ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 21, 2004 - Blog bejegyzés

Web-Tevezési Kalauz

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 21. (Sze), 13.26
A WebStyleGuide.com Patrick J. Lynch és Sarah Horton által a Yale egyetemen kidolgozott online felület kialakítási javaslatokat, módszereket gyűjti össze szabadon elérhető formában. Olyan hasznos tippeket találhatunk itt, mint hogy milyen struktúrájú webhelyet érdemes kialakítanunk ha híreket szeretnénk közölni, vagy éppen oktatási célú tartalmakat kívánunk elérhetővé tenni.

A javaslatok kitérnek a grafika használatára, elérhetőségre, tipográfiai kérdésekre egyaránt. A fejezetek végén referenciákat találhatunk más kutatásokra és elemzésekre melyek több részlettel szolgálhatnak egy-egy kérdést illetően.
 

A PHP 5 SimpleXML használata

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 21. (Sze), 09.17
Az O'Reilly kiadó által működtetett onlamp.com oldalon jelent meg egy igen praktikus szemléletű cikk a PHP 5 új SimpleXML szolgáltatásáról. Az írás bevezetőjében vázolja, hogy miért is olyan kényelmes ez az XML kezelési megoldás, bár kétségtelenül csak az tudja igazán értékelni, aki az említett egyéb technológiákat (SAX, DOM, XSLT) már használta. A SimpleXML üdítően kényelmes elérést biztosít az XML dokumentumokban tárolt információkhoz.