ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 25, 2004 - Blog bejegyzés

A Google nem tervez sem böngészőt, sem portált

Bártházi András · 2004. Okt. 25. (H), 17.34
A mai nap a keresőké, ismét egy hír a Google-ról. "A Google nem érdekelt a böngésző háború megújításában és a portállá alakulásban sem", mondta Eric Schmidt, a cég vezérigazgatója. A mai Financial Timesban adott interjúban Schmidt elmondta, a Google nem szeretne a Microsofthoz és a Yahoo!-hoz hasonlóan portált építeni.

A Google Desktop Search használata csoportokban

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 25. (H), 14.28
Érdekes, hogy miközben a riválisok és készülnek kereső megoldásukkal, éppen a hétvégén jelent meg a Google Desktop Search Proxy nevű szoftver, mely a kereső lehetőségeinek szélesre tárásával próbálkozik. A Google asztali kereső egy olyan kis webszervert telepít, amely csak a saját gépről elérhető HTML oldalakat generál a találatok megjelenítésére. A Search Proxy ezt nyitja meg a 'nagyvilág' számára.

A Microsoft és a Yahoo is készíti asztali keresőjét

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 25. (H), 13.41
A Google Desktop Search megjelenése után a Microsoft is szűkebb határidőt szabott meg asztali kereső megoldásának elkészítésére. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy a 2006-os Longhorn megjelenés előtt adják majd ki, most már azonban arról szólnak a hírek, hogy idén év végén elérhető lesz az asztali kereső és az MSN online kereső új változata. Természetesen a Yahoo sem szeretne kimaradni az ígéretes piacról, korábbi felvásárlásai és tervei efelé mutatnak, ám a cég elképzeléseiről pontosabb adatok nem állnak rendelkezésre.