ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 29, 2002

PHPEdit

Granc Róbert · 2002. Ápr. 29. (H), 15.55
A múlt héten a fórumban is felmerült a kérdés, hogy ki melyik PHP editort használja, vajon melyik lehet a legjobb. Ez ügyben persze nagyon nehéz állást foglalni, hiszen a szubjektív tulajdonságok mellett nagyon sokat számítanak az objektív benyomások is egy-egy szerkesztőprogram kedvenccé válásában.

Én most a múlt héten ismét új verzióban megjelenő PHPEditre szeretném felhívni a figyelmet, ennek is a legújabb 0.7.1.54-es bétaverziójára, amely a belső elnevezése szerint már a 0.8 RC2 verziószámú lenne, azaz a 0.8-as bétája.

Ez a verzió sokkal több funkcióval rendelkezik, mint a "stabil" 0.6, valamivel talán gyorsabb is, viszont (nálam) egyértelműen jelentősen stabilabb korábbi testvérénél.

Beépített debuggerrel, szintaksziskiemeléssel, kódkiegészítővel, osztály- és függvényböngészővel, stb. jelentkezik, amelyek jelentősen megkönnyítik a fejlesztést. Véleményem szerint a PhpEd fejlesztésének leállása (na jó, nem állt le, csupán kizárólag a NuSphere fizetős csomagjával szerezhető meg) után a PHPEdit az abszolút legjobb ingyenes PHP-szerkesztő. Fizetős programok között az új, 2.5-ös Zend Studiót (amelynek szintén ingyenesen tölthető le a bétaverziója) még nem láttam, de a 2.0-ról is sok pozitív véleményt olvastam a neten.

PHPEdit honlap és letöltés: www.phpedit.net