunkban is megjelent már, béta állapotban elindult a Google Desktop szolgáltatása, mely lehetővé teszi, hogy a Google helyben is keressen a meghajtóinkon. Szó sincs arról, hogy a valódi Google keresőhöz jutnának el helyi állományain, ennyi helye és sávszélessége nincs a cégnek, valamint személyiségi jogi problémákat is felvetne egy ilyen megoldás. Kapunk egy kis szerverkét helyben, ami szép lassan - de az első indexelés után valós időben - végigvándorol állományainkon, s kereshetővé teszi azokat.