ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 13, 2004 - Blog bejegyzés

PHP 4.3.5 RC1

Granc Róbert · 2004. Jan. 13. (K), 15.47
Megjelent a PHP 4.3.5 első kiadásra jelölt változata (Release Candidate 1). A változtatások listája a CVS verziókezelő rendszer bejegyzéseiben olvasható, a letölthető fájlok pedig szokás szerint a PHP minőségbiztosítási csoport honlapjáról érhetőek el, a forráskód bz2 és tar.gz tömörítéssel, a Windows bináris állomány pedig zippelve. A fejlesztők minél több visszajelzést várnak a felhasználóktól a 4.3.5RC1-gyel kapcsolatban, hogy a végleges kiadásig minél több hibát ki lehessen javítani.
 

Egyenruhát kap a kormányzati internet

Bártházi András · 2004. Jan. 13. (K), 12.27
Úgy tűnik, a kormányzatban is kezdik felismerni a weblapok és az elektronikus kommunikáció szerepét, elkészült egy ajánlás, mely egységessé kívánja tenni a kormányzati domain név használatot és standardizált e-mail címek bevezetését irányozza elő.

A PHP 5 fejlett XML képességei

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 13. (K), 08.48
Christian Stocker a 2003-as frankfurti PHP konferencián tartott előadást a PHP 5-ös fejlett XML képességeiről. Olyan fontos újítások kerülnek elő a publikált fóliákat olvasva, mint az XML feldolgozó támogatása HTML dokumentumokhoz, vagy az eddig támogatott DTD validitás ellenőrzésen túl XML Schema és RelaxNG validálási lehetőség. Szintén érdekes távlatokat nyit a streamekkel való együttműködés és a beépített XPath és XSLT támogatás. Akinek ezekre a szolgáltatásokra szüksége lesz a PHP 5-ben, jó ha már most ismerkedni kezd a PHP-s megvalósítással.