ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 3, 2002

IIS+extensions

Tophy · 2002. Ápr. 3. (Sze), 20.00
Valakinek sikerult mar IIS alatt modulokat betoltenie? A problema a kovetkezo: php.ini-ben extensions path beallitva (c:\php\extensions), megfelelo dll kikommentezve, megis hibat jelez a php (The specified module could not be found). A neten mar korulneztem, talaltam rengeteg sorstarsat aki hasonlo cipoben jar, de megoldas sehol sem volt. Remelem tud valaki segiteni.

Tophy
 

PHP Weekly - 80.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 3. (Sze), 13.57
A Zend szokásos heti hírlevelének 80. számából:

Zend Engine 2 előzetes - többhónapos munka után végre betekinthetünk a Zend Engine 2 előzetesébe. Andi Gutmans bejelentette, hogy megpróbálja a 4.2.0-val csomagolni az új motort, egyelőre csak egy próbaváltozat erejéig, méghozzá minél hamarabb. Amint megjelenik, hírt adunk róla, de figyeljétek a php.net-et is további információkért.

Fájlok feltöltése - a feltöltött fájlok elérése bekapcsolt safemode vagy openbasedir opcióval igen kényelmetlen - egy csomó lassú lépésre van szükség csak az olvasási jog eléréséhez. Andrew Sitnikov egy új függvénnyel próbálta megoldani ezt a problémát: a read_uploaded_file() lehetővé teszi, hogy közvetlenül elérhessük a feltöltött fájlt akkor is, ha a fenti opciókat bekapcsoltuk.

PHP Weekly - 79.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 3. (Sze), 11.46
A Zend szokásos heti hírlevelének 79. számából:

Streamek - végre bekerült a CVS-be a régóta várt stream támogatás, a legtöbb funkciónak gond nélkül kell működnie.

SapDB és a PHP - egy Alex Black nevű fejlesztő próbálja vállalati környezetben használni a fenti kettőst. A fejlesztői levelezőlistán olyanok jelentkezését várják, akiknek van tapasztalatuk ezzel az adatbázissal.

PHP Weekly - 78.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 3. (Sze), 10.49
A Zend szokásos heti hírlevelének 78. számából:

NAPA XSLT - a PHP most egy különálló (standalone) kiegészítő segítségével támogatja a NAPA XSLT feldolgozót. A kiegészítő csak egyetlen funkciót támogat: stylesheet alkalmazását XML kifejezésre. Az új funkció még nem a hivatalos XSLT kiegészítő API-jának része, de elkészült az alap bárki számára, aki érdekelt ebben.

MacOS X és ctype - felmerült egy fordítási hiba az új Maces rendszer alatt ezzel a kiegészítővel, amelyet mindenféleképp meg kellett oldani, hiszen a ctype alapértelmezettként indul az újabb PHP verziókban. Szerencsére nem volt hiány MacOS X-et használó fejlesztőkben, akik segítettek megoldani a gondot. A javítás a CVS része, az újabb PHP kiadásokba mindenféleképp belekerül majd.