ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 9, 2004 - Blog bejegyzés

Böngésző innováció, avagy van még lehetőség

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 9. (P), 13.48
A Netscape egykori alapító fejlesztője Marc Andreessen majdnem egy éve nyilatkozta, hogy a böngészők terén nem volt innováció az elmúlt öt évben, és az elkövetkező öt évben sem lesz számottevő fejlődés. Akkoriban a nyilatkozatát széles körben bírálták, és rámutattak, hogy nyilván csak a piacvezető böngészőre gondolhatott.

Azért vettem most elő ezt az aktuálisnak nem mondható nyilatkozatot, mert az OmniWeb böngésző fejlesztői jópár újítással készülnek az 5-ös verzió kiadására. Igaz, hogy az OmniWeb csak Mac-re érhető el, de az újdonságok ettől függetlenül izgalmasak, és előrevetíthetik azt, hogy mit várhatunk más 'alternatív böngészőktől' a jövőben.

PDF generálása FPDF-el

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 9. (P), 07.24
A Zend ismertetői között éppen karácsony előtt jelent meg annak a cikksorozatnak az első része, mely FPDF segítségével mutatja meg a PDF készítés trükkjeit. Az FPDF - mellyel már korábban is foglalkoztunk - egy ingyenesen elérhető objektum-orientált felület PDF dokumentumok generálására PHP-vel. A cikksorozat első része az alapvető szöveg generálással foglalkozik.