ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 9, 2002

http://www.dk3.com

cenzi · 2002. Ápr. 9. (K), 22.06
Nos, szerintem ez az aktuális működő, és jó SQL-t támogató szerver.
 

PHP-Nuke biztonsági problémák

Granc Róbert · 2002. Ápr. 9. (K), 11.27
Az elmúlt két hétben számos PHP-Nuke 5.3x és 5.4 alapú honlapot törtek fel egy ismert biztonsági hiba kihasználásával. A PHP-Nuke 5.5 jelenleg valamivel biztonságosabbnak tűnik, de hamarosan megjelenik az 5.6 verzió is, amely elsősorban a biztonsági lyukak valamilyen szintű befoltozását tűzi ki célul.

A PHP-Nuke honlapokat leginkább a "hax0rs" nevű csoport támadja, az incidensek listáját a http://www.blackhat.info címen lehet megtalálni, a "hax0rs" (0 mint nulla) kifejezésre keresve.

A PHP-Nuke 5.3x és 5.4 felhasználóinak erősen ajánlott legalább az 5.5-re - de sokkal inkább a nagyságrendekkel biztonságosabb PostNuke-ra - történő áttérés!
 

PHP Weekly - 82.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 9. (K), 11.12
A Zend szokásos heti hírlevelének 82. számából:

mbstring alapértelmezettként - egy Yasuo Ohgaki nevű fejlesztő vetette fel az ötletet, hogy a több-bájtos karakterkészleteket támogató mbstring kiegészítő alapértelmezettként legyen bekapcsolva a PHP fordításakor. Habár a többnyelvű kompatibilitás támogatói kétségkívül sokan vannak, a 4.2.0 már annyira közel áll a megjelenéshez, hogy nem praktikus ilyen új funkciók bevezetése a jelenlegi állapotában, így az ötlet valószínűleg a 4.3.0-ban valósul majd meg.

Apache 2 - az elmúlt hét egyik nagy bejelentése az Apache webkiszolgáló 2.0.35 verziójának "általános felhasználásra alkalmas"-sá nyilvánítása. Ez elkerülhetetlenül magával hozta egy csomó PHP felhasználó fordítási próbálkozásait az új Apache változattal - ám nem jutottak túl messzire. Számos különböző gond merült fel, melyeket mostanra - úgy tűnik - sikerült elhárítani. Ha valaki az új Apache-ot szeretné használni, töltsön le egy snapshotot, a hamarosan megjelenő 4.2.0 pedig már teljességgel támogatni fogja azt.